Анонс на 16-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Примера дивисион

Валенсия - Хетафе
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Давид Фернандес


Валенсия записа второ поредно равенство с 1:1 в испанския шампионат, след като "прилепите" направиха реми като гости на Ейбар в официалния дебют в Примера на новия треньор на тима Гари Невил. Със спечелената точка Валенсия вече има 21, като заема 8-мо място в класирането. С контузии в състава на Валенсия са Диего Алвеш, Родриго, Фегули и Бакали.

Хетафе също извъртя реми с 1:1, като този път отборът от едноименното мадридско предградие не успя да се наложи у дома над гостуващия състав на Реал Соеидад. Така играчите на Фран Ескриба продължават да са само на точка от опасната зона с актив от 15 пункта и заемат 14-то място. За гостуването на Валенсия отсъстващи са Вигарай, Веласкес, Буендия и Медран.

Прогноза: Валенсия - Хетафе 1:0


Еспаньол - Лас Палмас
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Марио Мелеро

Еспаньол допусна четвърта поредна загуба далеч от дома и общо осма до момента за сезона, като този път каталунците отстъпиха с 1:0 при визитата си на Селта. Така отборът остана с актив от 17 точки и се намира на 12-то място в подреждането. Колебливите изяви доведоха до уволнението на Серхио Гонсалес, като начело на "папагалчетата" застана бившият треньор на румънския гранд Стяуа - Константин Гълка. За настоящия двубой няма отсъстващи играчи.

Новакът Лас Палмас записа важна победа в борбата за оцеляване. В последния си мач от Ла Лига клубът от Канарските острови се наложи с минималното 1:0 у дома над Бетис, а победното попадение за "лос амарийос" падна в 93-ата минута. Така играчите на Кике Сетиен имат 13 точки, но са под чертата, заемайки предпоследната 19-та позиция. С травми за гостите са Мубарак, Кастелано и Бигас.

Прогноза: Еспаньол - Лас Палмас 1:0


Бетис - Севиля
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Клос Гомес


Съставът на Бетис загуби по много драматичен начин гостуването си на Лас Палмас в предишния кръг от Примера. "Зелено-белите" бяха надиграни с 1:0, след като допуснаха гол в 93-ата минута. Сега играчите на Пепе Мел трябва бързо да се отърсят от шока, тъй като предстои големият градски сблъсък срещу Севиля. Преди дербито Бетис е на 11-то място с актив от 19 точки. С травми в състава на домакините са Ренея, Н‘Диайе и Дигар.

Севиля за пореден път демонстрира страхотната си форма като домакин през настоящата кампания и в предишния кръг "рохибланкос" записаха шеста победа у дома, колкото имат играчите на Унай Емери до момента, като този път бе надигран тимът на Спортинг Хихон с 2:0. В момента севилци заемат 7-мо място с актив от 22 точки. За голямото градско дерби отсъстващи продължават да са Бето, Пареха и Андреоли.

Прогноза: Бетис - Севиля 2:2


Депортиво Ла Коруня - Ейбар
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Хавиер Естрада


Тимът на Депортиво Ла Коруня записа шести пореден мач без загуба, второ поредно реми и общо четвърто за тази поредица от срещи. В предишния кръг галисийци спечелиха много престижна точка при гостуването си на шампиона Барселона и то след като успяха да заличат пасив от два гола. Играчите на Виктор Санчес стигнаха до крайното 2:2 след попадения на Перес и Бергантинос в заключителната четвърт на двубоя. Така "Супер Депор" успя да събере 23 точки, които му отреждат 6-то място в класирането към настоящия момент. С контузии за тима от А Коруня са Картабия, Гутиерес, Борхес и Фабри.

Ейбар записа четвърти мач без успех в Ла Лига, но поне в предишния кръг баските сложиха край на серията от две поредни загуби, след като направиха домакинско 1:1 срещу Валенсия. Със спечелената точка Ейбар вече има 21 пункта и заема 10-то място в колоната. За гостуването на Депортиво с контузии са Исрафилов и Хайме.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Ейбар 2:0


Реал Сосиедад - Виляреал
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 20.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос дел Серо

Реал Сосиедад завърши наравно 1:1 в предишния кръг, когато баските гостуваха на Хетафе. Така играчите на Еусебио Сакристан се отдалечиха поне малко от опасната зона, като вече заемат 13-та позиция с 16 точки. За настоящия двубой с травми за баските са Салдуа, Сурутуса и Гонсалес.

Виляреал пък започва отново да навлиза във формата от началото на сезона. В предишния кръг "жълтата подводница" записа втори пореден домакински успех, а "торпилираният" отбор бе не кой и да е, а грандът Реал Мадрид. С попадение на опитния Солдадо още в 8-ата минута Виляреал постигна осми успех за кампанията, като играчите на Марселино Гарсия Торал са 5-ти с актив от 27 точки, само на една от място в Топ 4. За гостуването в Сан Себастиан отсъстващи са Бонера, Адриан и Гаспар.

Прогноза: Реал Сосиедад - Виляреал 1:1


Гранада - Селта Виго
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 20.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Хуан Мартинес


Гранада се измъкна от зоната на изпадащите. В предишния кръг андалусци постигнаха трета победа за сезона, след като успяха да се наложат с 2:1 при гостуването си на Леванте, а големият герой за Гранада бе Пенаранда, който отбеляза и двете попадения в срещата. Така "рохибланкос" събраха 14 точки, като заемат 17-то място в таблицата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Райо Валекано. Мусаву-Кинг, Лопеш и Кърхин продължават да са контузени за Гранада.

Селта постигна втора поредна победа в свой домакински мач, след като в предишния кръг "небесносините" се наложиха с минималното 1:0 над Еспаньол. Така възпитаниците на Едуардо Берисо вече са с 28 точки на сметката си и заемат 4-то място във временното подреждане. Преди гостуването на юг контузен за галисийци е Фонтас.

Прогноза: Гранада - Селта 1:3


Атлетик Билбао - Леванте
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 20.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Алехандро Ернандес


Атлетик Билбао инкасира шеста загуба в Примера. В предишния кръг баските допуснаха обрат за крайното 2:1 при гостуването си на устремилия се към лидерската позиция състав на Атлетико Мадрид. Така "лъвовете" останаха с актив от 21 точки и заемат 9-то място в класирането. За настоящия двубой наставникът на Атлетик Ернесто Валверде няма да може да разчита на Муняин, Елустондо и Ибай.

Леванте вече еднолично заема последното 20-то място в подреждането. "Прилепите" инкасираха осма загуба в предишния кръг, отстъпвайки с 2:1 у дома срещу Гранада, като по този начин валенсианци останаха с актив от 11 точки, като спасението е на 3 пункта дистанция. За тежката визита в Билбао треньорът на Леванте Жоан Франсеск няма да може да разчита на Карабелас и Трухийо.

Прогноза: Атлетик Билбао - Леванте 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230