Анонс на 28-ми кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера дивисион

Виляреал - Лас Палмас
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Клос Гомес


Съставът на Виляреал завърши наравно 0:0 при визитата си на Селта в двубой от междинния 27-ми кръг. "Жълтата подводница" на Марселино Гарсия Торал остава стабилно 4-ата позиция в класирането с актив от 53 точки, което е с 9 повече от Севиля. С контузии в тима на Виляреал все още са Дос Сантос и Саму, а към тях се присъединиха Мусакио и Коста.

Новакът Лас Палмас постигна най-изразителния си успех до момента за сезона, след като в междинния кръг клубът от Канарските острови разби с 4:0 Хетафе и по този начин си го върна на столичани за същата загуба по-рано през кампанията. С важния успех играчите на Кике Сетиен събраха 27 точки и в момента се намират на 15-то място, което, обаче, е само на точка от опасната зона. С травми за "лос амарийос" са Вакасо, Ернан и Кастелано, а Кеведо е наказан.

Прогноза: Виляреал - Лас Палмас 3:1


Хетафе - Севиля
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Едуардо Прието

Отборът на Хетафе продължава да затъва със страшна сила в Ла Лига. В междинния кръг мадридчани отнесоха звучен шамар с 4:0, инкасирайки седма поредна загуба на сметката си в гостуването на Лас Палмас, като по този начин тимът от Канарските острови си го върна на Хетафе за същата загуба по-рано през сезона. Отборът от предградието на столицата се смъкна до 16-ото място в подреждането и се все така с актив от 26 точки, като опасната зона вече е само на 1 точка разстояние, а бъдещето на треньора Фран Ескриба - все по-несигурно. С контузии за Хетафе са Суарес, Лаго и Вигарай, а Перейра е наказан.

Отборът на Севиля продължава да се бори за Топ 4 в Примера след домакинска победа с 1:0 над коравия тим на Ейбар в среща от междинния 27-ми кръг. Фернандо Йоренте вкара единствения гол в 11-ата минута. С успеха тимът на Унай Емери се утвърди на 5-ото място с 44 пункта, но е на цели девет точки от четвъртия Виляреал. Сега андалусци ще се опитат чак в 28-я кръг да стигнат до първи успех като гост за сезона, тъй като това е най-големият проблем в изявите на "рохибланкос". С травми в състава на южняците са Криховяк и Андреоли, а Бето и Пареха са под въпрос.

Прогноза: Хетафе - Севиля 0:2


Депортиво Ла Коруня - Малага
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Карлос Веласко


Депортиво Ла Коруня продължава с колебливите изяви, след като вече тимът от Галисия няма победа в Примера в 11 поредни мача. През седмицата възпитаниците на Виктор Санчес инкасираха трето последователно поражение, отстъпвайки с 4:1 при визитата си на Атлетик Билбао. Така "Супер Депор" продължава да е с актив от 32 точки и се намира на 12-то място. Аут за домакините са Сидней, Фабри, Лукс и Кани.

Малага загуби злощастно в междинния кръг у дома от Валенсия, падайки с 2:1. Играчите на Хави Грасия поведоха в резултата, но впоследствие допуснаха обрат, като първият гол на гостите бе всъщност автогол на вратаря на Малага Карлос Камени. Така андалусци остават с 32 пункта и са на 11-та позиция. С контузии за Малага са Ферейра, Уелгтон, Камачо и Тисоне, а с наказания са Дуда и Хуанпи.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Малага 1:1


Бетис - Гранада
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 06.03.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Игнасио Иглесиас


Новакът Бетис победи с класическо 3:0 като гост Еспаньол в среща от междинния 27-и кръг на Примера и измести съперника от 13-ото място в класирането. Съставът от Севиля събра 31 точки в актива си и сега ще търси едва третата си домакинска победа от началото на сезона в регионалното дерби срещу борещия се за оцеляване Гранада. Треньорът на "зелено-белите" Хуан Мерино няма да може да разчита на контузените Монтоя, Пичини, Кадир и Вестерман, а Молинеро е наказан.

Гранада отново показа, че ще се бори до последно за мястото си в елитната Ла Лига. В междинния кръг андалусци постигнаха втора поредна победа, като този път се наложиха с 2:0 у дома над новака Спортинг Хихон. Въпреки победата, възпитаниците на Хосе Сандовал продължават да са под чертата с актив от 26 точки заради по-лошите си показатели спрямо Райо Валекано и Хетафе. С контузии за тима от едноименния град са Маркес и Майнц.

Прогноза: Бетис - Гранада 1:0


Реал Сосиедад - Леванте
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 06.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Педро Перес


Добре представящият се напоследък тим на Реал Сосиедад допусна първа загуба от пет кръга насам. През седмицата баските бяха надиграни с 3:0 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Играчите на Еусебио Сакристан остават с актив от 34 точки, като се смъкнаха до 10-ото място в колоната. С травми за тима от Сан Себастиан са Каналес, Агирече, Капия, Сурутуса, Мартинес и Навас.

Леванте записа 17-та загуба за сезона и все по-усилено се запътва към Сегунда Дивисион. През седмицата "прилепите" паднаха с 3:1 у дома от ранения гранд Реал Мадрид. Така хората на Жоан Франсеск остават на последното 20-то място в таблицата с актив от 20 точки. С контузии в състава на валенсианци са Лопес и Хосе Мари, а Гарсия е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад - Леванте 2:0


Спортинг Хихон - Атлетик Билбао
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 06.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Дел Серо


Новакът Спортинг Хихон продължава да се разхожда по ръба на бръснача. През седмицата възпитаниците на Абелардо Фернандес записаха шести пореден мач без успех в Ла Лига. Този път тимът от провинция Астурия загуби с 2:0 гостуването си на Гранада, който е пряк конкурент в борбата за оцеляване. След поражението Спортинг остава на предпоследното 19-то място в колоната с актив от 24 точки, но поне спасението е само на 2 пункта. Контузен в тима е Бернардо, а с наказания са Касес и Диас.

Отборът на Атлетик Билбао разби с 4:1 гостуващия Депортиво Ла Коруня в среща от междинния 27-ми кръг. 35-годишният Ариц Адурис реализира хеттрик и вече има цели 30 попадения във всички турнири. Така "лъвовете" вече имат 41 точки и заемат 7-ото място в подреждането. Треньорът Ернесто Валверде няма да може да разчита на Иняки Уилиямс и Ибай Гомес.

Прогноза: Спортинг Хихон - Атлетик Билбао 1:3


Еспаньол - Райо Валекано
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 07.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Давид Фернандес


След двете поредни победи, които дадоха глътка въздух на Еспаньол, отдалечавайки го от опасната зона, през седмицата каталунците допуснаха тежко поражение с 3:0 у дома от новака Бетис. Така играчите на Константин Гълка се смъкнаха до 14-ото място в колоната с актив от 28 точки. С контузии в състава на "папагалчетата" са Сила, Канас и Арбия.

След серията от седем поредни мача без загуба, в която тимът на Райо Валекано записа две победи и пет равенства, през седмицата "пчелите" логично бяха победени с 5:1 у дома от колоса Барселона. Тежкото поражение остави столичани непосредствено над зоната на изпадащите, като Райо заема 17-то място и не е под чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Гранада. Проблемите пред наставника Пако Хемес са свързани с контузиите на Мику, Ернандес, Еберт, Рац, Тоньо, Кобеньо и Йозабед, а с наказания са Диего Йоренте и Итура.

Прогноза: Еспаньол - Райо Валекано 2:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
332