Анонс на 20-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера дивисион

Севиля - Малага
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Хавиер Естрада


Севиля продължава да е повече от убедителен домакин и много посредствен като гост. След загубата от Гранада, в предишния кръг "рохибланкос" се наложиха с 2:0 у дома над амбициозния състав на Атлетик Билбао. Така хората на Унай Емери се придвижиха до 7-ото място във временното подреждане в Ла Лига и имат 29 точки в актива си. През седмицата Севиля размаза големия градския съперник Бетис, елиминирайки го от турнира за Купата на Краля с общ резултат от двата мача 6:0 (2:0 и 4:0). За настоящия двубой с травми за домакините все още са Пареха и Андреоли.

Серията от четири поредни победи на Малага приключи в предишния кръг, когато андалусци стигнаха до 1:1 при визитата си на новака Лас Палмас. Въпреки това, играчите на Хави Грасия нямат поражение вече в седем последователни мача в Примера. За тежката визита на регионалния съперник Севиля с травми са Хуан Карлос, Ферейра и Мигел Торес.

Прогноза: Севиля - Малага 2:1


Селта Виго - Леванте
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос дел Серо


Тимът на Селта започва да изпуска от насъбраната инерция. В предишния си мач в шампионата галисийци инкасираха трета поредна загуба, като този път играчите на Едуардо Берисо паднаха от лидера в Примера Атлетико Мадрид с 2:0 у дома. В момента "небесносините" заемат 5-то място в класирането с актив от 31 точки, като вече са на 8 пункта дистанция от зона "Шампионска лига". За настоящия двубой с контузии в тима от Виго са исканият от Барселона Нолито и Фонтас.

Леванте постигна витална победа преди седмица, с която сложи край на поредицата от четири последователни поражения в Ла Лига. "Прилепите" победиха с 2:1 у дома състава на Райо Валекано, който е пряк конкурент в битката за оцеляване. С успеха си играчите на Жоан Франсеск събраха 14 точки на сметката си, но въпреки това продължават да заемат последното 20-то място в класирането, но поне спасението е на 3 точки. За визитата на Селта отсъстващи са наказаният Верса и контузените Хуанфран, Касадесус и Хосе Мари.

Прогноза: Селта Виго - Леванте 2:0


Виляреал - Бетис
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хосе Гонсалес


Отборът на Виляреал надигра с 2:0 гостуващия Спортинг Хихон в предишния си мач от първенството, а в герой се превърна Седрик Бакамбю, който вкара двата гола за успеха след две асистенции на Роберто Солдадо. С победата "жълтата подводница" се доближиха само на точка от третия Реал Мадрид и е с актив от 39 пункта, заемайки 4-та позиция, след като записа шести пореден успех в Ла Лига. За настоящия двубой треньорът на Виляреал Марселино Гарсия Торал няма да може да разчита на Коста, Бонера и Адриан.

В същото време новакът Бетис претърпя трето поредно поражение в шампионата. Този път "зелено-белите" отстъпиха с 1:0 при визитата си на Хетафе, а загубата в предградията на столицата смъкна хората на Пепе Мел до 15-ото място в таблицата с актив от 20 точки, което на 5 от опасната зона. Контузените Вадийо и Вестерман пропускат гостуването на Виляреал.

Прогноза: Виляреал - Бетис 3:0


Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Хуан Мартинес

Отборът на Реал Сосиедад победи с 2:0 Валенсия в последния си мач от Примера. Два късни гола на Джонатас в последните 10 минути на срещата решиха спора, който беше много завързан и интригуващ преди попаденията. Със спечелената победа играчите на Еусебио Сакристан се придвижиха до 14-ото място в колоната с актив от 20 точки. Проблемите пред баските са, че в лазарета на тима са Ияраменди, Гранеро, Сурутуса, Раул Навас, Агирече и Каналес.

Депортиво Ла Коруня записа втора поредна загуба в Ла Лига, след като преди седмица галисийци бяха разбити с 5:0 в дебютния двубой на Зинедин Зидан начело на колоса Реал Мадрид. Така "Супер Депор" се смъкна до 9-ото място в подреждането с актив от 27 точки. За гостуването в Сан Себастиан отсъстващи са контузените Кани, Борхес и Фабри, а Арибас е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня 1:1


Валенсия - Райо Валекано
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 17.01.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Едуардо Прието


Мнозина вече си задават въпроса дали ръководството на Валенсия не сбърка като назначи Гари Невил начело тима. Откакто бившият капитан на Манчестър Юнайтед пое "прилепите" тимът няма победа под негово ръководство, като записа три равенства и две поражения, а отделно отпадна и от Шампионската лига. В последния си мач в Примера Валенсия загуби с 2:0 визитата си на Реал Сосиедад. В момента отборът от едноименния град заема 11-то място в таблицата с актив от 23 точки. С травми преди предстоящия двубой са Гомеш, Гая, Фегули и Алвеш.

Райо Валекано продължава да затъва към посока Сегуна Дивисион, след като в предишния си мач от шампионата "пчелите" допуснаха шеста загуба в последните си седем срещи от първенството. Този път столичани паднаха с 2:1 при визитата си на Леванте, който е пряк претендент в борбата за оцеляване. Така хората на Пако Хемес заемат предпоследното 19-то място с актив от 15 точки. За гостуването на Валенсия контузени са Рац, Кобеньо, Амая, Еберт и Тоньо, а Хави Гера е наказан.

Прогноза: Валенсия - Райо Валекано 2:1


Хетафе - Еспаньол
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 17.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Клос Гомес


След серията от три поредни равенства, сега отборът на Хетафе е в поредица от два последователни успеха в Примера. В предишния кръг столичани се наложиха с 1:0 при домакинството си на новака Бетис и така футболистите на Фран Ескриба вече са по-спокойни за мястото си в първенството след преполовяването на сезона. Хетафе има в актива си 23 пункта, които му отреждат 12-та позиция. Буендия и Медран пропускат настоящия двубой.

Еспаньол продължава да изпитва сериозни трудности при гостуванията си. В предишния кръг каталунците инкасираха шеста поредна загуба далеч от дома, а до момента "папагалчетата" имат десет поражения на сметката си. Този път играчите на Виктор Гълка бяха надиграни с 2:1 при гостуването си на Ейбар. Така Еспаньол заема 13-то място в таблциата с актив от 21 точки. За гостуването на Хетафе с контузии са Арбия, Каняс и Санчес.

Прогноза: Хетафе - Еспаньол 0:0


Ейбар - Гранада
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 18.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хосе Санчес


Ейбар продължава да се представя много добре и в предишния кръг баските записаха трета поредна победа в Ла Лига. Този път футболистите от малкото едноименно градче се наложиха с 2:1 у дома над състава на Еспаньол. Така възпитаниците на Хосе Мендилбар вече имат 30 точки в актива си, които ги изстреляха на 6-ото място във временното подреждане. С травми преди настоящия двубой са Арубарена, Хайме и Пантич.

Гранада инкасира десета загуба за кампанията, след като андалусци бяха очаквано разбити с 4:0 в гостуването си на шампиона Барселона. Въпреки тежкото поражение, играчите на Хосе Сандовал успяват да се задържат непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция с актив от 17 точки, което е на 2 от отборите под чертата. Единственият отсъстващ за гостуването на Ейбар е наказаният Рочина.

Прогноза: Ейбар - Гранада 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231