Анонс на 32-ри кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 32-ри кръг на Примера дивисион

Леванте - Еспаньол
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 17.04.2015 г.
Час: 21:45


Леванте остана в зоната на изпадащите и след последния си мач. В него играчите на Лукас Алкарас загубиха градското дерби срещу Валенсия с 3:0. Така "прилепите" записаха втора поредна загуба и общо девета в последните 13 мача на отбора. В момента Леванте заема 18-то място в класирането с актив от 28 точки, като единствената успокоителна вест за валенсианци е, че със същия актив, но с по-добри показатели, са отборите на Депортиво Ла Коруня и Алмерия. За настоящия двубой контузен за домакините е Диоп.

След серията от три поредни равенства в последните два кръга съставът на Еспаньол постигна две победи. Този път "папагалчетата" се наложиха у дома с минималното 1:0 над Атлетик Билбао, а единственото попадение в срещата бе дело на Серхио Гарсия в края на първата част. С успеха каталунците се изкачиха на 8-мо място в класирането с актив от 41 точки. За гостуването на Леванте няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Леванте - Еспаньол 1:1


Атлетик Билбао - Хетафе
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 23:00


В предишния кръг съставът на Атлетик Билбао записа втора загуба в последните си три мача. Този път играчите на Ернесто Валверде отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Еспаньол, а поражението смъкна баските на 9-то място във временното подреждане с актив от 40 точки. "Лъвовете" доиграват сезона и големият мач за тях предстои в края на месец май, когато Атлетик ще се изправи срещу Барселона във финала за Купата на Краля. За настоящия двубой контузени са Муняин, Итураспе, Агер Акече и Баленсиага.

Серията от две поредни победи на Хетафе свърши преди седмица, когато тимът от едноименното мадридско предградие направи 1:1 у дома срещу Виляреал. Точката остави играчите на Кике Санчес Флорес на заеманото от тях 13-то място във временното класиране с актив от 36 пункта, което към настоящия момент е на 6 от опасната зона и в Хетафе може да са по-спокойни. За гостуването на север в Билбао контузени са Йода, Валера и Лафита.

Прогноза: Атлетик Билбао - Хетафе 1:0


Райо Валекано - Алмерия
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 13:00


Райо Валекано допусна втора поредна загуба. Този път обаче "пчелите" бяха пометени при гостуването си на Селта с 6:1. Позорното поражение напълно очаквано се отрази на столичани, които се смъкнаха до 12-то място в класирането с актив от 38 точки. Любопитен факт от представянето на водения от Пако Хемес тим през настоящия сезон е, че Райо има едва две равенства на сметката си, записани в първите два кръга на сезона. Към момента "пчелите" имат 12 победи и 17 поражения. За настоящия двубой с травми са Раул Баена, Алварес и Баптищао.

Алмерия постигна много важна победа в предишния кръг. Тимът от едноименния южняшки град победи състава на Гранада в опашкарското дерби с 3:0 на своя "Медитеранео". Така играчите на новия треньор на тима Серхи Бархуан събраха 28 точки в актива си, които ги извадиха от зоната на изпадащите. В момента Алмерия заема спасителното 17-то място, като тимът е с по-добри показатели спрямо Леванте, който е със същия точков актив и е под чертата. За гостуването в Мадрид контузени са Верса, Велес и Мичел.

Прогноза: Райо Валекано - Алмерия 1:1


Гранада - Севиля
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 18:00


Гранада записа пета поредна загуба далеч от дома, след като в предишния кръг тимът от едноименния град отстъпи с 3:0 при визитата си на Алмерия в опашкарския сблъсък. Така шансовете на играчите на Абел Ресино стават все по-малки. В момента андалусци се намират на предпоследното 19-то място в Примера с актив от 24 точки, на 4 от спасението, но лошото за Гранада е, че тимът не държи съдбата си в своите ръце, а ще трябва да разчита на грешка на конкурентите, които към днешна дата са пет на брой. За настоящия двубой контузени са Колунга и Силвестре.

