Целта пред Коноплянка била да играе за Барселона


Н. Гавазов

Целта пред Коноплянка била да играе за Барселона

Бащата на бившия полузащитник на Днепър Евгений Коноплянка разказа защо се бави прехода на неговия син в Севиля. Както е известно, в края на миналата седмица андалусците обявиха, че украинецът ще подпише договор с клуба. Оттогава насам няма никакво развитие и в публичното пространство започнаха да се появяват слухове, че и тази сделка на Коноплянка ще пропадне.

"В Севиля с разбиране се отнесоха към ситуацията и ни дадоха време до 10 юли да уредим всичко. Важното сега е да получим документите от Днепър, които сочат, че те нямат претенции към нас. Надявам се, че нещата няма да се забавят с това. Тогава може да има и презентация, да бъде получен игрови номер и да се тренира с отбора. На 11 август е мачът за Суперкупата на УЕФА с Барселона. Съдейки по всичко, остава един въпрос: Кога Женя ще започне своя живот в Севиля - сега или на 1 август", заяви Олег Коноплянка.

"Впрочем, четохме много весели неща когато се връщахме в Украйна. Това, че Севиля ни е дал дом за един милион, а заплатата е 4.5 милиона евро. Това е смешно. Що се отнася за клаузата от 3 милиона евро, това също е невярна цифра", добави бащата на украинеца.

"Разбира се, имаше и други предложения, в това число и от Атлетико. Но Женя избра отбор не по-заплата, а по-стила на игра. Наистина, в Мадрид не успяхме да се договорим. Севиля не е толкова богат клуб, не е тайна, че там заплатите са малки. Но този отбор е с традиции и там умеят да работят над препродажбите на футболисти. С това те и живеят. Женя има конкретна цел - Барселона. Но засега е рано да говорим за това, на първо място е Севиля", каза още Коноплянка.

 

  Сподели
187