Анонс на 31-ви кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 31-ви кръг на Примера дивисион

Алмерия - Гранада
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 23:00


Ситуацията около Алмерия става все по-заплетена, след като през седмицата отборът от едноименния град инкасира трета поредна загуба в Примера. Този път андалусци отстъпиха с 4:0 при гостуването си на водача във временното класиране Барселона, а поражението в Каталуня остави "рохибланкос" в зоната на изпадащите, заемайки 25 точки, като единствената обнадеждаваща новина е, че спасението към момента на разстояние от 2 пункта. За регионалното опашкарско дерби срещу Гранада контузени са Верса, Велес и Мичел.

Гранада успя да се съвземе от погрома, който претърпя срещу Реал Мадрид и след изразителното 9:1 през седмицата играчите на Абел Ресино стигнаха до домакинско реми срещу Селта за крайното 1:1, което обаче едва ли върши особена работа за андалусци, тъй като Гранада водеше в резултата до 93-ата минута, когато гостите от Виго изравниха. Пропилените 2 точки оставиха Гранада на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 24 пункта. За гостуването на Алмерия контузени са Колунга и Еди Силвестре.

Прогноза: Алмерия - Гранада 0:0


Селта Виго - Райо Валекано
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 11.04.2015 г.
Час: 23:00


Селта записа втори мач без победа в Ла Лига. След домакинската загуба от Барселона преди по-малко от седмица в междинния кръг играчите на Едуардо Берисо се добраха до драматично равенство при гостуването си на предпоследния Гранада. "Небесносините" губеха в резултата още до 3-ата минута и съумяха да изравнят в даденото от съдията продължение на мача, когато Тео Бонгонда отмъкна точка за Виго. Въпреки ремито Селта се смъкна на 12-то място в таблицата и има в актива си 36 точки. За настоящия двубой с травми за тима са Мадинда, Планас и Убиня.

Серията от три поредни победи на Райо Валекано приключи през седмицата, когато "пчелите" загубиха градското дерби срещу Реал Мадрид с 2:0. Играчите на Пако Хемес успяха да се справят с набезите на "кралския клуб" до 68-ата минута, когато обаче рухнаха и с попадения на Роналдо и Хамес в рамките на пет минути Реал спечели срещата. Поражението смъкна Райо на 10-то място във временното класиране, а столичани имат 38 точки на сметката си. За гостуването в Галисия срещу Селта контузен е само Баптищао.

Прогноза: Селта Виго - Райо Валекано 1:1


Хетафе - Виляреал
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 13:00


Хетафе направи нова важна стъпка в борбата за оцеляване в Примера, след като в междинния кръг тимът от покрайнините на Мадрид записа втора поредна победа. Този път играчите на Кике Санчес Флорес надделяха с минималното 1:0 при гостуването си на Елче, а единственото попадение в срещата бе дело на Фреди Инестроса шест минути преди края на мача. С важните три точки Хетафе вече има 35 на сметката си, което на 10 от опасната зона, а тимът заема 13-то място в подреждането. И за настоящия двубой контузени за домакините са Йода, Лафита и Валера.

Отборът на Виляреал започва сериозно да губи насъбраната по-рано през сезона инерция. През седмицата "жълтата подводница" бе торпилирана от гостуващия Еспаньол с 3:0. Така Виляреал няма победа в първенството вече в четири поредни кръга, като само уникалният късмет оставя играчите на Марселино Гарсия Торал в зона "Европа" на заветното 6-то място, тъй като основният преследвач Малага също не може да се възползва от грешките на Виляреал и също не съумява да спечели последните си срещи. За гостуването на Хетафе с травми са Черишев, Бруно и Марин.

Прогноза: Хетафе - Виляреал 1:2


Еспаньол - Атлетик Билбао
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 18:00


След трите поредни равенства в Примера Еспаньол постигна и победа. В междинния кръг "папагалчетата" разбиха с 3:0 като гости амбициозния тим на Виляреал. Головете за водения от Серхио Гонсалес тим бяха дело на Кайседо, който се разписа на два пъти, а едно попадение добави Санчес. Така каталунците се изкачиха до 9-то място в класирането и събраха 38 точки в актива си. За настоящия двубой няма липсващи футболисти в състава на Еспаньол.

