Реал Сосиедад - Барселона: Гостите ще прекъснат лошата серия


Н. Гавазов

Реал Сосиедад - Барселона: Гостите ще прекъснат лошата серия

Реал Сосиедад - Барселона
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 09.04.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Иглесиас Виянуева

Лидерът в класирането на Примера дивисион гостува на Реал Сосиедад в един от най-интересните мачове на кръга в испанския елит. Интересен, защото "Аноета" е едно от най-неприятните места за каталунците, които претърпяха поражения в последните си три двубоя тук.

Иначе Реал е един от многото отбори, претендиращи за осмото място. Хората на Еузебио Сакристан са на десета позиция в класирането, на 3 точки от топ 8, но тук са още Малага, Ейбар, Депортиво и още три-четири тима, които се опитват да завършат сезона като осми в испанския елит. Другото интересно нещо около баските е това, че те победиха Севиля в миналия кръг, при това го направиха в Андалусия, което си е истинска сензация, особено на фона на серията от пет поредни двубоя без успех.

Барселона седем кръга преди края е лидер, изпреварвайки Атлетико с шест точки. За да се върне интригата в испанското първенство каталунците трябва да претърпят две поражения, а програмата показва, че Барселона няма мач отбори от топ 7, а най-опасният от всички е този на Реал Сосиедад. И за най-големите скептици е ясно, че хората на Луис Енрике няма как да бъдат спрени по пътя към титлата, въпреки последните неуспехи в Примера дивисион. А те се изразяват в равенство във Виляреал и изненадваща загуба от Реал Мадрид на "Камп Ноу". Не по-леко бе и домакинството на Атлетико в Шампионска лига. Каталунцие не бяха на себе си и спасението дойде едва след като гостите останаха с човек по-малко, при това главният съдия в мача пожали Луис Суарес, който ни накара да си припомним за гаменското му поведение.

Канаес, Агирече, Мартинес, Опасабл и Навас са с травми и отпадат за сблъсъка. Наказани са Берчите и Бергара. По-малко са кадровите проблеми в състава на гостите. Матийо и Рамирес продължават да лекуват травми, но към групата на отсъстващите се присъедини и Суарес, който получи пети жълт картон в мача с Реал Мадрид.

Едва ли някой може да даде смислен отговор на това, защо Барселона няма победа тук от 2007 година. Каталунците разполагат с по-класен тим и е нещо нормално да жънат успехи, както го правят по другите испански стадиони, но напоследък това не се случа. Впрочем, сега гостите имат реален шанс да сложат край на черната си серия. Първо, домакините имат огромни кадрови проблеми. Второ, съставът на Барселона е по-качествен от този на баските у трето, Реал изпитва проблеми срещи силните отбори през този сезон. Съветът ни е да се довери на гостите и да очакваме поне два гола във вратата на Реал.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 0:2.


Последни 5 изиграни срещи:

Реал Сосиедад:

01 март Атлетико Мадрид - Реал Сосиедад 3:0 (Примера)
06 март Реал Сосиедад - Леванте 1:1 (Примера)
12 март Селта - Реал Сосиедад 1:0 (Примера)
19 март Реал Сосиедад - Лас Палмас 0:1 (Примера)
03 април Севиля - Реал Сосиедад 1:2 (Примера)

Барселона:

12 март Барселона - Хетафе 6:0 (Примера)
16 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
20 март Виляреал - Барселона 2:2 (Примера)
02 април Барселона - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
05 април Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Реал Сосиедад - Барселона

171 срещи
34 победи за Реал Сосиедад
40 равенства
97 победи за Барселона
Голова Разлика: 350:172 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217