Анонс на 33-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Примера дивисион

Леванте - Еспаньол
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 15.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Леванте продължа да се мъчи в Примера, като бъдещето на "прилепите" в испанския елит догодина продължава да е все по-илюзорно. Преди по-малко от седмица играчите на Жоан Франсеск загубиха с 1:0 визитата си на Бетис. Така валенсианци продължават да са на последното 20-то място в класирането с 25 точки, което към настоящия момент е на 5 от спасителната 17-та позиция. Контузени за Леванте са Иван Лопес и Тоньо.

Еспаньол прекъсна поредицата от четири последователни мача в Ла Лига без поражение. В предишния кръг каталунците допуснаха пълен обрат у дома от Атлетико Мадрид за крайното 3:1. Така "папагалчетата" остават с актив от 36 точки, като в момента са на 15-то място. Арбия и Гайтан за аут за визитата на Леванте.

Прогноза: Леванте - Еспаньол 1:1


Лас Палмас - Спортинг Хихон
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Алберто Ундиано


Отличната серията на Лас Палмас продължи и в предишния кръг, когато новаците постигнаха трети пореден успех и общо шести за последните си седем мача в първенството. Този път клубът от Канарските острови се разправи с 3:1 като гост на Депортиво Ла Коруня. Така "лос амарийос" вече са на 10-то място в класирането с 39 точки и си гарантираха на 99% оставането в Примера. Треньорът Кике Сетиен няма да може да разчита на Кастелано и Ернан.

Не толкова сигурно е бъдещето на друг от новаците - Спортин Хихон. В предишния кръг тимът от провинция Астурия инкасира 18-та загуба за сезона. Този път хората на Абелардо Фернандес паднаха с 1:0 у дома от Селта, а поражението остави Спортинг под чертата, заемайки 18-то място с актив от 28 пункта. За тежката визита на намиращия се в отлична серия състав на Лас Палмас аут са контузените Бернардо, Лопес, Ернандес и Барера, а Касес е наказан.

Прогноза: Лас Палмас - Спортинг Хихон 2:1


Ейбар - Реал Сосиедад
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Марио Мелеро


Ейбар продължи с разочароващите изяви. В предишния кръг тимът от едноименното баско градче бе разбит с 4:0 при гостуването си на Реал Мадрид. Така играчите на Хосе Мендилбар нямат победа в първенството вече в осем поредни кръга, а от края на месец януари до настоящия момент Ейбар има само една победа в актива си. В момента баските са на 11-то място в колоната с актив от 38 точки. С контузии в отбора са Хайме и Кастелано.

За поредна година Реал Сосиедад огорчи гостуването на Барселона на "Аноета". В предишния кръг баските победиха с 1:0 шампиона на страната и до известна степен заплетоха отново интригата за титлата, а в същото време Барса няма победа в Сан Себастиан от 2007 г. В момента възпитаниците на Еусебио Сакристан заемат 9-то място с 41 точки на сметката си. За местното дерби с Ейбар отсъстващи са Агирече, Оласабал, Каналес, Бергара и Мартинес.

Прогноза: Ейбар - Реал Сосиедад 1:1


Селта Виго - Бетис
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Селта постигна трети успех в последните си пет мача, след като в предишния кръг галисийци отмъкнаха трите точки при гостуването си на Спортинг Хихон след победа с минималното 1:0. Така селекцията на Едуардо Берисо заема 5-та позиция в таблицата с актив от 52 точки. За настоящия двубой с травми за "небесносините" са Диас и Фонтас.

След три поредни загуби, Бетис постигна много ценна победа преди седмица, която до голяма степен бетонира мястото на севилци и през следващия сезон в Примера. Играчите на Хуан Мерино се наложиха с 1:0 при домакинството си на последния Леванте. Така андалусци вече имат 37 пункта и заемат 13-то място в колоната. За гостуването във Виго отсъстващи са Пичини, Дигард и Галистео.

Прогноза: Селта Виго - Бетис 2:1


Малага - Атлетик Билбао
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 17.04.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Санчес


Малага записа второ поредно равенство, като тимът от южния бряг вече няма поражение в Ла Лига в пет поредни мача. Този път играчите на Хави Грасия направиха 0:0 при визитата си на борещия се за оцеляване състав на Гранада. В момента андалусци имат 41 точки, които им отреждат 8-мо място в колоната. С травми в тима са Ферейра, Онтиверос и Тисоне, а наказани са Албентоса и Росалес.

Атлетик Билбао постигна пестелив, но пък за сметка на това очакван успех преди седмица, когато баските се наложиха с 1:0 у дома над тима на Райо Валекано. С победата "лъвовете" вече имат 51 точки и се намират на 6-то място. Треньорът Ернесто Валверде няма да може да разчита на Мерино, Лапорт, Ундабарен и Ечеита.

Прогноза: Малага - Атлетик Билбао 1:1


Севиля - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 17.04.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Сантяго Хайме

Севиля инкасира трето поред поражение в първенството, след като в предишния кръг андалусци паднаха малко изненадващо с 2:1 от колебливия състав на Валенсия. Играчите на Унай Емери са много слаби далеч от дома и дори и в заключителната фаза на сезона нямат победа като гости. "Рохибланкос" заемат 7-мо място в класирането с актив от 48 точки. За домакинството на Депортиво контузени са Андреоли, Тремулинас и Карисо.

Депортиво Ла Коруня падна с 3:1 в последния си мач в първенството. Този път галисийци бяха надиграни у дома от намиращия се във форма тим на Лас Палмас. След поражението, футболистите на Виктор Санчес заемат 12-то място в таблицата с 37 точки. За гостуването на Севиля с травми са Лукс, Фабри, Луисиньо и Ламас, а Арибас е наказан.

Прогноза: Севиля - Депортиво Ла Коруня 3:0


Райо Валекано - Виляреал
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 17.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Игнасио Иглесиас


Райо Валекано не успя да отмъкне точки при тежката си визита на Атлетик Билбао и в крайна сметка "пчелите" отстъпиха с минималното 1:0. Поражението остави възпитаниците на Пако Хемес с актив от 31 точки, което преди кръга е на 3 от опасната зона, а столичани заемат 16-то място в подреждането. Аут за тежкото домакинство на Виляреал са наказаните Родригес и Баена, а с контузии са Еберт, Тоньо, Кобеньо и Йозабед.

Виляреал записа очаквана победа преди малко повече от седмица, след като "жълтата подводница" се наложи с 2:0 над слабака Хетафе. Така играчите на Марселино Гарсия Торал почти си бетонираха 4-ото място в класирането, тъй като в момента имат 62 точки, а Селта е на цели 8 пункта от Виляреал. За гостуването в Мадрид отсъстващ е единствено Бонера.

Прогноза: Райо Валекано - Виляреал 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
368