Барса громи и се зае първото място в Ла Лига


FUTBOL-TV

Барса громи и се зае първото място в Ла Лига

Барселона от днес е новият лидер в Примера дивисион. Каталунците постигнаха категоричен успех с 6:1 над Райо Валекано в среща от 26-ия кръг на Ла Лига, играна пред над 85 000 зрители. Така Барса се възползва от вчерашната издънка на Реал.

Днес Луис Суарес изигра поредния си силен мач и даде тласък за победата с гол в шестата минута, а Лионел Меси се изравни с Кристиано Роналдо в голмайсторската листа на първенството. №10 на Барселона реализира хеттрик във вратата на сънародника си Кристиан Алварес.

Меси бе точен в 56-ата, 63-ата и 68-ата минути, два гола добави Луис Сураес (6, 90+1), а един гол отбеляза Жерард Пике. Единственото попадение за гостите бе дело на Алберто Буено от дузпа (81).

Двата тима завършиха срещата с десет души, след като в 54-ата Роберто Тригеро от състава на Райо Валекано бе изгонен, а в 81-ата Даниел Алвеш получи червен картон.

Каталунците събраха актив от 62 точки и изместиха "кралския клуб" от върха, като Реал Мадрид остава на втора позиция с 61 пункта на сметката си. Райо Вайекано пък е 11-и с 29 точки.

  Сподели
172