Барса проспа едно полувреме, но разгроми Селта


FUTBOL-TV

Барса проспа едно полувреме, но разгроми Селта

Барселона записа разгромен успех с 6:1 при домакинството си на Селта в среща от 24-ия кръг на Примера. С Хеттрик се отчете Луис Суарес, а по едно попадение добавиха Лео Меси, Иван Ракитич и Неймар, с което зарадваха публиката на "Камп Ноу". Джон Гуидети вкара почетен гол за тима от Виго (39 - дузпа).

Най-интересният момент в мача бе, когато домакините получиха правото да изпълнят дузпа и зад топката застана Меси, който трябваше да вкара своя гол №300 в Примера дивисион, но вместо това предпочете да подари попадението на Суарес.

Резултатът бе открит в 28-ата минута след перфектно изпълнение на пряк свободен удар на Меси - 1:0. Селта изравни в 39-ата минута, след като получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Жорди Алба срещу Джон Гуидети, която потърпевшият реализира сам.

След почивката Барса не остави съмнения за класата си и головете заваляха. В 59-ата минута Меси изведе Суарес очи в очи с вратаря и той не сбърка. В 75-ата минута интригата приключи, след като Меси даде нов отличен пас към Неймар, а той финтира вратаря и поднесе топката на Суарес, който от самата голлиния на втората греда реализира.

В 80-ата Меси беше повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Аржентинецът застана зад топката, за да отбележи своя гол №300, но той предпочете да направи нещо друго - засили се, чукна леко топката и Суарес отбеляза в левия ъгъл на вратаря, оформяйки своя хеттрик.

В 85-ата Иван Ракитич покачи резултата, а в 90-ата минута и Неймар успя да се разпише след подаване на Суарес, като по този начин бе оформен крайния резултат.

  Сподели
178