Анонс на 31-ви кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Примера дивисион

Райо Валекано - Хетафе
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 01.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Сантяго Хайме


Тимът на Райо Валекано записа второ поредно равенство и общо пето в последните седем срещи на "пчелите" в Ла Лига. Този път столичани извъртяха 2:2 като гости на Гранада, след като вкараха гол в заключителните минути. Така играчите на Пако Хемес продължават да са близо до опасната зона, като в момента мадридчани заемат 16-то място с 28 точки, като Райо е над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо другите конкуренти. Зе Кастро и Ембарба са наказани, а с контузии са Тоньо, Еберт и Кобеньо.

Хетафе пък вече няма победа в Примера в десет поредни кръга, като в тази серия столичани записаха осем загуби и две ремита. В последния си мач в шампионата Хетафе изтърва победата в последните минути след домакинско 1:1 с Ейбар. Така хората на Фран Ескриба са в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция с 28 точки заради по-лошите показатели спрямо настоящия съперник. С травми в състава на Хетафе са Веласкес, Вигарай и Лаго.

Прогноза: Райо Валекано - Хетафе 1:0


Лас Палмас - Валенсия
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Педро Перес


Новакът Лас Палмас демонстрира отлична форма напоследък, която може да се окаже ключова за оставането на тима от Канарските острови в елитната Ла Лига. В предишния кръг футболистите на Кике Сетиен се наложиха с 1:0 като гости над Реал Сосиедад и записаха четвърта победа в последните си пет срещи. Така "лос амарийос" вече са на 15-то място с актив от 33 точки, което преди настоящия кръг е на 5 от опасната зона. С травми в състава на Лас Палмас са Кастелано, Ернан, Монторо и Варас.

Всички изстрадали фенове на Валенсия очакват отборът отново да възвърне старата си форма. Чашата на търпение на ръководството на "прилепите" преля след третата поредна загуба и общо 12-та до момента за кампанията и треньорът Гари Невил бе уволнен след едва четири месеца начело на валенсианци. Сега начело на "лос че" застана Пако Айестеран и ще води отбора до края на настоящия сезон. 53-годишният баск бе част от щаба на Невил, а между 2001 и 2004 година отново работеше във Валенсия, но като помощник на Рафа Бенитес. В момента "прилепите" заемат 34 точки и са на 14-та позиция в колоната. В лазарета на тима са Гая, Черишев и Бакали, а почти сигурно ще отпаднат и Сантош, Алвеш, Парехо, Гомеш и Перес.

Прогноза: Лас Паламс - Валенсия 1:1


Селта Виго - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Давид Фернандес


Селта записа втора поредна победа, този път с 2:0 като гост на Валенсия, уволнявайки Гари Невил, като успехът над "прилепите" изкачи галисийци на 5-ото място в класирането с актив от 48 точки. Сега предстои дербито срещу големия дразнител Депортиво, а в него участие няма да могат да вземат Марсело, Диас, Фонтес и Ернандес.

Депортиво Ла Коруня се утвърди в средата на класирането на испанския елит, след като победи с 2:1 Леванте на "Риасор" в двубой от 30-ия кръг на Примера. Играчите на Виктор Санчес могат да благодарят на футболиста на гостите Диего Мариньо, който си наниза автогол пет минути преди края на редовното време, а освен това "Депор" записа първа победа за настоящата календарна година след 13 поредни мача без успех и то точно преди сблъсъка със Селта. Отсъстващи за Депортиво са Картабия, Пабло, Робер, Фабри и Руис, а Сидней и Ламас са под въпрос.

Прогноза: Селта Виго - Депортиво Ла Коруня 2:1


Атлетик Билбао - Гранада
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Карлос Веласко


Серията от четири поредни победи на Атлетик Билбао в Примера приключи, след като в предишния кръг баските допуснаха обрат за крайното 2:1 при гостуването си на Еспаньол. Така баските остават с актив от 47 точки и са на 7-мо място. За настоящия двубой треньорът на "лъвовете" Ернесто Валверде няма да може да разчита на Лапорт и Ундабарен, а под въпрос са Муняин, Ибай Гомес и Иняки Уилиямс.

Гранада записа второ поредно реми в първенството. В предишния кръг андалусци изтърваха успеха в края при домакинството си на Райо Валекано за крайното 2:2, като добавиха само 1 точа в актива си и в момента южняците са с 28, като са над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Хетафе. За тежката визата в Билбао отсъстващи за тима от едноименния град са Майнс, Бираги, Лопес и Дукуре, а Съксес е наказан.

