Атлетико не бива да подценява гостуването в Галисия


FUTBOL-TV

Атлетико не бива да подценява гостуването в Галисия

Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид
Стадион: "Риасор", Ла Коруня
Дата: 18.04.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Фернандес Борбалан


Вторият двубой от програмата на съботния ден на 32-я кръг в испанската Ла Лига ще се състои в провинция Гасисия, където борещият се за оцеляване отбор на Депортиво посреща все още действащия шампион Атлетико Мадрид.

Новакът Депортиво записа второ поредно равенство в шампионата. Този път воденият Виктор Санчес тим стигна до 2:2 при гостуването си на Реал Сосиедад за крайното 2:2. Галисийци на два пъти изоставаха в резултата, но Перес и Точе успяха да отмъкнат скъпоценната точка за галисийци, която все още ги задържа над опасната зона, заемайки 16-то място, и то заради по-добрите показатели на Депортиво спрямо отборите на Алмерия и Леванте, които са със същия точков актив от по 28 пункта. Под въпрос за тежкото домакинство срещу шампиона продължават да са Саломао, Пощига и Вилик.

Серията от три поредни победи на Атлетико приключи преди седмица, когато "дюшекчиите" стигнаха много трудно до равенство при гостуването си на Малага. Двубоят на "Ла Росаледа" завърши 2:2, като играчите на Диего Симеоне поведоха в резултата с гол на Гризман, но малко по-късно Торес си отбеляза автогол, а Малага дори стигна до пълен обрат през втората част, но отново Гризман спаси своя отбор, след като отбеляза гол от очевадна засада, която убягна на съдийската бригада. Така Атлетико продължава да заема 3-то място в класирането с актив от 66 точки, на 1 от четвъртия Валенсия и на 4 от Севиля. През седмицата тимът изигра първия си четвъртфинален двубой в Шампионската лига срещу градския съперник Реал Мадрид, а срещата на "Висенте Калдереон" завърши наравно 0:0 и развръзката остана за реванша на "Бернабеу" идната седмица. За гостуването на Депортиво под въпрос е Раул Гарсия, а капитанът Габи е наказан.

Атлетико като цяло не се чувства особено комфортно при визитите си на "Риасор". При последното си гостуване мадридчани направиха 0:0, а преди това успяха трудно да стигнат до трите точки с победа с 1:0.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Депортиво Ла Коруня:

13 март Валенсия - Депортиво Ла Коруня 2:0 (Примера)
22 март Депортиво Ла Коруня - Еспаньол 0:0 (Примера)
05 април Хетафе - Депортиво Ла Коруня 2:1 (Примера)
08 април Депортиво Ла Коруня - Кордоба 1:1 (Примера)
12 април Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня 2:2 (Примера)

Атлетико Мадрид:

21 март Атлетико Мадрид - Хетафе 2:0 (Примера)
04 април Кордоба - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)
07 април Атлетико Мадрид - Реал Сосиедад 2:0 (Примера)
11 април Малага - Атлетико Мадрид 2:2 (Примера)
14 април Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид

95 срещи
26 победи за Депортиво Ла Коруня
23 равенства
46 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 165:111 за Атлетико Мадрид

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
360