Новите в Барселона не могат да играят за клуба до 2016 година


Н. Гавазов

Новите в Барселона не могат да играят за клуба до 2016 година

Испанският Барселона има възможност да сключва договори с нови футболисти, независимо от наложената от ФИФА забрана да не прави това през следващите два трансферни прозореца, съобщава Mundo Deportivo. Новите попълнения обаче няма да могат да играят за испанския клуб до 2016 година.

Футболистите, с които бъде подписан договор, ще могат да играят за своя предишен тим до изтичане на санкцията на каталунците. Също така има възможност футболистът да бъде даден под наем веднага след подписване на контракта.

Както е известно, причина за налагане на наказанието, което бе обявено на 2 април 2024 година, стана нарушаване на регламента на ФИФА за подписване с чуждестранни футболисти под 18-годишна възраст. Също така каталунците трябва да заплатят и глоба от 450 000 швейцарски франка.

В края на април Барселона подаде апелация срещу това решение, което спря да действа докато течеше процедурата по обжалване. За това време испанците успяха да подпишат с Луис Суарес. Томас Вермален, Жереми Матийо, Иван Ракитич и Клауди Браво.

През декември Спортният арбитражен съд в Лозана отклони апелацията на Барселона.

 

  Сподели
107