Барселона - Валенсия: Сеньор Валдес ще си свърши работата


Н. Гавазов

Барселона - Валенсия: Сеньор Валдес ще си свърши работата

Барселона - Валенсия
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 17.04.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Фернандес Борбалан

Барселона посреща Валенсия в мач от 33-я кръг на Примера дивисион и колкото и странно да изглежда, тази среща би трябвало да спаси сезона за каталунците. Само преди две седмици колективът на Луис Енрике изглеждаше безапелационен победител в Примера дивисион и фаворит за спечелване на Шампионска лига. Никой не обърна внимание на жълтата лампичка срещу "жълтата подводница" - всички вярваха, че след 4:1 през есента, сега Барселона с лекота ще вземе пролетното "Ел Класико". Загубата от историческия съперник отрезви самозабравилите се каталунци, за беда, отборът навлезе в тежък период, което е необичайно за лидерите в Примера. След трудния мач с Атлетико последва тежко гостуване в Сан Себастиан, нова загуба, а през седмицата дойде и загубата на "Висенте Калдерон" и отпадането от Шампионска лига. Така Барселона се оказа само на точка пред Реал (след днешната победа на Реал) и на три пункта пред Атлетико (който утре играе срещу аутсайдера Гранада). Впрочем, все още титлата не се е изплъзнала от ръцете на шампиона, който до края на първенството ще има за съперници отбори от долната част на таблицата за класиране, включително и утрешният противник е в тази категория.

За никого не е тайна, че Валенсия провали своя сезон, а назначаването на Гари Невил за наставник на отбора се оказа огромна грешка на ръководството на клуба. На определен етап "прилепите" дори се доближиха опасно близо до опасната зона и бяха напът да се замесят в борбата за оцеляването си, но все пак качеството на играчите и освобождаването на английския треньор отложиха негативния процес. Валенсианци загатнаха за потенциала си в миналия кръг, когато победиха Севиля с 2:1 и така хората на Пако Айестаран се изкачиха на 14-та позиция, отдалечавайки се от 18-то място на осем точки. Нешо повече, Валенсия се доближи 4 пункта от топ 10 и има реални шансове да завърши сезона в първата половина на таблицата за класиране. Въпросът е, дали играчите ще доиграят сезона или максимално ще се раздадат за своята чест.

За домакините няма да играят контузените Рамирес, Вермален и Матийо, а Туран е наказан. Състоянието на Рафиня все още се изяснява.

Гостите са без контузените Бакали и Пиати, а Черишев не попадна заявката, тъй като все още не е набрал нужната форма след излекуването на травмата си.

Очакванията са за много нервен мач. Колкото и невероятно да изглежда, но сега цялото внимание в лагера на домакините е насочено към Хоакин Валдес. Не знаете кой е той? Това е щатният психолог на каталунците и сегашната ситуация е подходяща за Валдес да покаже своите професионални умения.

Иначе това си е същата онази Барселона, която стана шампион - с великолепното нападателно трио и стабилната средна линия. Каталунците са с класа над съперника, въпросът е, доколко сеньор Валдес ще си свърши своята работа. Абсолютно вярно е, че утре може да станем свидетели на всякакъв резултат и все пак, нека не бързаме да отписваме Меси и Суарес и да се доверим на домакините, които вероятно ще получат топла подкрепа от трибуните.

Прогноза: Барселона - Валенсия 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

20 март Виляреал - Барселона 2:2 (Примера)
02 април Барселона - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
05 април Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
09 април Реал Сосиедад - Барселона 1:0 (Примера)
13 април Атлетико Мадрид - Барселона 2:0 (Шампионска лига)

Валенсия:

13 март Леванте - Валенсия 1:0 (Примера)
17 март Валенсия - Атлетик Билбао 2:1 (Лига Европа)
20 март Валенсия - Селта 0:2 (Примера)
02 април Лас Палмас - Валенсия 2:1 (Примера)
10 април Валенсия - Севиля 2:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Валенсия

206 срещи
100 победи за Барселона
51 равенства
55 победи за Валенсия
Голова Разлика: 400:301 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219