Анонс на 13-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера дивисион

Леванте - Бетис
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 27.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Хосе Санчес

Леванте записа първа победа под ръководството на новия треньор на тима Жоан Фрасеск - Руби. В предишния кръг "прилепите" се наложиха категорично с класическото 3:0 при визитата си на новака Спортинг Хихон. Въпреки това, валенсианци остават в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 10 точки, но вече са само на разстояние от 1 от спасението. За настоящия двубой контузен за Леванте е Иван Лопес.

Новакът Бетис се утвърди като най-слабия домакин до момента в Примера. В предишния кръг играчите на Пепе Мел не успяха да се справят с гранда Атлетико Мадрид и загубиха с 1:0, записвайки четвърто поражение у дома в Севиля, а "зелено-белите" имат общо пет до момента. Бетис има в актива си 15 точки и заема 12-то място в класирането. С травми в тима са Тарек и Ренея.

Прогноза: Леванте - Бетис 1:2


Малага - Гранада
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Хавиер Естрада


Малага продължава са разочароващото си представяне. В предишния кръг тимът от едноименния град инкасира трета поредна загуба и общо четвърта в последните пет кръга в Ла Лига. Този път играчите на Хави Грасия отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Еспаньол и вече андалусци се смъкнаха до последното 20-то място във временното класиране с актив от 9 точки, а въпросителните около бъдещето на наставника на Малага нарастват. За настоящия двубой контузени за домакините са Аньор, Камачо и Ферейра.

Гранада записа втора победа за сезона и първа от девет поредни кръга насам. Преди по-малко от седмица андалусци надиграха донякъде изненадващо у дома коравия състав на Атлетик Билбао, справяйки се с баските с 2:0. Така футболистите на Хосе Рамон Сандовал се измъкнаха от опасната зона благодарение на по-добрите си показатели и в момента заемат 17-та позиция с актив от 10 точки. За регионалното дерби с Малага контузен е единствено Ел-Араби.

Прогноза: Малага - Гранада 1:0


Лас Палмас - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Грана Канария", Лас Палмас
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Клос Гомес


Новакът Лас Палмас стигна до престижно равенство в предишния кръг, когато тимът от Канарските острови направи 1:1 при визитата си на участника в Шампионската лига Валенсия. Точен за "лос амарийос" бе Виера с попадение през втората част, чрез което изравни резултата, който остана непроменен до края на срещата. Въпреки спечелената точка, играчите на Кике Сетиен остават непосредствено под чертата, заемайки 18-та позиция с актив от 10 точки, заради по-лошите си показатели спрямо състава на Гранада. За настоящия двубой с травми за домакините продължават да са Алкарас, Лопес и Кастелано.

Депортиво Ла Коруня спечели голямото дерби на Галисия, надигравайки с 2:0 у дома Селта в много качествен двубой. Така "Супер Депор" постигна първа победа в Примера след почти два месечна суша, а със спечелените три точки играчите на Виктор Санчес вече имат 18 и се придвижиха до 8-та позиция в подреждането. Отсъстващи за далечното гостуване към Канарските острови са Домингес, Алберто, Фабри и Боргес.

Прогноза: Лас Палмас - Депортиво Ла Коруня 1:2


Селта Виго - Спортинг Хихон
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Сантяго Хайме


Намиращият се до скоро в Топ 3 в Ла Лига тим на Селта инкасира трета загуба в последните си четири мача в първенството и втора поред. След унизителното домакинско поражение с 5:1 срещу Валенсия, в предишния кръг играчите на Едуардо Берисо преглътнаха нов горчив хап, отстъпвайки с 2:0 при визитата си на големия регионален съперник Депортиво Ла Коруня. В момента галисийци заемат 5-то място в таблицата с актив от 21 точки. С травма преди настоящия двубой е единствено Радоя.

