Барса взе Ел Класико 230


FUTBOL-TV

Барса взе Ел Класико 230

Барселона записа успех с 2:1 в голямото дерби срещу Реал Мадрид. Ел Класикото с номер 230 бе част от програмата на 28-ия кръг на Ла Лига. Жереми Матийо даде аванс на Барса с гол в 19-ата минута. Суарес извоюва фаул, Меси центрира, а Матийо отбеляза с глава едва първия си гол в испанското първенство, след като беше изпуснат от Рамос - 1:0. Преди това - в 12-ата минута Роналдо нямаше късмет да се разпише, след като нацели гредата.

В рамките на 31-ата минута двата тима създадоха по едно страхотно положение, но само Реал успя да реализира своето. След корнер Пике се пребори за топката, Суарес нанесе удар, а Неймар пресече удара, но прати топката право във вратаря Икер Касийяс. В ответната атака Бензема изведе с пета Роналдо, а португалецът се пресегна и заби топката неспасяемо в мрежата за 1:1.

В 40-ата минута дойде и първата спорна ситуация. Роналдо намери Гареп Бейл, който прати топката в мрежата. Попадението му обаче не бе зачетено, защото при извеждащото подаване към португалеца имаше минимална засада.

В 56-ата минута Луис Суарес изведе каталунците напред със страхотен гол. Дани Алвеш пусна невероятен пас от половината на Барселона към уругваеца, който овладя перфектно и очи в очи с Касийяс хладнокръвно реализира.

Победата даде преднина на Барса от четири точки на върха в класирането десет кръга преди края.

  Сподели
184