Севиля и Валенсия запазиха интригата до края


FUTBOL-TV

Севиля и Валенсия запазиха интригата до края

Севиля победи с 2:1 при домакинството си на Алмерия от 37-ия кръг в Примера дивисион. Домакините на "Рамон Санчес Писхуан" направиха пълен обрат от 0:1, а герой за своя тим се превърна Висенте Ибора, който вкара и двете попадения. Той бе точен в 65-ата и 71-ата минута. Отборът на Алмерия пръв откри резултата след половин час, когато Джонатан Зонго напредна отляво и подаде за непокрития Тиеви Бифума, който засече топката във вратата.

След тази победа Севиля събра актив от 73 точки и се приближи само на една зад Валенсия, като така запазва шанс в последния кръг да се пребори за четвъртото място и за участие в Шампионската лига.

"Прилепите" пропуснаха да си гарантират място в четворката, след като завършиха наравно - 1:1 срещу Селта у дома. Валенсия има шанс и за третото място, но за целта трябва да победи в последния си мач Алмерия, а Атлетико да загуби от Гранада. Севиля пък ще гостува на Малага в последния си двубой.

На "Местая" гостите от Селта поведоха рано с гол на Пабло Ернандес, който вкара с глава след центриране на Нолито. Домакините трябваше да чакат до 71-ата минута, когато Отаменди изравни след добавка, оформяйки крайния резултат.

  Сподели
170