Карагър: Реал трябва да отговори на требъла, а Бенитес е победител


Н. Гавазов

Карагър: Реал трябва да отговори на требъла, а Бенитес е победител

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър даде интервю за испанския вестник AS, в което сподели мнението си за новия наставник на столичани Рафа Бенитес. Както е известно, Карагър и Бенитес добре се познават от съвместната работа на "Анфийлд". Англичанинът, който сега работи като експерт, смята, че Бенитес може да изведе Реал към успехи.

- Ливърпул и Реал станаха по-близки след назначаването на Бенитес. Ще успее ли той?

- Мисля, че да. Бенитес е печелил трофеи във всички клубове, в които е бил. С Наполи спечели Суперкупата и Купата на Италия, с Ливърпул - Шампионска лига. Мисля, че имаше няколко трофея и с Интер. Бенитес винаги печели трофеи. Но натискът в Реал е огромен и той пристига в момент, когато Барса направи требъл. Трябва да се отговори с трофеи, а Бенитес е специалистът, който винаги печели нещо.

- Как ви се струва Единадесетата?

- Защо пък не? Бенитес вече е печелил Шампионска лига. С Ливърпул постоянно стигаше до четвъртфинал или полуфинал. През 2007 година още един път играхме финал. Бенитес бе успешен в Европа и с Валенсия. С Челси спечели Лига Европа. Този треньор добр знае какво е това евротурнир и разполага с фантастични играчи в Реал. Пред Бенитес се разкриват огромни възможности.

- Като мениджър на Ливърпул той сам вземаше решения, но в Реал...

- Съгласявайки се на работа, Бенитес е знаел как работи Реал и какви са правилата. В Ливърпул е различно, но в крайна сметка е било различно и преди десет години. Перес, Валдано, Миятович... Не знам кой сега е спортен директор там.

- Репенията се вземат от Перес.

- О, да. Убеден съм, че те ще обсъждат интересуващите го играчи. Но обикновено Реал подписва с най-добрите, така че Бенитес ще е доволен.

- Бенитес дали ще убеди Роналдо да играе като централен нападател?

- За Роналдо е добре да играе отляво. Това той показва със своите голове. Кристиано вкарва по 50-60 гола на сезон. Сър Алекс навремето го пускаше централен нападател в евротурнирите. Това би било интересно, но аз съм убеден, че Роналдо няма да може да вкарва много.

 

  Сподели
70