Севиля оцеля след дузпите и елиминира Билбао (видео)


FUTBOL-TV

Севиля оцеля след дузпите и елиминира Билбао (видео)

Севиля ще продължи да брани трофея си в Лига Европа, след като оцеля след драма с дузпи срещу Атлетик Билбао. Баските заличиха пасива си от 1:2 след първия двубой, като при този резултат завърши и този двубой, само че този път те спечелиха на "Санчес Писхуан“.

При наказателните удари домакините се оказаха с по-здрави нерви и не сбъркаха нито един път. Иначе мачът бе много интересен с положения и пред двете врати. В 6-ата минута Сусаета намери Адурис в наказателното поле, нападателят стреля добре, преодолявайки вратаря, но защитникът Коло успя да отклони топката в гредата и до гол не се стигна.

В 57-ата минута Ариц Адурис откри резултата, с премерен плътен удар от десетина метра. Само 2 минути по-късно домакините изравниха. Витоло премина около 60 метра с топката, след което намери Криховяк, а той подаде в наказателното поле, където Кевин Гамейро засече.

Минути преди края на редовното време Бенят намери Раул Гарсия в наказателното поле, и той с перфектен удар с глава реализира и по този начин изравни общия резултат от двата мача.

При продълженията до гол така и не се стигна и всичко се реши при ролетката на дузпите. При тях единствено Бенят сбърка и това коства на отбора му крайната победа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148