Анонс на 9-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 9-ти кръг на Примера дивисион

Райо Валекано - Еспаньол
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 23.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Едуардо Прието

Райо Валекано допусна трета поредна загуба в Ла Лига и общо пета до момента за сезона, след като в предишния кръг "пчелите" очаквано отстъпиха с 5:2 при гостуването си на шампиона Барселона. В момента играчите на Пако Хемес заемат 15-то място в класирането с актив от 7 точки. За настоящия двубой с контузии за водения от Пако Хемес тим са Кобеньо и Ернандес, а Амая е наказан.

Еспаньол сложи край на серията от две поредни загуби и преди по-малко от седмица каталунците спечелиха гостуването си на новака Бетис в Севиля с 3:1. Успехът изкачи "папагалчетата" на 9-то място в подреждането с актив от 12 точки. Треньорът на гостите Серхио Гонсалес няма да може да разчита на Жордан и Морено за визитата на Еспаньол в столицата.

Прогноза: Райо Валекано - Еспаньол 0:1


Гранада - Бетис
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Антонио Матеу


Гранада се самоуби в предишния кръг, когато тимът от Андалусия не успя да победи при гостуването си на новака Спортинг Хихон. Играчите на Хосе Сандовал водеха до 88-ата минута с 3:1, но в крайна сметка двубоят не излъчи победител за крайното 3:3, като Гранада допусна третия гол в мрежата си в 96-ата минута. Така тимът от едноименния град записа второ поредно равенство в Примера, което не го стопля особено, тъй като в момента андалусци са на последното 20-то място в класирането с актив от 5 точки. Единственият контузен за предстоящия двубой е Едгар Мендес, но Лопеш и Дория са наказани.

Новакът Бетис продължава да не е особено убедителен в домакинските си срещи. След двете поредни победи, които "зелено-белите" постигнаха далеч от Севиля, в предишния кръг възпитаниците на Пепе Мел отново загубиха у дома, като този път Бетис отстъпи на Еспаньол с 3:1. След тази среща севилци заемат 10-то място в подреждането с актив от 11 точки. За гостуването на Гранада с контузии продължават да са Варгас и Матия, както и Молина, но пък Ван дер Ваарт и Волфсвинкел вече са на разположение.

Прогноза: Гранада - Бетис 1:2


Севиля - Хетафе
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Иняки Виканди


След серията от две поредни домакински победи, от която последната бе над шампиона Барселона с 2:1, тимът на Севиля отново показа непостоянство в изявите си до момента в Ла Лига. Този път "рохибланкос" завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Ейбар. Така действащият носител на трофея в Лига Европа продължава да се намира в долната половина на класирането след първите 8 кръга. В момента играчите на Унай Емери заемат 13-та позиция с актив от 9 точки. През седмицатa Севиля допусна злощастен обрат при гостуването си на Манчестър Сити в двубой от групите на Шампионската лига с 2:1, като победният гол за англичаните падна в добавеното време на срещата. За настоящия двубой контузени са вратарят Бето, Какута, Карисо и Пареха.

Хетафе продължава с пробуждането си след колебливия старт на кампанията. В предишния кръг тимът от едноименното предградие на столицата Мадрид разби с 4:0 у дома новака Лас Палмас, а успехът над тима от Канарските острови изстреля момчетата на Фран Ескриба изпревариха настоящия опонент и вече заемат 11-то място с 10 точки на сметката си. За гостуването на юг в Андалусия с травми са Медран и Лафита.

Прогноза: Севиля - Хетафе 2:0


Малага - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Карлос Веласко


Седмица след като записа първата си победа за сезона, тимът на Малага допусна ново поражение в първенството. Този път тимът от едноименния средиземноморски град отстъпи с 3:0 при тежкото си гостуване на Валенсия. Така играчите на Хави Грасия си останаха с актива от 6 точки и в момента андалусци се намират на 17-то място в класирането, непосредствено над зоната на изпадащите. За настоящия двубой контузен е ветеранът Роке Санта Крус.

