Стоичков: Победата на Барселона е заслужена


Н. Гавазов

Стоичков: Победата на Барселона е заслужена

Легендата на Барселона Христо Стоичков даде интервю за вестник "Труд", в което сподели мнението си за последната среща между Барселона и Реал Мадрид. Както е известно, двубоят, който бе част от програмата на 28-я кръг на Примера дивисион, бе спечелен с 2:1 от каталунците, които дръпнаха на върха с 4 точки пред историческия си съперник.

"Разбира се, че победата на Барселона е заслужена, целият свят видя това. Но по традиция в такива мачове трудно се печели, изпитвал съм го на гърба си, така стана и сега. Обаче признавам - и тези, които ми се сърдеха, имаха своите шансове. Те в Мадрид ми се сърдеха за мои изявления преди мача, но както казах, така и стана. Познах резултата, познах кой е по-силният. Правилният отбор победи", заяви Стоичков.

"За мен в мача имаше два решаващи периода. Ако при 1:0 за Барса Неймар беше вкарал положението, Реал отиваше на разгром. Но при 1:1 Реал имаше възможности и ако беше се стигнало до гол, тогава Барса тръгваше на зле... След 2:1 обаче домакините бяха тласнати от ентусиазма на публиката и не оставиха никакви шансове на съперника", допълва българинът.

"Радвам се за Луис Суарес, това беше неговият мач. Уругваецът е модерен нападател, играе по целия фронт на атаката, остър, бърз, бързо мисли, бързо действа. Време беше да направи такъв мач. Да си призная, очаквах повече от бразилците в Барса - и от Неймар, и от Дани Алвеш. Лука Модрич и Тони Кроос играха много силно пък за Реал. От тях дойде надмощието на Реал, а не толкова от атаката. Добро решение на щаба беше вкарването в игра на Бускетс, който промени нещата в средната линия. А влизането по-късно на Шави вече окончателно превърна каталунските халфове в господари на терена", каза още Стоичков.

 

  Сподели
71