Барса спечели Суперкупата на Европа в един луд мач (видео)


В. Мухарски

Барса спечели Суперкупата на Европа в един луд мач (видео)

Барселона победи Севиля с 5:4 след продължения във финала за Суперкупата на Европа, който се състоя в Тбилиси. В редовното време двата тима завършиха наравно - 4:4. Като цяло срещата изключително интересна и предложи доста емоции на зрителите.

Носителите на трофея в Лига Европа откриха след близо три минути игра. Евер Банега бе точен от фаул, след като насочи майсторски топката в ъгъла на вратата на каталунците, а Тер Стеген не реагира - 0:1.

Невероятният Лео Меси обърна резултата в полза на своя тим с безупречни изпълнения от фаул - в 7-ата и 16-ата минути. В края на първото полувреме Суарес се озова сам пред Бето, но пропусна. Все пак уругваецът се пребори за топката и даде отличен пас към Рафиня, който отблизо не сгреши за 3:1.

Барса направи обрат от 0:1 до 4:1 в 51-ата минута, когато и самият Суарес успя да запише името си сред голмайсторите. Серхио Бускетс се възползва от груба грешка в отбраната на Севиля и намери бившият играч на Ливърпул, който бе точен. Иначе през първата част гол на Суарес не бе зачетен заради спорна засада.

В 57-ата минута Рейес намали с 2:4, а в 71-ата минута Гамейро бе точен от дузпа. Коноплянка възстанови равенството и прати мача в продълженията, където малко преди да се стигне до изпълнение на дузпи резервата Педро вкара така важното попадение за Барса в може би последния си мач за този отбор. Иначе след това попадение Коке и компания пропуснаха няколко добри възможности за ново изравняване на резултата и така Суперкупата отива при Барселона.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154