Спортинг Хихон - Барселона: Още една крачка към титлата


Н. Гавазов

Спортинг Хихон - Барселона: Още една крачка към титлата

Спортинг Хихон - Барселона
Стадион: "Ел Молинон", Хихон
Дата: 17.02.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Бенгоечеа Де Бургос

Докато цяла Европа следи Шампионска лига, в шампионата на Примера дивисион ще се изиграе срещата от 16-я кръг на испанския елит между Барселона и Спортинг. Този мач трябваше да се състои през декември, но заради участието на каталунците на Световното клубно първенство, срещата е днес.

Хихонци посрещат шампиона в отлично настроение. Отборът няма загуба вече четири мача, а тази положителна серия позволи на Спортинг да напусне зоната на изпадащите, макар и само на два пункта над чертата. Никога през този сезон "червено-белите" не бяха печелили осем точки в четири срещи и това е голям успех за тим, борещ се за своето оцеляване.

Барселона и без този отложен мач е лидер в класирането. Евентуална победа днес ще позволи на каталунците да дръпнат пред втория Атлетико Мадрид с шест точки. А с оглед на конкуренцията в Примера дивисион това означава почти сигурна титла. На същото мнение са и букмейкърите - през миналата седмица водещите къщи поставиха коефициент 1.3 за спечелване на титлата от Барселона, а днес букмейкърите вече приемат залози при 1.2. Много е вероятно след края на мача тази вечер коефициентът за титла на каталунците да падне на 1.1.

Домакините са с по-големи кадрови проблеми от своя съперник. Травми лекуват Санабрия, Н'Ди и Еспиноза. Гостите са без Рафиня, но това едва ли ще се отрази на плановете на Луис Енрике.

Барселона не играе ярко на чужд терен както го прави у дома, като това си пролича много ярко срещу Леванте и Малага, в които домакините можеха да вземат точки. Какво да очакваме от мача със Спортинг. По принцип, прогнозите са трудно нещо, но най-общо казано, играта на Барселона зависи от настроението на лидерите. А срещу Селта се видя, че атмосферата в колектива е много добра, което е лоша новина за Спортинг. Друго, което е срещу хихонци е това, че този отбор не е свикнал да играе през три дни. А в събота е гостуването на конкурента Бетис. Трудно може да си представим, че Спортинг няма да се хвърли срещу Барселона и ще тръгне да жертва днешната среща в името на мача в Севиля, но наситената програма няма начин да не окаже влияние върху представянето на отбор, който има къса пейка.

Прогноза: Спортинг - Барселона 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Спортинг Хихон:

17 януари Реал Мадрид - Спортинг Хихон 5:1 (Примера)
22 януари Спортинг Хихон - Реал Сосиедад 5:1 (Примера)
31 януари Валенсия - Спортинг Хихон 0:1 (Примера)
06 февруари Спортинг Хихон - Депортиво Ла Коруня 1:1 (Примера)
12 февруари Спортинг Хихон - Райо Валекано 2:2 (Примера)

Барселона:

30 януари Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Примера)
03 февруари Барселона - Валенсия 7:0 (Купа на Краля)
07 февруари Леванне - Барселона 0:2 (Примера)
10 февруари Валенсия - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
14 февруари Барселона - Селта 6:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Спортинг Хихон - Барселона

104 срещи
19 победи за Спортинг Хихон
22 равенства
63 победи за Барселона
Голова Разлика: 226:88 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166