Анонс на 22-ри кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 22-ри кръг на Примера дивисион

Депортиво Ла Коруня - Ейбар
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 06.02.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко


Първият двубой от програмата на 22-я кръг в испанската Примера Дивисион ще се състои в провинция Галисия, а местният Депортиво Ла Коруня е домакин на друг от новаците в елита през настоящия сезон - Ейбар.

В предишния кръг Депортиво записа втора победа от началото на новата календарна година и общо пета до момента през кампанията. Този път футболистите на Виктор Фернандес победиха като гост Райо Валекано с 2:1. Успехът е много важен за "Супер Депор", тъй като с него тимът успя да се откъсне на 3 точки разстояние от зоната на изпадащите и сега галисийци са 14-ти с актив от 21 пункта. За настоящия двубой контузен продължава да е португалският национал Елдер Пощига, а Фариня е наказан.

Ейбар, който е една от приятните изненади до момента в Ла Лига, пък загуби домакинския си двубой от предишния кръг. Баските сведоха глава като домакини на шампиона Атлетико Мадрид и загубиха срещата с 3:1 на наводнения терен на "Ипуруа". Въпреки поражението, играчите на Гайска Гаритано продължават да заемат 8-мо място в класирането с актив от 27 точки. Преди гостуването край бреговете на Атлантическия океан контузен е само Боведа.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Ейбар 1:1


Виляреал - Гранада
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Алберто Ундиано


Отборът на Виляреал инкасира първа загуба от 10 кръга насам в предишния кръг, когато "жълтата подводница" бе торпилирана от Барселона. Въпреки че игра като равен с равен и повеждаше на два пъти в резултата на "Камп Ноу", Виляреал отстъпи с 3:2. По този начин играчите на Марселино Гарсия Торал не успяха да се придвижат с една позиция по-напред в класирането и запазиха 6-ото си място с актив от 38 точки. Добрата новина пред тима е, че контузените футболисти, които доскоро бяха в лазарета на тима, вече са здрави, като с травма е само Йокич.

Гранада най-накрая сложи край на негативната серия в предишния кръг, след като тимът от едноименния град успя да запише първи успех в шампионата 16 кръга насам и победи като домакин Елче с 1:0. За последно преди това андалусци бяха победили със същия резултат Атлетик Билбао като гост в края на месец септември миналата година. Въпреки победата, футболистите на Абел Ресино продължават да се намират под чертата, заемайки 18-то място в класирането с актив от 18 точки, колкото има и състава на Кордоба, но показателите на Гранада са по-лоши. За тежкото гостуване на "Ел Мадригал" отсъстващи са контузените Рокина, Паскуал, Рики и Мурило.

Прогноза: Виляреал - Гранада 3:0


Леванте - Малага
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Карлос Дел Серо


Серията от девет поредни мача в Примера без победа се отрази на отбора на Леванте и към настоящия момент "прилепите" вече заемат еднолично последното 20-то място във временното класиране с актив от 16 точки. В последния си двубой в Ла Лига валенсианци инкасираха трета поредна загуба в шампионата, като този път футболистите на Лукас Алкарас отстъпиха отново като домакин срещу Атлетик Билбао с 2:0. За последно Леванте победи в края на месец ноември миналата година, когато спечели градското дерби с Валенсия с 2:1. Преди настоящия двубой с травми са Сисоко и Мендоса.

В предишния кръг Малага записа първа победа на сметката си за календарната 2015 г. Тимът от едноименния средиземноморски град спечели с 1:0 домакинството си на Валенсия, а единственото попадение в срещата бе дело на Кастийехо с глава през първата част. По този начин андалусци запазиха 7-ата си позиция и събраха 35 точки, като се доближиха само на 3 именно от Валенсия. За гостуването на Леванте контузени са Флавио, Чен и Рафа де Висенте.

Прогноза: Леванте - Малага 1:2


Реал Сосиедад - Селта Виго
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Сантиаго Хайме


Реал Сосиедад допусна девета загуба от началото на сезона. В предишния кръг баските допуснаха изразителен обрат и загубиха с 4:1 гостуването си на водача във временното класиране Реал Мадрид. Футболистите на Дейвид Мойс поведоха на "Бернабеу" още първата минута на двубоя, но радостта на тима от Сан Себастиан трая точно две минути, когато Хамес Родригес изравни, а впоследствие Рамос и Бензема на два пъти довършиха Реал Сосиедад. Поражението смъкна баския клуб на 13-то място в класирането с актив от 22 точки. За настоящия двубой контузен е само Карлос Мартинес.

Селта най-накрая успя да сложи край на слабата серия от десет поредни кръга в Примера без победа, в които галисийци допуснаха две равенства и цели 8 загуби. В предишния кръг възпитаниците на Едуардо Берисо поеха глътка въздух и победиха у дома във Виго новака Кордоба с 1:0, а единственото попадение в срещата бе дело Нолито. За гостуването в Баската автономна област контузени са Убиня и Майо.

