Барса обърна Жълтата подводница в спектакъл на Камп Ноу


FUTBOL-TV

Барса обърна Жълтата подводница в спектакъл на Камп Ноу

Барселона постигна трудна победа над Виляреал с 3:2 в изключително интересен двубой на "Камп ноу". След този мач каталунците събраха 50 точки и се доближиха на една от лидера Реал Мадрид, който има мач по-малко. Виляреал от своя страна прекъсна серията си от 18 поредни двубоя без поражение във всички турнири. "Жълтата подводница" остава на шесто място с 38 точки.

Виляреал откри резултата в 29-ата минута чрез Денис Чернишев, който засече топката във вратата след опит за изстрел на Марио Гаспар. Барселона изравни в последната минута на първото полувреме, когато Рафиня получи топката от Меси в наказателното поле и отправи фалцов удар към далечния ъгъл. Серхио Асенхо спаси, но при добавката Неймар не сбърка - 1:1.

Само шест минути след подновяването началото на втората част обаче Вилареал нанесе своя втори удар в мача. Пике направи груба грешка край централната линия, а Джовани дос Сантос направи пробив, стигна до аутлинията, финтира централния защитник на каталунците и подаде топката на Лучиано Вието, който отблизо вкара за 2:1.

Отговорът на Барса бе светкавичен и в 53-ата минута резултатът отново бе равен. Рафиня вкара в опразнената врата, тъй като вратарят се бе озовал на земята след удар на Суарес, като след това удар с глава на Меси рикошира в бранител, за да попадне в младия халф на домакините, който бе точен.

В 55-ата минута голямата звезда на каталунците Лео Меси получи топката от Суарес и с красив удар от границата на наказателното поле направи обрата в мача.

  Сподели
169