Барса громи, Меси сменен на почивката


FUTBOL-TV

Барса громи, Меси сменен на почивката

Барселона разгроми с 6:0 Атлетик Билбао в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. На своя "Камп Ноу", домакините нямаха никакви проблеми и въпросът бе единствено колко гола ще паднат във вратата на гостите.

В 4-ата минута реферът отсъди дузпа за каталунците и даде червен картон на Горка Ираисос за нарушение срещу Луис Суарес, но преди това останаха съмнения дали уругваецът не си е помогнал с ръка срещу Чаби Ечейта. Меси превърна дузпата в гол за 1:0. В 31-ата минута Неймар удвои аванса на своя тим, а  любопитен момент беше смяната на Лионел Меси на почивката, като веднага се появиха слухове, че аржентинецът е почувствал болки в сухожилието.

Съотборниците му продължиха с наказателната акция и през втората част, когато Луис Суарес се разписа след пас на Неймар в 47-ата минута. Последният записа още една асистенция четвърт час по-късно, когато подаде на Иван Ракитич.
Барса вкара още два гола, автор, на които стана оформилият своя хеттрик Луис Суарес - точен в 68-ата и 82-ата минути.

Така Барселона събра 45 точки и остана на второ място, но има мач по-малко от лидера Атлетико Мадрид. Атлетик Билбао е девети с 28 точки.

  Сподели
89