Севиля пък показа характер и в последния си шампионатен двубой коравата селекция на Унай Емери стигна до равенство 2:2 с водача в класирането Барселона. "Рохибланкос" изоставаха с два гола пасив в мача, но с попадения на Банега и Гамейро стигнаха до ремито, като всяка точка е от значение за андалусци в битката за място в Топ 4 в крайното класиране и евентуално участие в груповата фаза на Шампионската лига. В момента Севиля продължава да заема 5-то място в класирането с актив от 62 точки, на 3 от Валенсия. За настоящия двубой под въпрос са Бето, Кристофоро и Барбоса.

Прогноза: Гранада - Севиля 0:3


Виляреал - Кордоба
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 20:00


Отборът на Виляреал започва сериозно да губи насъбраната по-рано през сезона инерция. В последния си двубой "жълтата подводница" завърши наравно 1:1 като гост на Хетафе. Така Виляреал няма победа в първенството вече в пет поредни кръга, като само уникалният късмет оставя играчите на Марселино Гарсия Торал в зона "Европа" на заветното 6-то място, тъй като основният преследвач Малага също не може да се възползва от грешките на Виляреал и също не съумява да спечели последните си срещи. За настоящия двубой контузени са Вието, Бруно и Марин.

Кордоба пък почти сигурно ще изпадне от Примера след само един сезон сред най-добрите в испанския футбол. Разочароващото за андалусци е, че ще се завърнат в Сегунда след повече от 40 години в очакване да играят в Ла Лига, но уви авантюрата за "зелено-белите" ще се окаже кратка. Кордоба записа 11-та загуба в последните си 10 мача, като този път тимът отстъпи с 2:0 при домакинството си на Елче. Така клубът от едноименния град е еднолично закотвен на последното 20-то място в подреждането с актив от едва 19 точки, което към момента е на 9 пункта от спасителната 17-та позиция, макар и до края на сезона да остават още 7 кръга. Контузени за гостуването на Виляреал са Лопес и Бусон, а Пинийос е наказан.

Прогноза: Виляреал - Кордоба 2:0


Ейбар - Селта Виго
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 22:00


Ейбар отново се върна на пътя на загубите. Този път абсолютният дебютант в Примера загуби с 3:0 гостуването си на колоса Реал Мадрид. Въпреки поражението на "Бернабеу" играчите на Гайска Гаритано запасиха заеманата от тях 14-та позиция с актив от 31 точки, но баските няма как да са спокойни, тъй като зоната на изпадащите е на разстояние от 3 точки. За настоящия двубой контузен за домакините е Анхел.

Селта пък пристига в автономната баска провинция с приповдигнато настроение, след като в последния си двубой галисийци размазаха с 6:1 у дома тима на Райо Валекано. Гостите поведоха в първата минута на мача, но впоследствие започна наказателната акция на галисийци и с две попадения на героите на вечерта Ларивей и цели четири на Санти Мина Селта постигна своята 10-та победа за сезона, която изкачи играчите на Едуардо Берисо на 10-то място в класирането. За настоящия двубой контузени продължават да са Планас и Убиня.

Прогноза: Ейбар - Селта Виго 1:1


Елче - Реал Сосиедад
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 20.04.2015 г.
Час: 21:45

Серията от четири поредни кръга, в които Елче записа три загуби и едно равенство, приключи, когато преди малко повече от седмица валенсианци спечелиха с 2:0 гостуването си на последния в подреждането Кордоба. Точни за водения от Фран Ескриба тим бяха Роко и Пашалич с по едно попадение през двете полувремена. Така Елче постигна изключително важен успех в битката за оцеляване, който остави отбора на заеманото от него 15-то място, но вече клубът от едноименния град е с 31 точки на сметката си, на 3 от зоната на изпадащите. За настоящия двубой контузен продължава да е Серхио Пелегрин.

Реал Сосиедад пък записа трети мач без победа в Ла Лига. Този път баските не успяха да се наложат у дома срещу борещия се за оцеляване новак Депортиво Ла Коруня. Играчите на Дейвид Мойс на два пъти повеждаха в резултата, но гостите от Галисия съумяваха да се върнат в срещата, която в крайна сметка завърши без победител за финалното 2:2. Така баските се смъкнаха на 11-то място в класирането с актив от 38 точки и може да се каже, че тимът от Сан Себастиан доиграва сезона. За гостуването на Елче контузен е само Де Ла Бела.

Прогноза: Елче - Реал Сосиедад 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
278