Барса вкара само четири на Бетис


В. Мухарски

Барса вкара само четири на Бетис

Барселона ще завърши 2015 година на първо място в таблицата на испанската Примера дивисион. Каталунците днес се поздравиха с категорична домакинска победа - 4:0 над гостуващия на "Камп Ноу“ Бетис в последен мач за календарната година.

Каталунците не изпитваха особено проблеми в мача си срещу андалуския съперник и спечелиха двубоя си от 17-ия кръг на Ла Лига. След този мач тимът има актив от 38 точки – с колкото е и Атлетико Мадрид, но възпитаниците на Луис Енрике са с двубой по-малко.

След близо половин час игра резултатът бе открит след изпълнение на дузпа от страна на Неймар. Бразилецът се подхлъзна, преди да отправи изстрела и поради това кълбото рикошира в напречната греда. Иван Ракитич направи всичко възможно, за да осъществи успешна добавка на празна врата, но защитникът на Бетис Хейко Вестерман го изпревари, само че, за негово съжаление, прати топката в собствената си мрежа - 1:0.

Второто попадение падна преди почивката и бе реализирано от Лионел Меси. Аржентинецът изведе Неймар в наказателното поле, а бразилецът върна успоредно на голлинията за Бълхата, за когото не бе трудно да завърши успешно атаката – 2:0. По този начин, Меси ознаменува юбилейния си мач номер 500 с екипа на Барселона.

След почивката два гола добави Луис Суарес. Уругваецът направи резултата класически - минута след подновяването на играта, оползотворявайки пас на Серхио Бускетс. В 83-ата се стигна до обичайната комбинация: Меси - Неймар - Суарес. Бразилецът малко случайно асистира и бившият играч на Ливърпул вкара отблизо - 4:0.

  Сподели
175