Анонс на 35-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 35-ти кръг на Примера дивисион

Реал Сосиедад - Леванте
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 01.05.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Дел Серо

Реал Сосиедад записа шести пореден мач без успех в Примера Дивисон, след като в междинния 34-ти кръг тимът не се победи с Атлетик в баското дерби, но все пак Реал отново се оказа препъни камък за "лъвовете". Въпреки ремито, играчите на Дейвид Мойс запазиха 12-ото си място с актив от 40 точки. Радостната вест за тима от Сан Себастиан е, че всички налични футболисти са здрави преди настоящия двубой.

Леванте направи нова изключително важна крачка в борбата за оцеляване, след като записа втора поредна победа в първенството отново с 1:0. Този път "прилепите" победиха изпадналия вече отбор на Кордоба и с успеха си над андалусци играчите на Лукас Алкарас добавиха нови три точки на сметката си, като вече имат 35 и 4 кръга преди края на сезона са на 6 от зоната на изпадащите, заемайки 15-то място. Единственият контузен за гостуването в Сан Себастиан е Диоп.

Прогноза: Реал Сосиедад - Леванте 2:1


Депортиво Ла Коруня - Виляреал
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Алехандро Ернандес


Мъките на Депортиво Ла Коруня продължават и под ръководството на новия треньор Виктор Санчес. В междинния кръг галисийци записаха 12-ти пореден мач без победа в Ла Лига, като в тази поредица Депортиво инкасира 5 равенства и 7 поражения. Този път Елче разби "Супер Депор" с 4:0 и го остави в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място. Единствената успокоителна новина за тима е, че спасението е само на 2 точки разстояние и в оставащите 4 кръга до края на сезона всеки мач за галисийци ще е като финал. Вилик е единственият контузен в щаба на домакините.

Виляреал отново се издъни, като "жълтата подводница" е в доста сериозна криза и само по чудо все още запазва 6-ото си място в класирането. В междинния кръг играчите на Марселино Гарсия Торал записаха осми пореден двубой без успех. Този път Атлетико Мадрид си тръгна с трите точки от "Ел Мадригал", а Виляреал даде и свидни жертви, след като стана ясно, че вратарят Серхио Ромеро скъса кръстни връзки на коляното и ще е извън терените за поне половин година. Другите контузени в състава са Мусакио, Бруно и Марин, а с травми са още Уче, Вието, Черишев и Дос Сантос.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Виляреал 1:1


Еспаньол - Райо Валекано
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Фернандо Тейшейра


Отборът на Еспаньол, който вече доиграва сезона без напрежение, постигна победа в междинния кръг през седмицата, след като "папагалчетата" се наложиха с 2:1 при визитата си на борещия се за оцеляване тим на Гранада. Въпреки победата, футболистите на Серхио Гонсалес продължават да се намират на заеманото от тях преди това 10-то място с актив от 45 точки, колкото има и отборът на Селта, чийто показатели обаче са по-добри. За настоящия двубой единственият отсъстващ за каталунците е бразилецът Матиони.

За Райо Валекано също може да се каже, че доиграва своите мачове. През седмицата "пчелите" не успяха да ужилят на своя "Вайекас" амбициозния състав на Валенсия и срещата в столицата завърши без победител за крайното 1:1, като това е едва трето равенство за Райо от началото на сезона. И след ремито играчите на Пако Хемес продължават да са на 11-та позиция с 40 пункта. За гостуването на изток в Каталуня контузени са Амая, Раул Баена, Алварес и Баптищао.

Прогноза: Еспаньол - Райо Валекано 1:0


Хетафе - Гранада
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Едуардо Прието


Хетафе инкасира трета поредна загуба в шампионата, след като през седмицата воденият от Кике Санчес Флорес тим получи "отличен 6" при гостуването си на лидера в класирането Барселона. Тежкото поражение в Каталуня логично се отрази в класирането за отбора от едноименното мадридско предградие и в момента Хетафе заема 14-то място в подреждането с актив от 36 точки, което 4 кръга преди края на сезона е на 6 от опасната зона. За настоящия двубой контузени са Васкес, Йода, Валера и Лафита.

