Реал се справи с Билбао в мач с шест гола


В. Мухарски

Реал се справи с Билбао в мач с шест гола

Реал Мадрид записа успех с 4:2 над Атлетик Билбао в двубой от 24-ия кръг на Примера дивисион. С две попадения за "белите" се отчете голямата звезда на тима Кристиано Роналдо (3 и 86), а по още един гол добавиха Хамес Родригес (37) и Тони Кроос (45). Хави Ерасо (10) и Горка Елустондо (90) бяха точни за "лъвовете".

В 3-ата минута Бензема изведе Роналдо в наказателното поле, португалецът финтира Чаби Ечейта и прати топката в горния далечен ъгъл - 1:0. В 10-ата минута грешка Варан бе наказана от Хави Ерасо, който изравни резултата - 1:1. В 37-ата Хамес Родригес даде нов аванс на тима си, след като вкара красиво попадение с фалцов удар от 20 метра, пращайки кълбото в долния десен ъгъл на вратата. В края на първата част Тони Кроос получи пас от Роналдо, завъртя се и стреля, реализирайки за 3:1.

След почивката двата тима си вкараха по още един гол. Това стана в края на срещата, като първо Роналдо се разписа в 86-ата, след грешка на Де Маркос. В края на редовното време резервата Горка Елустондо оформи крайния резултат с точен изстрел с глава.

С успеха играчите на Зинедин Зидан временно се качиха на втора позиция и се доближиха само на точка от Барселона, като каталунците имат два мача по-малко.

  Сподели
124