Анонс на 10-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 10-ти кръг на Примера дивисион

Виляреал - Севиля
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Хосе Санчес

Доскорошният лидер в Примера Виляреал не победи в трети пореден мач, след като в предишния кръг "жълтата подводница" направи 0:0 при гостуването на новака Лас Палмас на Канарските острови. Играчите на Марселино Гарсия Торал вече изостават с четири точки от водача Реал Мадрид. В момента Виляреал е с актив от 17 пункта и заема 5-то място в подреждането. С контузии преди настоящия двубой за домакините продължават да са Асенхо, Мусакио и Адриан, а под въпрос е и Баптищао.

Севиля записа най-резултатната си победа до момента за кампанията, след като в предишния кръг андалусци размазаха с 5:0 у дома тима на Хетафе. Френският нападател на Севиля Кевин Гамейро наниза хеттрик. Двубоят на "Рамон Санчес Писхуан" ще се запомни не само с трите гола на Гамейро, но и с трите дузпи, отсъдени в полза на домакините. С победата играчите на Унай Емери вече заемат 8-мо място в класирането с актив от 12 точки. За гостуването на Виляреал с контузии са Бето, Карисо, Пареха и Какута.

Прогноза: Виляреал - Севиля 2:2


Валенсия - Леванте
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Валенсия инкасира трета поредна загуба при гостуване в Ла Лига и общо трета до момента през сезона. В предишния кръг "прилепите" отстъпиха заслужено с 2:1 срещу Атлетико Мадрид. Така играчите на Нуно Санто вече са на 9-та позиция в колоната с актив от 12 точки. С травми преди градското дерби с опашкаря Леванте са Фегули, Абденур, Родриго Морено, Райън и Алвеш.

Леванте се закотви на последното 20-то място в класирането, след като преди седмица тимът бе размазан у дома с 4:0 от Реал Сосиедад, а двубоят се оказа и последен за треньор Лукас Алкарас. Валенсианци имат в актива си едва 6 точки и голямата цел за тях през кампанията ще е да се спасят от изпадане. Любопитна подробност е, че бившият треньор на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев също е едно от спряганите имена за треньорски пост в Леванте. За градския сблъсък с Валенсия контузени са Трухийо и Лопес.

Прогноза: Валенсия - Леванте 2:0


Реал Сосиедад - Селта Виго
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Давид Фернандес

Реал Сосиедад записа втора победа за сезона, която отново бе постигната далеч от дома. В предишния кръг баските размазаха с 4:0 опашкаря Леванте. Важният успех за водения от Дейвид Мойс тим изкачи Реал на 15-то място в класирането, а отборът от Сан Себастиан е с актив от 9 точки. С контузии в състава на баските са Де ла Бела и Раул Навас.

Селта допусна първа загуба за кампанията, след като преди седмица галисийци отстъпиха в битката за върха при домакинството си на Реал Мадрид. "Кралският клуб" спечели с 3:1 гостуването си на "Балаидос" във Виго, а поражението смъкна играчите на Едуардо Берисо на 4-ото място в класирането с актив от 18 точки. За гостуването на Реал Сосиедад с травми в състава на Селта е само Рубен Бланко.

Прогноза: Реал Сосиедад - Селта Виго 1:3


Ейбар - Райо Валекано
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Алфонсо Алварес


Ейбар не успя да сътвори една от най-големите сензации до момента през сезона. В предишния кръг тимът от едноименното баско градче поведе в резултата при гостуването си на шампиона Барселона, но в крайна сметка играчите на Хосе Мендилбар отстъпиха с 3:1 след поредната наказателна акция на Луис Суарес, който реализира хеттрик. В момента Ейбар заема 7-мо място в класирането с актив от 13 точки. С контузии в състава на баските са Луна, Хайме, Адриан и Рамис.

Райо Валекано сложи край на негативната серия от три поредни загуби. В предишния кръг столичани разбиха с 3:0 гостуващия Еспаньол, като по този начин играчите на Пако Хемес постигнаха трети успех за кампанията, чрез който "пчелите" вече имат 10 точки на сметката си и заемат 14-та позиция. Единственият отсъстващ преди визитата на Ейбар е Кобеньо.

Прогноза: Ейбар - Райо Валекано 2:1


Еспаньол - Гранада
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Алехандро Ернандес


Еспаньол допусна пета загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг каталунците сведоха глави пред Райо Валекано, отстъпвайки с 3:0. Така "папагалчетата" продължават да са с актив от 12 точки, които към настоящия момент им отреждат 11-то място в класирането. Треньорът Серхио Гонсалес няма да може да разчита единствено на Жерард Морено преди настоящия двубой.

Гранада записа трето поредно равенства в Ла Лига. Този път тимът от едноименния град направи 1:1 у дома срещу Бетис в регионалното андалуско дерби. Въпреки това, играчите на Хосе Сандовал продължават да се намират в зоната на изпадащите и заемат предпоследното 19-то място с актив от 6 точки. Добрите новини за Гранада преди гостуването в Барселона срещу Еспаньол са, че всички в отбора са здрави.

Прогноза: Еспаньол - Гранада 1:0


Спортинг Хихон - Малага
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Антонио Матеу Лаос


Новакът Спортинг Хихон допусна четвърта загуба в предишния кръг, когато тимът от провинция Астурия отстъпи с 3:0 гостуването си на Атлетик Билбао. Поражението смъкна играчите на Абелардо Фернандес непосредствено над опасната зона, а Спортинг заема 17-то място в подреждането с актив от 9 точки, само на 3 от отборите под чертата. Санабрия, Кастро и Кулар ще пропуснат настоящия мач поради травми.

Малага постигна втори успех за сезон, който даде глътка въздух на андалусци. Преди седмица играчите на Хави Грасия се наложиха по категоричен начин с 3:0 при домакинството си на Депортиво Ла Коруня, а с победата отборът от едноименния средиземноморски град събра 9 точки на сметката си, които му отреждат 16-та позиция в подреждането. С контузии преди гостуването в Хихон са Роке Санта Крус, Ферейра, Ангелери и Амрабат.

Прогноза: Спортинг Хихон - Малага 2:2


Бетис - Атлетик Билбао
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Хосе Гонсалес


Новакът Бетис направи 1:1 в предишния си мач в Ла Лига. Играчите на Пепе Мел не успяха да победят състава на Гранада в регионалното дерби на Андалусия. Така "зелено-белите" записаха третото си реми за кампанията, чрез което събраха 12 точки в актива си и заемат 10-то място в класирането. С контузии в състава на Бетис са Молина, Варгас и Матия.

Отборът на Атлетик Билбао записа четвърти пореден мач без загуба в Примера. В предишния кръг баските разгромиха с 3:0 на своя "Сан Мамес" новака Спортинг Хихон, а чрез настоящия успех "лъвовете" се придвижиха на 12-то място във временното класиране. Отново решаващата фигура за успеха на тима беше Ариц Адурис. Опитният нападател отбеляза два от головете, а преди него се разписа и Маркел Сусаета. Само Микел Рико е с контузия преди гостуването в Севиля, а пред завръщане от април месец насам е и Икер Муняин.

Прогноза: Бетис - Атлетик Билбао 2:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138