Селта се изравни с Реал Мадрид след бой над колебливия Севиля


FUTBOL-TV

Селта се изравни с Реал Мадрид след бой над колебливия Севиля

Селта победи с 2:1 като гост носителя на трофея от Лига Европа Севиля в среща от кръга на Ла Лига. По този начин тимът от Виго продължава с отличния си старт през тази кампания. Гостите залагаха предимно на контраатаки, които обаче бяха изиграни по перфектен на чин. В 16-ата минута Фабиан Ореяна даде страхотен пас към Дуран Нолито в наказателното поле, а той с прецизен удар не остави шанс на Серхио Рико за 1:0.

В 26-ата минута положението стана още по-страшно за домакините. Майо получи топката в наказателното поле и със сетни усилия успя да намери Даниел Вас около точката на дузпата и той с много силен удар препарира Рико за 2:0. В 54-та минута андалусийците успяха да намалят резултата. Мариано проби отляво на наказателното поле и след това центрира към непокрития Фернандо Йоренте, който от около 2-3 метра пред голлинията нямаше как да сбърка - 1:2. В добавеното време на мача гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Джони Кастро получи червен картон.

Така Селта се изравни по точки с Реал Мадрид - по 10, но по-късно днес могат да бъдат изместени от Барселона, ако каталунците спечелят домакинския си мач на Леванте. На този етап Селта е на втора позиция заради по-лоша голова разлика.

  Сподели
128