Разяреният шампион ще си излее гнева на Ейбар


FUTBOL-TV

Разяреният шампион ще си излее гнева на Ейбар

Ейбар - Атлетико Мадрид
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 19:00
Съдия:

Ейбар, който е абсолютен дебютант в испанския елит, се представя много над очакванията до момента. Въпреки че загубиха в предишния кръг баското дерби с 1:0 като гост на Реал Сосиедад, играчите на Гайска Гаритано запазиха 8-ото си място в класирането с актив от 27 точки. Добрата новина пред треньора на тима от едноименното градче е, че за сблъсъка с шампиона ще може да разчита на всички свои футболисти.

В предишния кръг първенецът от миналата година Атлетико Мадрид спечели градското дерби срещу Райо Валекано с 3:1, а с най-голям принос бе френският национал Антоан Гризман, който отбеляза две от попаденията, а Манучо си заби автогол през втората част. Победата остави "дюшекчиите" на 3-то място в класирането с актив от 44 точки, с 4 по-малко от лидера Реал Мадрид, на когото обаче му предстои да изиграе отложения си двубой срещу Севиля. През седмицата обаче Атлетико загуби и реванша на своя "Висенте Калдерон" на четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля от Барселона с 2:3 в изнервен двубой, в който играчите на Диего Симеоне на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка сведоха глави пред каталунците с общ резултат от двете срещи 4:2. Така реалната цел за финалиста от миналогодишното издание на Шампионската лига остана да съумее да защити титлата си в Примера Дивисон, но и това няма да е никак лесно, тъй като грандовете Реал Мадрид и Барселона също са се насочили към трона на "дюшекчиите". За гостуването в Баската автономна област контузени с Коке и Ансалди.

Атлетико спечели първата среща от сезона срещу Ейбар с 2:1. Преди това столичани имат записани две победи над баските през сезон 2001/2002, като тогава двата отбора се състезаваха във второто ниво на испанския футбол - Сегунда Дивисион, а година по-рано е и единственият успех на Ейбар над Атлетико с 2:1.

Прогноза: Ейбар - Атлетико Мадрид 1:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160