Севиля с изненадваща загуба у дома


FUTBOL-TV

Севиля с изненадваща загуба у дома

Севиля допусна изненадваща домакинска загуба с 1:2 от Реал Сосиедад и до голяма степен се прости с надеждите си за класиране в Шампионската лига. Актуалният носител на трофея в Лига Европа все пак има шанс да спечели отново Купата и квота за най-престижния клубен турнир.

Севиля получи два гола след центрирания. Двубоят започна кошмарно за водения от Унай Емери отбор, който изоставаше в резултата още във 2-та минута. Асиер Ияраменди центрира от фаул в наказателното поле на Севиля, където Маркел Бергара засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Рико.

Гжегож Криховяк си отбеляза автогол в 35-ата и удвои аванса на противника. Кевин Гамейро върна един гол от дузпа в 51-та минута, а гостите останаха с човек по-малко в 68-ата след червен картон на Бергара. До изравнителен гол обаче не се стигна за жалост на феновете на "Рамон Санчес Писхуан".

Андалусийци са на шеста позиция с 48 точки. Реал Сосиедад пък вече е далеч от изпадащите в Примера дивисион - десето място с актив от 38 точки.

  Сподели
112