Анонс на 25-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 25-ти кръг на Примера дивисион

Еспаньол - Кордоба
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 27.02.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос дел Серо


Първият двубой от програмата на 25-я кръг в испанската Примера Дивисион ще се проведе в провинция Каталуня, където местният Барселона е домакин на новака Кордоба.

В предишния кръг "папагалчетата" загубиха с 2:1 гостуването си в предградията на столицата Мадрид. Така играчите на Серхио Гонсалес инкасираха 7-ма загуба в последните си 13 мача в Ла Лига, в които записаха и 6 победи и нито едно равенство. В момента каталунците заемат 9-то място в класирането с актив от 29 точки. За предстоящия двубой в състава на Еспаньол няма отсъстващи футболисти.

В предишния кръг Кордоба записа пета поредна загуба. Този път "зелено-белите" сведоха глава като домакини на Валенсия с 2:1, а поражението остави андалусци закотвени на последното 20-то място в таблицата с актив от едва 18 точки, като спасителната 17-та позиция в момента се намира на 5 пункта разстояние. За гостуването в Барселон контузен е Бусон, а Екенг е наказан.

Прогноза: Еспаньол - Кордоба 1:0


Райо Валекано - Леванте
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Иняки Биканди

Преди по-малко от седмица Райо инкасира своята 14-та загуба от началото на сезона. "Пчелите" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Атлетик Билбао, а поражението смъкна столичани на 14-то място в класирането с актив от 26 точки. Любопитен факт е, че играчите на Пако Хемес имат едва 2 равенства до момента през сезона, като ремитата бяха записани в първите два кръга на кампанията. Добрата новина състава на Райо преди настоящия двубой е, че всички в състава са здрави и няма контузени или наказани футболисти.

Леванте записа много важна победа в предишния кръг. "Прилепите" се наложиха по изключително драматичен начин с 2:1 като домакин над Гранада, който е пряк конкурент в битката за оцеляване, след като осъществиха пълен обрат. Головете за важната победа за валенсианци бяха дело на Камараса в 88-ата минута и Барал в 94-ата. Въпреки успеха, Леванте остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място в класирането с актив от 22 точки, но пък "прилепите" вече са само на точка от спасението. За предстоящия двубой контузени са Лопес, Ел Жар и Сисоко.

Прогноза: Райо Валекано - Леванте 1:1


Алмерия - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хесус Хил

Серията от три поредни кръга без загуба в Примера за отбора на Алмерия приключи в предишния кръг, след като тимът от едноименния средиземноморски град загуби очаквано с 3:0 гостуването си на шампиона Атлетико Мадрид. Поражението остави играчите на Хуан Мартинес на заеманата от тях 16-та позиция в подреждането с актив от 23 точки, като "рохибланкос" са само на точка от опасната зона. За настоящия двубой контузен в състава на домакините е само Рубен.

Депортиво пък преглътна доста горчив хап, след като преди седмица тимът загуби голямото регионално дерби на Галисия и то като домакин на Селта. Играчите на Виктор Фернандес отстпиха с 2:0 на своя "Риасор" за огромно разочарование на своите привърженици, а поражението остави "Депор" на 15-то място във временното класиране с актив от 24 точки, на 2 от зоната на изпадащите. За предстоящото гостуване в южната част на Андалусия с травми са Точе, Саломао, Фариня и Пощига.

Прогноза: Алмерия - Депортиво Ла Коруня 0:0


Малага - Хетафе
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Едуардо Прието


Малага записа изключително важна и престижна победа в предишния кръг. Играчите на Хави Грасия поднесоха сензацията, след като се наложиха с 1:0 като гост на Барселона насред "Камп Ноу". В седмата минута Суарес стреля с глава след корнер и топката отиде право в ръцете на Карлос Камени. Камерунският страж изрита силно напред, Даниел Алвеш реши да връща технично назад високата топка, но се получи извеждащ пас за Хуанми, който преодоля Клаудио Браво и отблизо вкара за 0:1. Впоследствие тимът от едноименния средиземноморски град поетапно се затвори в своята половина, но играчите на Малага успяха да удържат натиска на каталунците и в крайна сметка се поздравиха с успеха в мача, като победата е първа за Малага от 1999 г. насам при визитите на Барселона. Чрез нея андалусци запазиха 7-ото си място в класирането, като все още са на 6 точки от 6-я Виляреал. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Флавио, Чен и Рафа дел Висенте.

