Анонс на 27-ми кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера дивисион

Лас Палмас - Хетафе
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 01.03.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Марио Мелеро


След серията от три поредни загуби, новакът Лас Палмас стигна до малко изненадващ успех като гост с минималното 1:0 над коравия тим на Ейбар. Така клубът от Канарските острови успя да се измъкне от опасна зона и в момента "лос амарийос" заемат спасителната 17-та позиция с актив от 24 точки, което, обаче, се дължи на по-добрите им показатели спрямо Спортинг Хихон. За настоящия двубой треньорът на тима Кике Сетиен няма да може да разчита на Кастелано, Симон, Лопес и Гомес.

След шест поредни мача без поражение, записвайки три ремита и три победи, сега Хетафе е в лоша серия от шест последователни загуби. В предишния кръг тимът от предградията на Мадрид отстъпи с 1:0 у дома от Селта. Поражението смъкна хората на Фран Ескриба на 15-то място с 26 пункта, само на 2 от зоната на изпадащите. Вигарай и Лаго са с контузии за тима.

Прогноза: Лас Палмас - Хетафе 2:1


Севиля - Ейбар
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Хуан Мартинес


Севиля не изневери на себе си в предишния кръг. Носителят на трофея в Лига Европа отново не победи като гост и от началото на настоящия сезон андалусци са един от най-силните домакини, но и един от най-слабите гости. За 13 гостувания от общо 26 кръга до момента хората на Унай Емери имат 8 ремита и 5 загуби. Този път "рохибланкос" очаквано отстъпиха с 2:1 при визитата си на шампиона Барселона, допускайки пълен обрат в срещата. След поражението южняците вече се намират на 6-ото място в таблицата с актив от 41 и са на 11 пункта от Топ 4. За настоящия двубой с травми за Севиля са Криховяк, Пареха и Андреоли.

Ейбар отново демонстрира слабости, след като в предишния кръг баските инкасираха пета загуба в последните си шест мача в Примера. Този път играчите на Хосе Мендилбар бяха надиграни с минималното 1:0 у дома от новака Лас Паламс. Поражението смъкна Ейбар на 8-ото място в колоната с актив от 36 точки. За тежкото гостуване в Севиля контузени са Екица, Рамис, Хайме и Кеко.

Прогноза: Севиля - Ейбар 3:0


Селта Виго - Виляреал
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Сантяго Хайме


Селта отново се намърда в зона "Европа". В последния си мач от Ла Лига галисийци победиха с минималното 1:0 тима на Хетафе, като по този начин "небесносините" постигнаха втори пореден успех, с който вече имат 41 точки и заемат 5-то място в класирането. За настоящия двубой треньорът на тима Едуардо Берисо ще е без Буве и Фонтас.

Отборът на Виляреал се доближи на 2 точки до Реал Мадрид след безпроблемна победа с класическо 3:0 над запътилия се към Сегунда състав на Леванте. Дни след елиминирането на Наполи в Лига Европа тимът от "жълтата подводница" не даде никакъв шанс на поредния си съперник и продължава да няма поражение от 13 кръга насам. Играчите на Марселино Гарсия Торал продължават да са 4-ти с 52 точки. Саму и Дос Сантос са контузени за Виляреал.

Прогноза: Селта Виго - Виляреал 2:3


Малага - Валенсия
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Малага извъртя второ поред равенството 1:1 в Примера. Този път андалусци спечелиха точки при визитата си на коравия тим на Реал Сосиедад. Така тимът от Средиземноморието вече е с 32 точки и заема 11-то място. С травми за домакините са Мастур, Хуан Карлос и Кастро.

Серията от две поредни шампионатни успеха на Валенсия приключи в неделя, след като Атлетик Билбао върна водения от Гари Невил тим отново към пораженията след победа с 3:0 в първия от предстоящите наскоро три мача помежду им. Така "прилепите" останаха с актив от 31 точки и са на 12-та позиция. С контузии за Валенсия са Бакали и Абденур.

Прогноза: Малага - Валенсия 2:2


Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 02.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Антонио Матеу


Отборът на Атлетик Билбао спечели с класика с 3:0 гостуването си на Валенсия. Баските нанесоха матираха съперника с три бързи удара в рамките на седем минути (73, 77 и 80) дело на Мерино, Муниаин и Адурис. В средата на месец март двата тима ще се изправят един срещу друг в дуел от 1/8-финалите в Лига Европа. Така футболистите на Ернесто Валверде вече са с актив от 38 точки и се намират на 7-ма позиция. С травми за "лъвовете" са Ибай Гомес и Иняки Уилиамс.

След петте поредни равенства, тимът на Депортиво Ла Коруня, който е рекордьор за момента по ремита в Ла Лига, инкасира втора последователна загуба с 1:0. Този път галисийци допуснаха изненадващо поражение у дома от борещия се за оцеляване състава на Гранада. Така играчите на Виктор Санчес продължават да са с 32 точки и заемат 10-то място. Хуан Домингес, Сидней и Фабри са с травми за Депортиво.

Прогноза: Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 2:0


Гранада - Спортинг Хихон
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 03.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Хавиер Естрада


Отборът на Гранада надигра с 1:0 като гост Депортиво Ла Коруня в среща от предишния 26-ти кръг на Примера. Юсеф Ел Араби реализира единственото попадение в срещата от дузпа в 24-ата минута. Въпреки успеха, андалуският тим остава в зоната на изпадащите. Възпитаниците на Хосе Сандовал имат 23 точки, но пък са на 1 от спасението. Контузен за Гранада е единствено Хуан Маркес.

Новакът Спортинг Хихон се свлече под чертата, след като в предишния кръг съставът от провинция Астурия записа пети пореден двубой в Ла Лига без успех. Този път играчите на Абелардо Фернандес отстъпиха с 4:2 у дома от Еспаньол. След това поражение Спортинг е на 18-то място с актив от 24 точки заради по-лошите си показатели спрямо Лас Палмас. С контузия за клуба от Хихон е Еспиноса.

Прогноза: Гранада - Спортинг Хихон 1:1


Еспаньол - Бетис
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 03.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хосе Санчес


Еспаньол записа втора поред изключително важна победа. Този път каталунците вкараха цели четири гола във вратата на новака Спортинг при визитата си в Хихон за 4:2. Така хората на Константин Гълка се отдалечиха от опасната зона на 4 точки, като в момента "папагалчетата" имат 28 пункта, които им отреждат 14-та позиция. С контузии за Еспаньол са титулярният страж Арлаускис, Каняс, Арбия и Сила.

Новакът Бетис извъртя трето последователно реми в Ла Лига. Този път "зелено-белите" определено има за какво да съжаляват, след като пропиляха два гола преднина при домакинството си на Райо Валекано и в крайна сметка мачът завърши 2:2. Така севилци имат 28 точки и са на 13-та позиция заради по-добрите си показатели спрямо настоящия съперник. Аут за визитата в Барселона са Вестерман, Кадир, Монтоя и Пичини.

Прогноза: Еспаньол - Бетис 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195