Анонс на 15-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Примера дивисион

Хетафе - Реал Сосиедад
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 11.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Педро Перес

Хетафе инкасира загуба в последния си мач в Ла Лига, след като в предишния кръг тимът от предградията на столицата загуби визитата си на Реал Мадрид с 4:1. Така възпитаниците на Фран Ескриба останаха с актив от 14 точки и заемат 15-то място в класирането. С контузии преди настоящия мач са Буендия и Медран.

Реал Сосиедад се съвзе от тежката загуба като гост на шампиона Барселона и в предишния кръг играчите на Еусебио Сакристан спечелиха с 2:1 регионалното баско дерби срещу Ейбар. Така Реал Сосиедад вече има 15 пункта и е на 13-та позиция. С травми за отбора са Пардо и Сурутуса.

Прогноза: Хетафе - Реал Сосиедад 1:1


Селта Виго - Еспаньол
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Давид Фернандес


Селта изпусна победата в предишния кръг. Галисийци направиха 1:1 при гостуването си на новака Бетис, а играчите на Едуардо Берисо инкасираха попадение осем минути преди края на срещата, чрез което добавиха само 1 точка към актива си. Така Селта вече има 25 и заема 4-то място в подреждането. С травми за домакините са Гомес, Радоя и Фонтас.

Еспаньол също записа равенство от 1:1, след като в последния си двубой в Примера "папагалчетата" не успяха да се справят у дома със слабака Леванте. Каталунците заемат 12-то място с актив от 17 точки. За гостуването във Виго треньорът Серхио Гонсалес ще може да разчита на всички свои играчи.

Прогноза: Селта Виго - Еспаньол 2:0


Леванте - Гранада
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Иняки Биканди

Леванте направи 1:1 в последния си шампионатен двубой като гост на Еспаньол, а ремито в Каталуня остави "прилепите" в зоната на изпадащите с актив от 11 точки, където играчите на Жоан Франсеск заемат предпоследната 19-та позиция. За "опашкарското дерби" с Гранада с травми в състава на домакините са Трухийо, Карабелас и Лопес, а Хуанфран е наказан.

Гранада пък загуби очаквано с 2:0 домакинството си на борещия се за лидерската позиция състав на Атлетико Мадрид. Така андалусци останаха с 11 точки на сметката си и заемат 18-то място, благодарение на по-добрите си показатели спрямо настоящия опонент. За гостуването във Валенсия на Леванте с контузии са Лопеш и Кърхин.

Прогноза: Леванте - Гранада 1:0


Севиля - Спортинг Хихон
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос дел Серо


Севиля отново показа, че играе много трудно като гост до момента в Примера, след като в предишния кръг "рохибланкос" се добраха до 1:1 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня. Възпитаниците на Унай Емери нямат победа далеч от дома, като този факт се отразява на мястото на севилци в класирането. Отборът от едноименния град е на 10-та позиция с актив от 19 точки. През седмицата Севиля успя да стигне до план максимум и тимът победи с 1:0 Ювентус в Шампионската лига, с което "рохибланкос" завършиха на 3-то място в крайното класиране и успяха да се класират за Лига Европа напролет, където Севиля ще има възможността да спечели за трети пореден сезон втория по сила турнир на Стария континент. Иначе с контузии тима преди настоящия двубой са Бето, Карисо, Пареха, Андреоли и Какута.

Спортинг Хихон прекъсна серията от три поредни поражения в Ла Лига и в предишния кръг играчите на Абелардо Фернандес спечелиха с 3:1 домакинството си на друг от новаците - Лас Палмас. Така тимът от област Астурия събра 15 точки на сметката си, които му отреждат 14-то място в подреждането. За гостуването на Севиля контузени са Канела и Алварес.

Прогноза: Севиля - Спортинг Хихон 3:1


Лас Палмас - Бетис
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Хесус Хил


След допуснатата втора поредна загуба в първенството, новакът Лас Палмас се свлече до последното 20-то място във временното класиране в Примера. Този път "лос амарийос" отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Спортинг Хихон. Така играчите на Кике Сетиен останаха с 10 пункта в актива си, но поне се намират само на точка от спасението. За настоящия двубой с травми за състава от Канарските острови са Алкарас, Мубарак, Кастелано и Бигас.

Бетис се спаси от домакинско поражение в предишния кръг. Севилци стигнаха до 1:1 срещу Селта, като играчите на Пепе Мел за пореден път доказаха, че изпитват затруднения пред собствена публика, докато при визитите си "зелено-белите" са много по-убедителни. В лазарета на Бетис продължават да са Терек, Ренея и Дигар.

Прогноза: Лас Палмас - Бетис 1:2


Райо Валекано - Малага
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 13.12.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Клос Гомес


Райо Валекано инкасира втора поредна загуба и в предишния кръг "пчелите" отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Виляреал, допускайки при това пълен обрат. Така столичани се смъкнаха до 16-то място в колоната с актив от 14 точки. Треньорът на Райо Пако Хемес отново няма да може да разчита на Кобеньо, Рац и Тоньо.

Малага направи второ поредно равенство в Ла Лига. Този път андалусци не се дадоха на Атлетик Билбао, въпреки факта, че Малага игра почти цял мач с човек повече. Със спечелената точка играчите на Хави Грасия вече имат 11 и се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция благодарение на по-добрите си показатели спрямо Гранада и Леванте. За гостуването в столицата с травми за Малага са Ферейра и Камачо.

Прогноза: Райо Валекано - Малага 1:1


Ейбар - Валенсия
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 13.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Ейбар допусна второ поредно поражение в Примера. Този път играчите на Хосе Мендилбар бяха надиграни при визитата им на Реал Сосиедад с 2:1 в регионалния баски сблъсък. Така Ейбар си остава с 20 точки и заема 9-то място в таблицата. С травми за домакините са Исрафилов и Хайме.

Валенсия спря победния марш на шампиона Барселона, след като в предишния кръг "прилепите" стигнаха до 1:1 при домакинството си на каталунците, а двубоят бе изгледан от трибуните от новия треньор на тима Гари Невил. С гола, който Санти Мина отбеляза четири минути преди края на срещата, Валенсия има 20 точки и заема 8-мо място в класирането. През седмицата "прилепите" се изложиха и допуснаха домакинска загуба от отпадналия Олимпик Лион с 2:0 в официалния дебют на Гари Невил, която изхвърли Валенсия от Шампионската лига и така тимът ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа напролет. С контузии преди визитата на Ейбар са Родриго, Диего Алвеш, Родриго и Бараган.

Прогноза: Ейбар - Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
274