Депортиво Ла Коруня показаха страхотен характер преди по-малко от седмица. Галисийци губеха с 2:0 до 80-ата минута при домакинството си на Атлетик Билбао, но в крайна сметка футболистите на Виктор Санчес спечелиха 1 точка, след като Перес и Арибас вкараха два гола. В момента "Супер Депор" заема 6-то място в класирането с актив от 13 точки. За гостуването в далечна Малага контузен е Фабрисио.

Прогноза: Малага - Депортиво Ла Коруня 1:1


Леванте - Реал Сосиедад
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 25.10.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Алберто Ундиано


Леванте инкасира трета поредна загуба далеч от дома. Този път "прилепите" очаквано не успяха да окажат каквато и да е съпротива при визитата си на гранда Реал Мадрид, а воденият от Лукас Алкарас тим загуби с 3:0 на "Бернабеу". Така валенсианци останаха в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция с актив от 6 точки. Лопес, Трухийо и Верса пропускат настоящия мач заради контузии.

Реал Сосиедад записа втора поредна загуба в Примера, след като преди седмица баските отстъпиха с 2:0 при домакинството си на Атлетико Мадрид. В момента възпитаниците на Дейвид Мойс заемат 16-то място в класирането с актив от 6 точки. За гостуването на Леванте контузен е само Раул Навас, но пък за сметка на това Джонатас и Диего Рейес са наказани.

Прогноза: Леванте - Реал Сосиедад 1:1


Лас Палмас - Виляреал
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 25.10.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Хавиер Естрада

Новакът Лас Палмас инкасира трета поредна загуба в предишния кръг и общо пета за кампанията до момента. Този път тимът от Канарските острови бе разбит с 4:0 при гостуването си на Хетафе. Това доведе до треньорска рокада, след като от ръководството на клуба решиха да прекратят предсрочно контракта на Пако Ерера. Новият треньор на "лос амарийос" е Енрике Сетиен, на когото му предстои тежък официален дебют. С контузии за Лас Палмас продължават да са Алкарас, Кастелано и Лопес.

Доскорошният лидер Виляреал започва да губи насъбраната инерция. В предишния кръг "жълтата подводница" инкасира втора поредна загуба, като този път играчите на Марселино Гарсия Торал отстъпиха с 2:1 при домакинството си на Селта, допускайки гол в последната минута на двубоя. Поражението смъкна Виляреал на 5-то място в класирането, а отборът продължава да е с 16 точки в актива си. За далечното гостуване на Канарските острови с контузии са Асенхо, Мусакио, Адриан и Бруно.

Прогноза: Лас Палмас - Виляреал 1:2


Атлетик Билбао - Спортинг Хихон
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 26.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Игнасио Иглесиас


Атлетик Билбао изпусна сигурна победа в предишния кръг. Баските водеха до заключителните 10 минути на срещата при гостуването си на Депортиво Ла Коруня с 2:0, но в крайна сметка играчите на Ернесто Валверде си тръгнаха от Галисия само с 1 спечелена точка, тъй като двубоят завърши наравно 2:2. Така "лъвовете" заемат в момента 14-то място в класирането с актив от 8 точки. С контузии за настоящия двубой са Муняин и Рико.

Спортинг Хихон пък успя да спаси почти загубен мач. Новакът губеше до 88-ата минута при домакинството си на Гранада с 3:1, но в крайна сметка тимът от провинция Астурия успя да стигне до 3:3, като победният гол за водения от Абелардо Фернандес тим падна в 96-ата минута, като преди това гостите бяха останали с 9 души на терена. Така Спортинг заема 12-то място във временното класиране с 9 точки на сметката си. Кулеар е контузен и ще пропусне визитата в Билбао.

Прогноза: Атлетик Билбао - Спортинг Хихон 3:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265