Отборът на Атлетик Билбао стигна до драматично равенство при домакинството си на Валенсия. Баските губеха в резултата до последната минута, но тогава Адурис изравни за радост на феновете на "лъвовете", като при гола обаче останаха доста сериозни съмнения за засада. Атлетик вече има 40 точки в актива си и продължава да заема 8-мо място в класирането. За гостуването на Еспаньол контузени са Итураспе и Муняин.

Прогноза: Еспаньол - Атлетик Билбао 2:2


Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 20:00


Серията от четири поредни мача, в които тимът на Реал Сосиедад записа три победи и едно равенство, приключи. През седмицата баските загубиха с 2:0 гостуването си на все още действащия шампион Атлетико Мадрид. Играчите на Дейвид Мойс допуснаха двата гола в мрежата си още до 10-ата минута, а до края на мача статуквото се запази непроменено. Поражението смъкна тима от Сан Себастиан на 11-то място в класирането с актив от 37 точки. За настоящия двубой контузен е само Де Ла Бела.

Депортиво продължава да върви по ръба на бръснача. През седмицата галисийци бяха на косъм от това да запишат срамна загуба от почти изпадналия вече състав на Кордоба и губеха в резултата до 87-ата минута с 1:0, когато Андоне си заби автогол, след като първи бе извел своя тим напред в резултата. Така "Супер Депор" продължава и сега да заема спасителната 17-та позиция с актив от 27 точки, което е на 2 от зоната на изпадащите, а до края на сезона остават още 8 кръга. След двубоя с Кордоба чашата на търпението на шефовете на галисийци преля и от ръководството смениха Виктор Фернандес, като начело на клуба от А Коруня застана Виктор Санчес.

Прогноза: Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня 2:0


Кордоба - Елче
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 22:00


Кордоба пък почти сигурно ще изпадне от Примера след само един сезон сред най-добрите в испанския футбол. Разочароващото за андалуци е, че ще се завърнат в Сегунда след повече от 40 години в очакване да играят в Ла Лига, но уви авантюрата за "зелено-белите" ще се окаже кратка. Преди междинния кръг Кордоба бе в катастрофална серия от 10 поредни загуби, а тимът е твърдо и еднолично закотвен на последното 20-то място в подреждането с актив от едва 19 точки, което към момента е на 8 пункта от спасителната 17-та позиция, макар и до края на сезона да остават още 8 кръга. През седмицата Кордоба бе много близо до своята четвърта победа от началото на сезона, но андалусци стигнаха само до равенство при гостуването си на Депортиво Ла Коруня, а Андоне от герой се превърна в грешник. Румънецът бе открил в началото на втората част, но в края на срещата си отбеляза автогол за крайното 1:1. За настоящия двубой контузени са Лопес, Вико и Бусон, а Пинийос е наказан.

Елче също е несигурен за оставането си сред най-добрите в испанския футбол. През седмицата валенсианци допуснаха трета загуба в последните си четири мача в Ла Лига. Този път клубът от едноименния град отстъпи с 1:0 при домакинството си на Хетафе, а попадението за гостите падна в заключителните минути на двубоя. Така Елче се смъкна на 16-то място в класирането с актив от 28 точки, само на 3 от опасната зона. Единственият контузен за гостуването на Кордоба е Серхио Пелегрин.

Прогноза: Кордоба - Елче 1:1


Валенсия - Леванте
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 13.04.2015 г.
Час: 21:30


Валенсия пропусна възможността да увеличи аванса си пред Севиля в битката за Топ 4. В междинния кръг "прилепите" направиха драматично и несправедливо равенство при гостуването си на Атлетик Билбао. Валенсианци откриха в средата на втората част с гол на резервата Родриго де Паул, но в добавеното време на срещата баските изравниха чрез Адурис, който наказа бившия си отбор с попадение от засада, което обаче съдийската тройка не забеляза. Така играчите на Нуно Санто продължават да заемат 4-то място в класирането, но авансът им от Севиля вече е само 1 точка, а Валенсия е с 62. За градското дерби срещу Леванте контузени са Хосе Гая и Перес.

В предишния кръг Леванте записа трета загуба в последните си четири мача. Този път валенсианци отстъпиха с 2:1 при домакинството си на Севиля, а поражението допълнително усложни ситуацията около "прилепите". В момента играчите на Лукас Алкарас имат в актива си 28 точки и са на 3 от зоната на изпадащите, а Леванте заема 15-то място в класирането. За тежкото гостуване на Валенсия контузен е Камараса.

Прогноза: Валенсия - Леванте 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288