Новакът Спортинг Хихон допусна тежко поражение у дома в последния си мач в Примера. Тимът от провинция Астурия бе разбит с 3:0 от борещия се за оцеляване състав на Леванте. Така играчите на Абелардо Фернандес си останаха с 12 точки на сметката и вече са само на 2 от зоната на изпадащите, заемайки 15-то място преди двубоите от настоящия кръг. С контузия в състава на Спортинг е само Серхио Алаварес.

Прогноза: Селта Виго - Спортинг Хихон 1:0


Хетафе - Виляреал
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 29.11.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Хетафе записа второ равенство за сезона и прекъсна серията от три поредни загуби в шампионата. В предишния кръг тимът от едноименното мадридско предградие направи 1:1 у дома с градския съперник Райо Валекано. Със спечелената точка възпитаниците на Фран Ескриба вече имат 11, но са само на точка от зоната на изпадащите, заемайки 16-та позиция в подреждането. И за настоящия двубой контузен за Хетафе продължава да е Алваро Медран.

Виляреал се спаси от домакинска издънка преди седмица, когато "жълтата подводница" стигна до 1:1 пет минути преди края на мача срещу Ейбар. Така играчите на Марселино Гарсия Торал не успяха да се доближат на точка от Топ 3 и продължават да заемат 4-то място в колоната с актив от 21 пункта. С контузии за Виляреал преди гостуването в покрайнините на столицата са Асенхо и Адриан.

Прогноза: Хетафе - Виляреал 0:2


Райо Валекано - Атлетик Билбао
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 29.11.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Алехандро Ернандес

Съставът на Райо Валекано записа едва второто си равенство от началото на сезона в Ла Лига. В предишния кръг "пчелите" направиха 1:1 в градското дерби с Хетафе. Със спечелената точка играчите на Пако Хемес събраха 14 и запазиха заеманата от тях 13-та позиция във временното класиране. Кобеньо, Рац и Тоньо са контузени и няма да могат да вземат участие в настоящата среща.

Коравият тим на Атлетик Билбао допусна изненадваща загуба от опашкаря Гранада, който надви с 2:0 баските в предишния кръг. Играчите на Ернесто Валверде прекъснаха добрата си серия от три поредни победи в Примера и си останаха с актив от 17 точки, но се смъкнаха на 9-то място в подреждането. За визитата в столицата с травми за "лъвовете" са Ибай Гомес и Кике Сола, а Муняин е под въпрос.

Прогноза: Райо Валекано - Атлетик Билбао 1:2


Севиля - Валенсия
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 29.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко


Севиля продължава да е много непостоянен далеч от дома. В предишния кръг андалусци загубиха отново своя визита, като този път играчите на Унай Емери отстъпиха с 2:0 при визитата си на Реал Сосиедад. Поражението смъкна севилци на 11-ото място в класирането с актив от 15 точки. През седмицата "рохибланкос" отново претърпяха поражение и без изненади - отново като гости. Този път Севиля бе надигран с 4:2 при визитата си на Борусия Мьонгенгладбах с 4:2 в мач от Шампионската лига, а след двубоя тимът от едноименния град заема 4-то място в класирането с актив от едва 3 точки и е изправен пред угрозата да не успее да стигне до 3-ото място, което поне да му гарантира участие в Лига Европа напролет, където Севиля спечели в две поредни издания трофея от втория по сила турнир на Стария континент. Бето, Карисо и Пареха продължават да са с травми за Севиля.

Валенсия също не са записа особено успешна седмица. Първо "прилепите" се изложиха при домакинството си на новака Лас Палмас, който се намира и в зоната на изпадащите, завършвайки 1:1. Изненадващото реми не позволи на "прилепите" да се придвижат с три места по-напред във временното класиране, където да попаднат в Топ 4, и към момента играчите на Нуно Санто заемат 7-ма позиция в колоната. През седмицата Валенсия също претърпя крах в Шампионската лига, когато тимът загуби за втори път от руския първенец в Зенит, този път с 2:0 и постави под сериозна въпросителна участието си на осминафиналите в надпреварата. За гостуването на Севиля контузени са Бараган, Диего Алвеш и Родриго.

Прогноза: Севиля - Валенсия 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196