Искрицата надежда за спасение на Гранада започва да угасва след всеки изминал кръг. През седмицата андалусци загубиха с 2:1 домакинството си на Еспаньол и така продължават да заемат предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 25 точки. За капак на всичко играчите на Абел Ресино са и отборът с най-негативния голов баланс - -41 попадения. Мурийо и Силвестре ще пропуснат гостуването в столицата.

Прогноза: Хетафе - Гранада 2:0


Валенсия - Ейбар
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Хавиер Естрада


Валенсия загуби важни точки точно, когато най не трябва да го прави. В междинния кръг "прилепите" завършиха наравно 1:1 при гостуването си на непретенциозния тим на Райо Валекано, а ремито в столицата означава, че Валенсия вече е с еднакъв точков актив от по 69 пункта с отбора на Севиля за място в Топ 4. Въпреки ремито, футболистите на Нуно Санто заемат заветната 4-та позиция, тъй като имат по-добри показатели спрямо "рохибланкос". За настоящия двубой няма липсващи футболисти за домакините.

Ейбар инкасира четвърта поредна загуба в Примера, след като през седмицата баските отстъпиха с 3:1 при домакинството си на Севиля. Така абсолютният дебютант в елита на испанския футбол е изплашен от угрозата да се завърне обратно във втория ешелон след само един сезон сред най-добрите. В момента тимът от едноименното баско градче заема 16-то място в класирането с актив от 31 точки, но това е само на 2 пункта от опасната зона. За тежката визита на Валенсия треньорът на Ейбар Гайска Гаритано няма да може да разчита на Хайме и Анхел.

Прогноза: Валенсия - Ейбар 3:0


Малага - Елче
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Алберто Ундиано

Малага продължава стабилно да се дъни и да не съумява да се възползва от грешките, които Виляреал прави. В междинния кръг тимът от едноименния пристанищен град инкасира седми пореден мач без победа в Ла Лига, като този път играчите на Хави Грасия бяха надиграни с 1:0 при гостуването си на Селта. Във въпросната поредица от срещи Малага допусна 3 равенства и 4 загуби. Така андалусци продължават да са на 7-мо място в класирането с актив от 47 точки, на 6 от тима на Виляреал. За настоящия двубой контузени са Флавио и Игнасио Камачо.

Елче пък направи решителна крачка в борбата за оцеляване, след като през седмицата валенсианци разбиха с 4:0 у дома тима на Депортиво Ла Коруня. Така валенсианци постигнаха трета победа в последните си четири мача и до голяма степен си гарантираха оставането в Примера. В момента футболистите на Фран Ескриба имат 37 точки и са на 8 от зоната на изпадащите, заемайки 13-то място в таблицата. Хосе Анхел ще пропусне гостуването на Малага поради травма.

Прогноза: Малага - Елче 3:1


Алмерия - Селта Виго
Стадион: "Медитеранео", Алемрия
Дата: 04.05.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Тейшейра


Алмерия допусна пета загуба в последните си седем мача. През седмицата андалусци очаквано бяха надиграни с 3:0 при гостуването си на гранда Реал Мадрид, който все още таи амбиции за титлата в Ла Лига. Поражението остави играчите на Серхи Бархуан на спасителното 17-то място с актив от 31 точки, което обаче е само на 2 пункта от опасната зона. Сориано, Велес и Мичел няма да могат да помогнат на своите съотборници във важния двубой срещу Селта, тъй като са контузени.

Селта пък постигна трета победа в последните си четири мача, след като в междинния кръг галисийци спечелиха с минималното 1:0 домакинсвото си на Малага. Така тимът от град Виго запази 9-ото си място с актив от 45 точки и до края на сезона ще играе за честта си. За гостуването в далечния юг наставникът на тима Едуардо Берисо няма да разчита на Радоя, Планас и Убиня.

Прогноза: Алмерия - Селта Виго 1:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195