Прогноза: Реал Сосиедад - Селта Виго 2:1


Кордоба - Алмерия
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 08.02.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Хуан Мартинес


Кордоба се доближи отново в непосредствена близост до зоната на изпадащите, заемайки 17-то място, след като "зелено-белите" загубиха в предишния кръг гостуването си на Селта с 1:0. По този начин футболистите на Мирослав Джукич останаха с актив от 18 точки, като се задържат над чертата благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо състава на Гранада, който е със същия актив. За предстоящия двубой контузени са Фидел и Лусо.

Алмерия пък сложи край на серията от три поредни загуби в Ла Лига, след като отбора от едноименния средиземноморски град победи в предишния кръг Хетафе с 1:0 и записа втора победа на сметката си за новата 2015 г. "Рохибланкос" обаче продължават да са близо до зоната на изпадащите и заемат 16-то място с актив от 19 точки, на 1 от отборите под чертата. За настоящия двубой старши треньорът на тима Хуан Мартинес няма да може да разчита на контузените Сонго и Рубен.

Прогноза: Кордоба - Алмерия 1:0


Хетафе - Севиля
Стадион: "Колисуем Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 08.02.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Хавиер Естрада


Хетафе записа 11-ата си загуба от началото на сезона в предишния кръг. Отборът от едноименното мадридско предградие отстъпи с 1:0 като гост на борещия се за оцеляване състав на Алмерия. Поражението остави водения от Кике Санчес Флорес тим на 15-то място в класирането с актив от 20 точки, само на 2 от зоната на изпадащите. За настоящия двубой с травми в състава на столичани са Йода, Валера, Гуаита, Диавара и Лафита.

Севиля успя да вземе частичен реванш от състава на Еспаньол и го победи с 3:2 преди седмица, а само няколко дни по-рано "рохибланкос" бяха изхвърлени от каталунците от турнира за Купата на Краля. През седмицата Севиля изигра отложения си двубой от програмата на 16-я кръг в Примера срещу Реал Мадрид, който трябваше да се състои в средата на месец декември миналата година, но поради ангажиментите на европейския клубен шампион в надпреварата за междуконтиненталната купа срещата бе насрочена за началото на февруари. "Рохибланкос" отстъпиха с 2:1, като футболистите на Унай Емери удариха и греда. Въпреки поражението, Севиля запази 4-ото си място с актив от 42 точки, но разликата с 5-я Валенсия е само 1 точка. За предстоящото гостуване с травми в състава на андалусци са Камейро, Пареха, Криховяк, Кристофоро, Тремулинас и Рейес.

Прогноза: Хетафе - Севиля 0:2


Еспаньол - Валенсия
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 08.02.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Марио Мелеро


Въпреки че до края на сезона в Примера остават още много мачове, може да се каже, че съставът на Еспаньол вече доиграва кампанията. "Папагалчетата" се намират в средата на подреждането и голямата цел пред каталунците ще е да се опитат да триумфират в турнира за Купата на Краля, където им предстои полуфинал срещу Атлетик Билбао. Иначе футболистите на Серхио Гонсалес заемат 9-то място във временното класиране с актив от 26 точки. В предишния кръг Еспаньол загуби визитата си на Севиля с 3:2, като определено тимът от Барселона може да съжалява, тъй като допусна третото попадение във вратата си в заключителните минути на двубоя. За настоящата среща в щаба на Еспаньол няма отсъстващи футболисти.

Валенсия пропусна възможността да се настани отново в Топ 4. "Прилепите" допуснаха поражение в последния кръг, отстъпвайки с 1:0 като гост на солидния състав на Малага. По този начин играчите на Нуно Санто останаха на 5-то място във временното класиране с актив от 41 точки, с 1 по-малко от 4-я Севиля, който през седмицата загуби отложения си двубой от Примера срещу водача Реал Мадрид. За гостуването на север в Каталуния също няма липсващи играчи и в състава на валенсианци.

Прогноза: Еспаньол - Валенсия 1:2


Елче - Райо Валекано
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 09.02.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Фернандо Тейшейра


Последният двубой от програмата на 22-я кръг в Ла Лига ще се проведе във Валенсианската област, където местният Елче е домакин на столичния Райо Валекано.

В предишния кръг Елче допусна втора поредна загуба в първенството. Този път футболистите на Фран Ескриба отстъпиха с 1:0 при гостуването си на друг отбор, който е замесен в борбата за оцеляване - Гранада. По този начин валенсианци се смъкнаха до предпоследното 19-то място във временното класиране с актив от 17 точки, като единственото позитивно нещо в случая е, че разликата в точки спрямо другите тимове, които са в или около опасната зона, не е голяма. За предстоящия двубой контузен е само Москера.

Райо Валекано също допусна втора поредна загуба в първенството, след като в предишния кръг "пчелите" отстъпиха като домакин 2:1 на новака Депортиво Ла Коруня. По този начин играчите на Пако Хемес на 12-то място в класирането с актив от 23 точки. За предстоящото гостуване на Елче с контузия в щаба на мадридчани е само Кобеньо.

Прогноза: Елче - Райо Валекано 1:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211