Жълтата подводница вече не е на върха, след поражение от Селта


FUTBOL-TV

Жълтата подводница вече не е на върха, след поражение от Селта

Селта Виго свали Виляреал от върха в Примера дивисион, след като постигна победа с 2:1 като гост в мача от 8-ия кръг, който се игра на "Ел Мадригал“. Тимът от Виго събра 18 точки, с колкото са "Реал" и "Барселона", но е на второ място заради головата си разлика. Галисийци продължават да бъдат без загуба от началото на сезона, докато "жълтата подводница“ претърпя второ поредно поражение.

В герой за тима от Виго отново се превърна Нолито, който се разписа в последната минута на редовното време. Иначе Селта поведе в 41-та минута, когато Фабиан Ореяна с много хубав далечен удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ареола. Виляреал остана с човек по-малко в 48-та минута, когато Бейли бе изгонен за втори жълт картон, след като игра с ръка. Въпреки това "подводницата" успя да изравни резултата в 66-та минута, когато Денис Суарес с премерен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Серхио Алварес.

Така се стигна до 90-ата минута, когато удар на Ореяна се отби в горната греда, а при добавката Нолито не сбърка. Селта се изравни с Реал Мадрид и Барселона на върха в Примера дивисион, като трите отбора имат по 18 точки. Виляреал остана на четвърто място във временното класиране с актив от 16 точки. 

  Сподели
116