Анонс на 30-ти кръг на Примера дивисион - срещите в четвъртък


FUTBOL-TV

Анонс на 30-ти кръг на Примера дивисион - срещите в четвъртък

Атлетик Билбао - Валенсия
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 09.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Фернандо Тейшейра


Серията от пет поредни победи в Примера за Атлетик Билбао приключи, след като в предишния кръг баските отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Севиля. Играчите на Ернесто Валверде сбъркаха и при двата гола на домакините, а за капак на всичко една от звездите на отбора - Икер Муняин, се контузи тежко и младият халф ще бъде извън терените до октомври месец. Поражението остави "лъвовете" на 8-мо място в класирането с актив от 39 точки. Другият отсъстващ за баските е Яго.

Валенсия също направи грешна стъпка в битката за Топ 4. "Прилепите" не успяха да победят на своя "Местайя" коравият състав на Виляреал и срещата завърши без отбелязани попадения. Ремито смъкна играчите на Нуно Санто от 3-ото място във временното класиране. Валенсия има в актива си 61 точки, колкото има и 5-ят Севиля, но "прилепите" са с мач по-малко. За тежкото гостуване в Билбао с травма е Перес.

Прогноза: Атлетик Билбао - Валенсия 2:2


Елче - Хетафе
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 09.04.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Отборът на Елче сложи край на серията от две поредни загуби в шампионата, след като в предишния кръг валенсианци стигнаха до равенство 1:1 при гостуването си на Еспаньол. Футболистите на Фран Ескриба губеха в резултата до 77-ата минута, но тогава Ерера донесе скъпоценната точка за Елче. Така клубът от едноименния град събра 28 пункта в актива си и към настоящия момент заема 16-то място в класирането на 3 точки от опасната зона. За настоящия двубой Пелегрин е контузен, а Москера е наказан.

Хетафе пък записа важна победа в битката за оцеляване. Тимът от покрайнините на Мадрид победи с 2:1 у дома новака Депортиво Ла Коруня с попадения на Алексис и Ескудеро още през първата част. Така играчите на Кике Санчес Флорес запазиха заеманата от тях 13-та позиция, като вече имат на сметката си 32 точки. Йода, Валера и Лафита продължават да се оплакват от контузии преди настоящия двубой.

Прогноза: Елче - Хетафе 1:1


Виляреал - Еспаньол
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 09.04.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос Дел Серо


Виляреал записа трети пореден мач в Ла Лига без победа на сметката си. Този път обаче "жълтата подводница" стигна до престижно нулево реми при визитата си на амбициозния тим на Валенсия. Добрите новини за играчите на Марселино Гарсия Торал са, че основният претендент Малага също не спечели последните си три шампионатни двубоя и по този начин Виляреал все още запазва дистанцията от 5 точки, като в момента "жълтата подводница" е с 50 пункта и заема заветното 6-то място. С контузии в състава на домакините са Черишев, Бруно и Марин.

Еспаньол пък записа трето поредно реми в първенството. В предишния кръг каталунците направиха 1:1 у дома срещу борещия се за оцеляване Елче. Така "папагалчетата" нямат победа в Примера вече повече от месец, а поредното равенство ги остави на 12-то място в подреждането с актив от 35 точки, като по всичко изглежда, че Серхио Гонсалес доиграват сезона, макар и математически още да не са си гарантирали на 100% оцеляването в Ла Лига, тъй като 8 кръга преди края на шампионата Еспаньол е на 10 точки от опасната зона. За настоящия двубой наказани са Салва Севия и Хуан Фуентес.

Прогноза: Виляреал - Еспаньол 1:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189