Хетафе също записа важен успех преди седмица. Тимът от едноименното мадридско предградие се наложи с 2:1 като домакин на Еспаньол, а успехът отдалечи на 4 точки водения от Кике Санчес Флорес тим от зоната на изпадащите. В момента столичани заемат 13-то място с актив от 26 точки. За гостуването край Средиземно море контузени са Лаго, Йода, Диавара и Лафита.

Прогноза: Малага - Хетафе 2:1


Валенсия - Реал Сосиедад
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 01.03.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Естрада


Валенсия продължава уверено да преследва голямата цел през настоящия сезон, а именно място в Топ 4 в крайното класиране, което ще гарантира на "прилепите" участие в предварителните кръгове в Шампионската лига наесен. В предишния кръг играчите на Нуно Санто се наложиха с 2:1 като гост на новака Кордоба, а с победата си в Андалусия Валенсия вече има 50 точки в актива си, на 5 от преследвача Севиля. За настоящия двубой контузен в състава на "прилепите" продължава да е Пако Алкасер.

Отборът на Реал Сосиедад стигна до драматичен успех с 4:3 у дома над Севиля в същински голов трилър. На почивката резултатът беше 1:1 след голове на Иманол Агирече (16 мин.) и Тимоти Колоджешак (43 мин.). През второто полувреме паднаха цели пет попадения, като първо домакините отново поведоха с 2:1 след гол от дузпа на Чаби Прието (48 мин.). Карлос Бака (68 мин.) и Кевин Гамейро (78 - дузпа) обърнаха развоя в полза на гостите. В 82-ата Алфред Финбогасон изравни, a в 90-ата капитанът Прието донесе хвърли близо 22 000 души в екстаз. С победата баските се изкачиха до 10-то място в класирането и вече имат в актива си 27 точки, колкото имат отборите на Ейбар и Атлетик Билбао, но показателите на водения от Дейвид Мойс тим са по-добри спрямо техните. За тежкото гостуване във Валенсия с контузии в състава на Реал са Сурутуса, Гонсалес, Вела и Мартинес.

Прогноза: Валенсия - Реал Сосиедад 3:2


Ейбар - Атлетик Билбао
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 01.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Фернандо Тейшейра


Слабата серия, която отборът на Ейбар демонстрира напоследък продължи и в предишния кръг, когато дебютантът в Примера записа пета поредна загуба. Този път баските отстъпиха с 1:0 като гости на Виляреал и се смъкнаха на 11-то място в класирането с актив от 27 точки, колкото имат и другите два отбора от баската автономна област - Реал Сосиедад и настоящият опонент Атлетик. За предстоящия двубой контузен продължава да е Абрахам.

Отборът на Атлетик пък успя да постигне победа преди седмица, когато "лъвовете" се наложиха у дома с 1:0 над столичния Райо Валекано. Единственото попадение в срещата бе дело на Адуриз четири минути преди края на двубоя. Така играчите на Ернесто Валверде се придвижиха до 12-ото място в таблицата. През седмицата обаче Атлетик се прости и с европейските клубни турнири, след като загуби като домакин 1/16-финалния реванш в Лига Европа срещу италианския Торино с 3:2 и след равенство 2:2 в първия мач "лъвовете" напускат надпреварата. За баското дерби срещу Ейбар контузени са Бустинза и Итураспе.

Прогноза: Ейбар - Атлетик Билбао 1:1


Селта Виго - Елче
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 02.03.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко


Последният двубой от програмата на 25-я кръг ще се състои в Галисия, където местният Селта е домакин на борещия се за оцеляване тим на Елче.

В предишния кръг "небесносините" постигнаха много важна победа и то над регионалния съперник Депортиво Ла Коруня в голямото дерби на провинция Галисия. Селта се наложи с 2:0 като гост на "Риасор", а головете в срещата бяха дело на Шарлиз и Ларивей през втората част. Така Селта записа втора поредна победа от общо три в последните си четири мача, а тмът се изкачи на 8-мо място в класирането с актив от 31 точки. За предстоящия двубой треньорът на "небесносините" Едуардо Берисо няма да може да разчита на Майо и Оубиня, които продължават да са контузени.

Елче пък очаквано загуби домакинството си срещу лидера в Примера Реал Мадрид. След като тимът от валенсианската област успя да устиска на натиска на "кралския клуб" през първата част, след почивката столичани вкараха два гола за крайното 2:0. Така обръчът около Елче продължава да се затяга и въпреки че за момента играчите на Фран Ескриба заемат спасителното 17-то място с 23 точки, то отборът е само на точка от зоната на изпадащите. За тежкото гостуване във Виго контузени са Пелегрин, Анхел и Москера.

Прогноза: Селта Виго - Елче 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222