Анонс на 28-ми кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 28-ми кръг на Примера дивисион

Елче - Валенсия
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 20.03.2015 г.
Час: 21:45 ч.


Началото на 28-я кръг в испанската Примера Дивисион ще бъде поставено с регионалното валенсианско дерби между съставите на Елче и Валенсия.

Домакините записаха донякъде очаквана загуба преди седмица, след като отстъпиха с 3:0 при гостуването си на Севиля, а поражението в Андалусия остави водения от Фран Ескриба тим на 15-то място във временното класиране, като в момента Елче има 27 точки в актива си, но зоната на изпадащите е само на 2 точки дистанция. За тежкото домакинство срещу Валенсия контузени са Нигес и Пелегрин, а Адриан е наказан.

Валенсия пък записа пета победа в последните си шест мача в Ла Лига и така "прилепите" се придвижиха с една позиция по-напред в подреждането, измествайки шампиона Атлетико Мадрид от 3-ото място във временното класиране. Преди седмица играчите на Нуно Санто победиха с 2:0 у дома новака Депортиво Ла Коруня след попадения на Парехо и Алкасер през втората част. В момента Валенсия е с 57 точки в актива си, с 1 повече от Атлетико и на 5 пред Севиля, а голямата цел за "прилепите" ще е участие в Топ 4, а защо не и челната тройка, като място сред първите три би осигурило на тима директна промоция в груповата фаза на Шампионската лига. За настоящия двубой в състава на Валенсия няма контузени или наказани играчи.

Прогноза: Елче - Валенсия 0:2


Райо Валекано - Малага
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 19:00


Преди седмица отборът на Райо Валекано записа трета пореден успех в свой домакински двубой. Тогава "пчелите" се наложиха над гостуващия Гранада с 3:1, а победата бе важна за самочувствието на столичани, които преди това бяха загубили с 6:1 гостуването си на водача в Примера Барселона. Така играчите на Пако Хемес събраха 32 точки в актива си и успяха да се придвижат до 12-то място в класирането. За предстоящия двубой контузен в състава на Райо е единствено Тоньо.

Малага записа победа преди седмица, след като тимът от едноименния средиземноморски град се наложи с 2:0 като домакин над последния Ла Лига Кордоба, а попаденията на "Ла Росаледа" бяха дело на Хуанми и Амбрабат през втората част. Въпреки трите точки, играчите на Хави Грасия запасиха заеманото от тях 7-мо място, като андалусци вече имат актив от 44 пункта и към настоящия момент са на 5 от зона "Европа". За гостуването на Райо Валекано контузен е само Чен.

Прогноза: Райо Валекано - Малага 1:2


Леванте - Селта Виго
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 21:00


Съставът на Леванте продължава да изпитва сериозни трудности при своите гостувания. В предишния кръг играчите на Лукас Алакарас инкасираха пета поредна загуба далеч от Валенсия, след като този път отстъпиха с 2:0 при гостуването си на гранда Реал Мадрид. Поражението остави "прилепите" под чертата и в момента Леванте има 25 точки в актива си, като тимът е в зоната на изпадащите заради по-лошите си показатели спрямо Алмерия и Депортиво Ла Коруня, които са със същия актив. В същото време Леванте пък е в серия от три поредни домакински победи у дома и сега тимът се е прицелил към четвърта. За предстоящия двубой контузен е само Педро Лопес.

Селта пък инкасира втора поредна загуба в Ла Лига, след като галисийци отстъпиха като домакин на тима на Атлетик Билбао с 2:1, а поражението смъкна водения от Едуардо Берисо тим на 11-то място в таблицата с актив от 32 точки. За настоящия двубой контузени са Планас и Убиня.

Прогноза: Леванте - Селта Виго 1:1


Атлетик Билбао - Алмерия
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 23:00


Силните изяви на Атлетик в Ла Лига продължиха и преди седмица, когато баските записаха четвърта поредна победа в шампионата. Този път играчите на Ернесто Валверда се наложиха с 2:1 като гости над състава на Селта, а попаденията за "лъвовете" бяха дело на Адурис и Сан Хосе още преди почивката. Успехът остави Атлетик на 8-мо място в класирането с актив от 36 точки, а до края на сезона тимът от Билбао ще играе без напрежение, тъй като голямата цел пред баските ще е да спечелят Купата на Краля, където обаче съперник на финала ще е грандът Барселона. Иначе за настоящия двубой с травми в състава на Атлетик са Рико, Вигера, Яго и Бустинса.

