Анонс на 17-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера дивисион

Леванте - Малага
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 30.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Хесус Хил

Съставът на Леванте инкасира втора поредна загуба и общо трета в последните си пет мача в Примера, след като в предишния кръг "прилепите" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Атлетик Билбао. Така играчите на Жоан Франсеск остават еднолично на последното 20-то място в класирането с актив от 11 точки. С контузии в тима на валенсианци са Трухийо и Касадесус, а с наказания са Федал и Тоньо.

Малага поднесе една от изненадите от последния кръг в първенството, когато андалусци постигнаха втора пореден успех, след като победиха с 1:0 у дома устремилия се към титлата тим на Атлетико Мадрид с гол в заключителните минути на двубоя. Победата бе от огромно значение за хората на Хави Грасия, като със спечелените нови три точки не само че се измъкнаха, но и се отдалечиха от опасната зона. В момента Малага заема 13-та позиция със 17 пункта. За гостуването на Леванте отсъстващи са Анхелери и Ферейра.

Прогноза: Леванте - Малага 0:1


Севиля - Еспаньол
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 30.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Игнасио Иглесиас


Севиля продължава да се представя крайно неубедително далеч от дома през настоящия сезон и "рохибланкос" все още нямат победа като гости. В предишния кръг възпитаниците на Унай Емери завършиха 0:0 в големия градски сблъсък срещу Бетис. Така носителят на трофея в Лига Европа заема 8-мо място в колоната с актив от 23 точки, което към настоящия момент е на 8 от Топ 4. С травми в състава на Севиля продължават да са Бето, Карисо и Андреоли, а наказан е Криховяк.

Румънецът Константин Гълка започна с победа начело на Еспаньол, след като в предишния кръг каталунците победиха с минималното 1:0 у дома новака Лас Палмас. Така "папагалчетата" вече имат 20 пункта и заемат 12-то място в таблицата. За тежката визита на Севиля контузен е Арбия, а Диоп е наказан.

Прогноза: Севиля - Еспаньол 2:0


Ейбар - Спортинг Хихон
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 30.12.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос Веласко Карбайо


Ейбар допусна пето поражение за сезона, след като в предишния кръг баските отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня. Въпреки поражението, играчите на Хосе Луис Мендилбар се намират в средата на класирането, заемайки 10-ото място с 21 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Екица, Хунка, Хайме, Исрафилов и Хайрович.

Спортинг Хихон трябваше да домакинства на шампиона Барселона, но заради ангажиментите на каталунците в Световното клубно първенство двубоят помежду им не се състоя, а новаците от провинция Астурия имаха повече време за подготовка преди гостуването си на Ейбар. Възпитаниците на Абелардо Фернандес продължават да имат 15 точки на сметката си и са на 16-то място, като са само на точка от опасната зона. Отсъстващи за Спортинг са Канея и Серхио Алварес, а с наказания са Еспиноса и Ернандес.

Прогноза: Ейбар - Спортинг Хихон 1:1


Хетафе - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 30.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Алберто Ундиано


Хетафе записа второ поредно реми в шампионата, след като в последния си двубой от Ла Лига столичани извъртяха резултатно 2:2 при гостуването си на Валенсия. Играчите на Фран Ескриба на два пъти повеждаха в резултата, но домакините съумяваха да върнат попаденията. Със спечелената точка Хетафе вече има 16 и заема 15-та позиция в таблицата, но опасната зона е на разстояние от 2 точки. С травми за домакините са Веласкес и Медран.

Депортиво Ла Коруня няма загуба в Примера от седем кръга насам, като през този период галисийци инкасираха четири ремита и записаха три победи. В предишния кръг играчите на Виктор Санчес се наложиха с 2:0 у дома над Ейбар и продължават борбата за някоя от позициите, които дават евроквота. В момента "Супер Депор" заема 6-то място в класирането с актив от 26 точки. За гостуването в предградията на Мадрид отсъстващи са Лопо, Борхес и Фабри, а Луисиньо е наказан.

Прогноза: Хетафе - Депортиво Ла Коруня 1:2


Селта Виго - Атлетик Билбао
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 30.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Педро Перес


Селта продължава уверено да се бори за място в Топ 4, след като в последния си мач в Примера "небесносините" записаха втора поредна победа и общо трета в последните си четири мача в първенството. Този път играчите на Едуардо Берисо с 2:0 при гостуването си на посредствения състав на Гранада. Така Селта вече има 31 точки и заема 4-то място в колоната. За настоящия двубой с травми за домакините от Виго са Радоя и Фонтас.

Атлетик Билбао очаквано не срещна трудности при домакинството си на последния Леванте и баските постигнаха седма победа за сезона, след като се наложиха с 2:0. По този начин "лъвовете" вече имат 24 точки и заемат 7-мо място в класирането. За гостуването на Селта треньорът на Атлетик Ернесто Валверде няма да може да разчита на Итураспе и Ибай Гомес.

Прогноза: Селта Виго - Атлетик Билбао 2:2


Лас Палмас - Гранада
Стадион: "Гран Карания", Лас Палмас
Дата: 30.12.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Сантиаго Хайме


Новакът Лас Палмас инкасира девета загуба за сезона и общо трета в последните си пет мача. В предишния кръг тимът от Канарските острови загуби с 1:0 визитата си на Еспаньол. Така възпитаниците на Кике Сетиен продължават да са под чертата и заемат предпоследното 19-то място с актив от 13 точки. За настоящия двубой с контузии за "лос амарийос" са Алкарас, Артилес, Кастелано, Лопес и Бигас.

Гранада също ще се бори за оцеляване и през настоящия сезон. В предишния кръг тимът от едноименния град допусна второ поредно домакинско поражение, след като този път хората на Хосе Рамон Сандовал отстъпиха с 2:0 срещу Селта. Така Гранада се намира непосредствено над зоната на изпадащите с актив от 14 точки. Мусаву-Кинг и Кърхин пропускат гостуването на Лас Палмас заради травми, а Съксес е наказан.

Прогноза: Лас Палмас - Гранада 2:1


Виляреал - Валенсия
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 31.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Алфонсо Алварес


Виляреал продължава уверено да набира скорост, след като в предишния кръг "жълтата подводница" записа трета поредна победа в Примера. Този път "торпилирани" бе отборът на Реал Сосиедад с 2:0. Така играчите на Марселино Гарсия Торал продължават борбата за място в челните позиции на класирането, като в момента Виляреал е 5-ти с актив от 30 точки. Йокич, Бонер, Адриан и Гаспар ще пропуснат последния двубой за тима за настоящата календарна година.

Валенсия записа трето поредно равенство и общо четвърто в последните си пет мача в Ла Лига. Този път "прилепите" не успяха да победят у дома състава на Хетафе, а новият треньор на "лос че" Гари Невил все още няма победа начело на испанския клуб. Валенсия заема 9-то място в класирането с актив от 22 точки. За тежкото гостуване на Виляреал отсъстващи са контузените Бакали, Фегули, Диего Алвеш и Родриго.

Прогноза: Виляреал - Валенсия 3:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255