Прогноза: Атлетик Билбао - Гранада 3:0


Малага - Еспаньол
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Хуан Мартинес


Малага постигна втора поредна минимална победа с 1:0, като този път тимът от Коста дел Сол спечели гостуването си на Бетис в регионалния андалуски сблъсък. Така играчите на Хави Грасия вече са 8-ми с 39 точки в актива си. Ферейра, Учем, Атсу, Санта Крус и Тисоне са контузени за домакините.

Еспаньол сломи за втори поред път гостуващ отбор у дома. Този път в жертва на каталунците се превърна амбициозния състав на Атлетик Билбао. Играчите на Константин Гълка осъществиха пълен обрат през втората част за крайното 2:1. Така в момента "папагалчетата" заемат 12-то място в подреждането с 35 точки. За визитата на Малага отсъстващи са Каняс, Арбия и Кайседо.

Прогноза: Малага - Еспаньол 1:0


Ейбар - Виляреал
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Дел Серо


След поредицата от четири последователни загуби, сега тимът на Ейбар е в серия от две поредни ремита. В предишния кръг в Ла Лига баските се добраха до точката при гостуването си на Хетафе в заключителните минути за крайното 1:1. Така хората на Хосе Мендилбар заемат 9-то място в таблицата с 38 точки. За настоящия двубой с травми за Ейбар са наказаните Рамис и Гонсалес, както и контузените Екица, Хайме, Радошевич и Кастелано.

Тимът на Виляреал показа защо вече няколко месеца е в Топ 4, след като в предишния кръг "жълтата подводница" успя да навакса изоставане от два гола при домакинството си на хегемона Барселона и в крайна сметка срещата на "Ел Мадригал" не излъчи победител за крайното 2:2. Възпитаниците на Марселино Гарсия Торал са с 54 точки и са на 4-то място в класирането. С контузии за визитата на Ейбар са Дос Сантос, Бертранд, Мусакио и Коста.

Прогноза: Ейбар - Виляреал 1:2


Севиля - Реал Сосиедад
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Клос Гомес


Тимът на Севиля продължава с отчайващото си представяне като гост през настоящата кампания. В предишния кръг носителят на трофея в Лига Европа инкасира най-тежката си загуба до момента в шампионата, след като бе разбит с 4:0 при визитата си на Реал Мадрид. Така играчите на Унай Емери продължават да нямат победа в своя визата, въпреки че са на 6-то място във временното класиране с актив от 48 точки, като това се компенсира от силните изяви на андалусци у дома. В лазарета на "рохибланкос" са Андреоли, Карисо, Коноплянка, Нзонзи, Ибора, Пареха и Крон-Дели.

Реал Сосиедад вече пет поредни мача няма победа в Примера, като в последния си двубой баските допуснаха втора поредна загуба, отстъпвайки изненадващо у дома с 1:0 от новака Лас Палмас. Така селекцията на Еусебио Сакристан продължава да е с актив от 35 пункта и е на 11-та позиция в подреждането. За тежката визита на Севиля отсъстващи са Агирече, Каналес, Пардо, Салдуа и Капия.

Прогноза: Севиля - Реал Сосиедад 2:0


Леванте - Спортинг Хихон
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 04.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Марио Мелеро


След престижния успех с 1:0 над Валенсия в градското дерби, което възроди надеждите на Леванте за оцеляване, в предишния кръг "прилепите" сами се закопаха след загуба с 2:1 и то след автогол в последните минути на срещата. Така възпитаниците на Жоан Франсеск остават на последното 20-то място в класирането с актив от 24 точки, което преди кръга е на 4 пункта от спасението. За двубоя срещу Спортинг, който е пряк претендент в борбата за оцеляване, контузени са Лопес, Аранда и Гарсия, а с наказание е Шимао.

Два късни гола донесоха обрата на новака Спортинг Хихон над гранда Атлетико Мадрид с 2:1, а феновете на тима от "Ел Молинон" видяха първи успех от 31 януари. В 80-ата бившият играч на Барселона Антонио Санабрия изравни, а в 89-ата Карлос Кастро зарадва феновете на астурианци. Така Спортинг завърза допълнително интригата в борбата за оцеляване. В момента играчите на Абелардо Фернандес са на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 27 точки, но поне спасението е само на 1 точка. За гостуването във Валенсия контузени са Бернардо, Нди и Менендес, а наказан е Мере.

Прогноза: Леванте - Спортинг Хихон 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233