Анонс на 30-ти кръг на Примера дивисион - срещите във вторник и сряда


FUTBOL-TV

Анонс на 30-ти кръг на Примера дивисион - срещите във вторник и сряда

Ейбар - Малага
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 07.04.2015 г.
Час: 23:00


Катастрофалната серия, в която изпадна абсолютният дебютант в Примера - Ейбар, продължи и в предишния кръг, когато баските инкасираха девета загуба в последните си 10 мача. Този път футболистите на Гайска Гаритано допуснаха обрат у дома срещу Райо Валекано. Ейбар поведе в 35-ата минута с гол на Арубарена от дузпа, но още преди почивката, в рамките на две минути, "пчелите" ужилиха баските с два бързи гола на Буено и Манучо. Така Ейбар има 28 точки в актива си и заема 14-та позиция. За настоящия двубой контузен за домакините продължава да е Анхел.

Малага пък записа втори пореден мач в Ла Лига без успех. В предишния кръг андалусци изпуснаха победата при домакинството си на Реал Сосиедад. Играчите на Хави Грасия поведоха в резултата в началото на втората част с гол на Ресио, но бяха попарени в заключителните минути, когато баските изравниха. Така Малага продължава да заема 7-мо място във временното класиране с актив от 45 точки, а южняците трябва да се надяват на грешки на отборите над тях в класирането, ако искат шансовете им за участие в европейските клубни турнири наесен да останат живи. За гостуването в далечни север контузени са Игнасио Камачо и Чен.

Прогноза: Ейбар - Малага 1:1


Леванте - Севиля
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 07.04.2015 г.
Час: 23:00

В предишния кръг отборът на Леванте записа изключително важна победа, разгромявайки като гост с 4:1 тима на Алмерия, който е пряк конкурент в битката за оцеляване. Големият герой за успеха на "прилепите" бе Давид Барал, който наниза хеттрик, а с едно попадение се отчете Касадесус. Така играчите на Лукас Алкарас 28 точки в актива си и се отдалечиха на 3 от опасната зона, като към настоящия момент Леванте заема 15-то място. За настоящия двубой контузени са Лопес и Камараса.

Севиля пък продължава смело в битката за Топ 4, след като в събота "рохибланкос" сразиха с 2:0 коравия състав на Атлетик Билбао с голове на Видал и Бака през първото полувреме. С успеха си над баските играчите на Унай Емери събраха 58 точки и все още заемат 5-то място във временното подреждане, като андалусци са на 3 пункта от 4-ата позиция. За гостуването във Валенсия контузени са Бето, Барбоса, Мбиа и Крисотофоро.

Прогноза: Леванте - Севиля 1:2


Депортиво Ла Коруня - Кордоба
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 08.04.2015 г.
Час: 21:00


Депортиво Ла Коруня записа пореден разочароващ резултат през настоящия сезон и така някогашният гранд е много близо до завръщане в долната Сегунда Дивисион. В последния си двубой галисийци отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Хетафе, а загубата смъкна "Супер Депор" на 17-то място, непосредствено над зоната на изпадащите, като обезпокоителното за играчите на Виктор Фернандес в случая е, че първите два отбора под чертата са на разстояние съответно от 1 и 3 точки. Депортиво няма победа в Ла Лига вече в 7 поредни кръга, в които галисийци записаха 5 загуби и едва 2 равенства. За настоящия двубой контузени са Саломао, Вилик и Пощига.

Кордоба пък почти сигурно ще изпадне от Примера след само един сезон сред най-добрите в испанския футбол. Разочароващото за андалусци е, че ще се завърнат в Сегунда след повече от 40 години в очакване да играят в Ла Лига, но уви авантюрата за "зелено-белите" ще се окаже кратка. Кордоба е в катастрофална серия от 10 поредни загуби, а тимът е твърдо и еднолично закотвен на последното 20-то място в подреждането с актив от едва 18 точки, което към момента е на 8 от настоящия съперник. За гостуването край бреговете на Атлантическия океан контузен е Бусон, а Пинийос е наказан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Кордоба 1:0


Гранада - Селта Виго
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 08.04.2015 г.
Час: 23:00


Тимът на Гранада е все по-близо до изпадане. В предишния кръг андалусци бяха буквално пометени от Реал Мадрид, а двубоят на "Бернабеу" в столицата завърши с разгромна победа на "белия балет" с 9:1. Така андалусци вече имат най-лоша голова разлика в Примера, която е -33 на сметката си и логично заемат предпоследното 19-то място в класирането с актив от 23 точки, на 3 от спасителната 17-та позиция. За настоящия двубой няма отсъстващи футболисти.

Селта пък загуби с 1:0 домакинството си на водача Барселона. Двубоят на "Балаидос" не предложи особено качествен футбол, а единственото попадение падна в средата на втората част и бе дело на бранителя на каталунците Матийо. Така галисийци не успяха да запишат за втори път положителен резултат срещу борещия се за титлата тим, след като играчите на Едуардо Берисо постигнаха паметна победа над "блаугранас" по-рано през сезона. След поражението Селта заема 11-то място във временното класиране с актив от 35 точки. За гостуването на Гранада наказани са Крон-Дейли и Орелана, а с травми са Мадинда, Планас и Убиня.

Прогноза: Гранада - Селта 0:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210