Алмерия пък записа пети порен мач без победа в Примера, а в тази поредица отборът от едноименния средиземноморски град инкасира три равенства и две загуби. Преди седмица "рохибланкос" завършиха реми 0:0 у дома срещу амбициозния отбор на Виляреал, а точката остави играчите на Хуан Игнасио Мартинес над чертата, като в момента андалусци са 16-ти с актив от 25 пункта, но не са в зоната на изпадащите благодарение на по-добрите си показатели спрямо Леванте и Депортиво Ла Коруня. За тежката визита в далечния север срещу Атлетик контузени са Наваро и Рубен.

Прогноза: Атлетик Билбао - Алмерия 3:0


Гранада - Ейбар
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 23:00


След важната победа над Малага преди две седмици в предишния кръг тимът на Гранада отново допусна поражение, като този път играчите на Абел Ресино отстъпиха с 3:1 при гостуването си в столицата Мадрид срещу местния Райо Валекано. Така андалусци продължават да заемат предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 22 точки и са на 3 от спасението. За настоящия двубой с травми в състава на Гранада са Бангура, Маинз и Марех.

Абсолютният дебютант Ейбар, който започна много добре сезона, в момента е в много голяма криза. В предишния кръг баските допуснаха осма поредна загуба в Примера, след като този път отстъпиха у дома с 2:0 срещу водача в Примера Барселона. Така играчите на Гайска Гаритано продължават да са на 14-то място в класирането с актив от 27 точки, като вече са на 2 от зоната на изпадащите и по всичко личи, че спасението ще бъде голямата цел пред тима от едноименното баско градче. За гостуването в Гранада контузени са Анхел и Абрахам.

Прогноза: Гранада - Ейбар 1:1


Депортиво Ла Коруня - Еспаньол
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 13:00


Новакът Депортиво Ла Коруня записа четвърта загуба в последните си пет срещи и така тимът от провинция Галисия се смъкна в непосредствена близост до зоната на изпадащите, след като преди седмица "Супер Депор" отстъпи с 2:0 при гостуването си на Валенсия. Така играчите на Виктор Фернандес заемат спасителното 17-то място с актив от 25 точки, като Депортиво е над чертата само и единствено благодарение на по-добрите си показатели спрямо Леванте, който е със същия точков актив. За настоящия двубой контузен в състава на галисийци е само Пощига.

Отборът на Еспаньол пък не се даде на шампиона Атлетико Мадрид и в предишния кръг "папагалчетата" успяха да отмъкнат точка от "дюшекчиите", завършвайки наравно 0:0 като домакини срещу испанския първенец. Ремито изкачи каталунците с една позиция по-напред в таблицата и играчите на Серхио Гонсалес вече са 9-ти с актив от 33 точки. За гостуването на Депортиво няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Еспаньол 1:0


Виляреал - Севиля
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 18:00


Преди седмица отборът на Виляреал стъпи накриво в борбата за място в Топ 4. "Жълтата подводница" не успя да победи като гост слабака Алмерия и двубоят завърши 0:0. Така играчите на Марселоно Гарсия Торал добавиха само една точка към актива си и вече имат 49 пункта. За предстоящия двубой контузени са Руис, Бруно и Марин.

Севиля пък записа втора поредна победа в Ла Лига, след като в предишния кръг "рохибланкос" се наложиха с 3:0 у дома срещу Елче. Така целта пред играчите на Унай Емери продължава да е също място в Топ 4, като шансовете на андалусци са много по-големи и реални, отколкото тези на настоящия им съперник. В момента Севиля заема 5-то място в подреждането с актив от 52 точки, което е с 4 по-малко от Атлетико Мадрид. За гостуването на Виляреал с травми са Бето, Витоло и Кристофоро.

Прогноза: Виляреал - Севиля 2:3


Реал Сосиедад - Кордоба
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 18:00


Отборът на Реал Сосиедад продължи с добрите напоследък изяви в Примера и в предишния кръг баските записаха трета победа в последните си четири шампионатни срещи, след като се наложиха с 1:0 при гостуването си на Хетафе. Така играчите на Дейвид Мойс се изкачиха до 10-то място в класирането и имат в актива си 33 точки, с колкото е и отборът на Еспаньол, но показателите на Реал са по-лоши. За предстоящия двубой контузен за домакините е единствено Карлос Вела.

По всичко изглежда, че новакът Кордоба ще се запъти към Сегунда Дивисион след само един сезон в испанския елит. Преди седмица "зелено-белите" загубиха с 2:0 гостуването си на Малага и продължават да са закотвени на последното 20-то място с актив от 18 точки, на 7 от спасителната 17-та позиция. През седмицата от ръководството на андалуския клуб уволниха старши треньора Мирослав Джукич. Сръбският треньор бе на поста само пет месеца, след като през октомври миналата година смени Алберт Ферер. Джукич бе заместен от треньора на юношите Хосе Антонио Ромеро. За настоящия двубой контузен е само Бусон.

Прогноза: Реал Сосиедад - Кордоба 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
272