Барса вкара само пет на девет от Валекано


FUTBOL-TV

Барса вкара само пет на девет от Валекано

Барселона записа разгромна победа с 5:1 при визитата си на Райо Валекано в среща от 27-и кръг на Ла Лига. Още до преди почивката зрителите по трибуните знаеха кой ще е крайния победител. Иван Ракитич откри резултата в 22-ата минута. Минута по-късно Меси покачи на 2:0, след удар ниско по тревата и асистенция на Неймар.

Феновете на домакините съвсем се отчаяха, когато централният бранител на Райо Диего Йоренте беше изгонен с директен червен картон заради необмислено влизане в краката на Ракитич в 42-ата минута. След почивката мачът просто се доиграваше като въпросът бе още колко гола ще вкарат каталунците.

В 53-ата Меси направи резултата класически, а все пак в 57-ата Алберто Манучо вкара за "пчеличките", като това се оказа почетното попадение в този мач. Наказателната акция на Барса обаче не приключи и Меси вкара нов гол в 72-ата. Малко преди това Мануел Итура също видя червения цвят на картона и съвсем влоши положението на своя отбор. В крайна сметка Барса стигна до още един гол, дело на Арда Туран пет минути преди края на редовното време.

  Сподели
112