Гранада - Атлетико: Равенството устройва и двата отбора


Н. Гавазов

Гранада - Атлетико: Равенството устройва и двата отбора

Гранада - Атлетико Мадрид
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 23.05.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Гонсалес Гонсалес

Гранада посреща Атлетико Мадрид в последен мач от сезона и този двубой, а и не само този, ще бъде истинско изпитание за феърплея. Ситуацията в дъното на испанската Примера, както и в борбата за третото място е меко казано инфарктна! Андалусците са 16-ти, но само на две точки от опасната зона. А в нея се намират Ейбар и Алмерия, които по същото време играят своите мачове. Ейбар с абсолютния аутсайдер Кордоба, а Алмерия с Валенсия. Проблемът е, че конкурентите са с по-добра голова разлика и точката срещу Атлетико не може да гарантира на Гранада оставането в елита. В същото време "дюшекчиите" се нуждаят от поне равенство, защото Валенсия изостава с три пункта и е само с гол по-лоша голова разлика.

Зави ли ви се свят? Всичко ще стане ясно утре, а пъзелът е гаранция, че в последния ден от сезона ще видим битки - горещи и с много страст и едва ли ще се намери почитател на залозите, който би пренебрегнал тези двубои.

Иначе Гранада бе погребан в края на април, след като андалусците записаха осем мача без победа и твърдо стояха на предпоследното място. Абел Ресиньо бе уволнен и на негово място назначен Хорхе Сандовал. Никой не вярваше, че това ще помогне по някакъв начин. Но чудото стана. От началото на май хората на 47-годишния специалист постигнаха три поредни победи, което им помогна да се измъкнат от опасната зона.

Относно Атлетико, отборът се намира в серия от три поредни мача без победа. Хората на Диего Симеоне включиха в икономичен режим срещу Атлетик и Леванте, а миналата седмица класата им се оказа по-малка от тази на Барселона.

Домакините са без наказаните Лас и Маркес, както и без контузения Мурильо. Колунга и Рико подновиха тренировки, но те няма да играят.

Гостите нямат кадрови проблеми.

Гранада няма победа на Атлетико тук вече пет поредни мача, като отборът загуби четири от тези двубои. Трябва ли да казваме тогава кой е фаворит в сблъсъка? Но не бързайте. Какво пречи да потърсим изненадата? Първо, домакините се намират в чудесна форма, докато е очевидно, че столичани отпуснаха педала на газта. Второ, мотивацията сред андалусците е много по-голяма от тази на своя противник. Домакините ще се бият за точката с всички свои сили, а точно тази точка устройва гостите. Тогава, какво пречи да рискуваме и да предположим, че ще видим едно здраво равенство.

Прогноза: Гранада - Атлетико 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Гранада:

27 април Валенсия - Гранада 4:0 (Примера)
30 април Гранада - Еспаньол 1:2 (Примера)
03 май Хетафе - Гранада 1:2 (Примера)
09 май Гранада - Кордоба 2:0 (Примера)
17 май Реал Сосиедад - Гранада 0:3 (Примера)

Атлетико Мадрид:

25 април Атлетико Мадрид - Елче 3:0 (Примера)
29 април Виляреал - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
02 май Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 0:0 (Примера)
10 май Леванте - Атлетико Мадрид 2:2 (Примера)
17 май Атлетико Мадрид - Барселона 0:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Гранада - Атлетико Мадрид

47 срещи
10 победи за Гранада
9 равенства
28 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 83:35 за Атлетико Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238