Атлетико ще се справи в тренировъчно темпо с последния


FUTBOL-TV

Атлетико ще се справи в тренировъчно темпо с последния

Атлетико Мадрид - Гранада
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 18.01.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Иглесиас Виянуева


В един от мачовете от програмата на 19-я кръг в Примера Дивисон един срещу друг се изправят два отбора с коренно различни цели през сезона. Шампионът Атлетико Мадрид все още е в борбата за защита на титлата си, а гостите от Гранада се намират в зоната на изпадащите и ще се борят за своето спасение в Ла Лига.

В предишния кръг "дюшекчиите" загубиха с 3:1 гостуването си на Барселона. Каталунците бяха по-добрият от двата отбора и заслужено надделяха над възпитаниците на Диего Симеоне. Поражението остави Атлетико на 3-то място в класирането с актив от 38 точки, на 4 от първото място, което се заема от Реал Мадрид, като "белия балет" е и с мач по-малко. Загубата от Барса обаче бе бързо превъзмогната. През седмциата "дюшекчиите" елиминираха именно градския съперник от турнира за Купата на Краля, като по този начин Реал няма да може да защити трофея си от надпреварата. Над всички в състава на Атлетико бе юношата на клуба Фернандо Торес, който отбеляза двата гола за тима си за крайното 2:2 на "Бернабеу" и след 2:0 в първата среща "дюшекчиите" се класираха за четвъртфиналите в надпреварата, където съперник ще е Барселона. Иначе за настоящия двубой с травми в състава на Атлетико са Ансалди и Кани.

Гранада пристига в дома на шампиона, заемайки последното 20-то място във временното класиране. След 18 кръга андалусци имат едва 14 точки в актива си, колкото има и Елче, но показателите на Гранада са по-лоши. В предишния кръг "рохибланкос" успяха да стигнат до домакинско равенство 1:1 с отбора на Реал Сосиедад, но бъдещето на клуба в Примера остава неясно. През седмицата се стигна и до очаквана треньорска рокада, след като Хоакин Капарос бе освободен, а сега начело на Гранада застана Хосеба Агуадо, който го очаква изключително тежък дебют в шампионата. Освен това, новият наставник на тима няма да може да разчита на контузените Кордоба, Мартинс, Мурило, Рочина и Мачис.

Атлетико Мадрид е в серия от пет поредни победи над Гранада. За последно андалусци успяха да измъкнат точка от столичани 15 октомври 2011 г. за 0:0.


Прогноза: Атлетико Мадрид - Гранада 4:0


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

21 декември Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:4 (Примера)
03 януари Атлетико Мадрид - Леванте 3:1 (Примера)
07 януари Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:0 (Купа на Краля)
11 януари Барселона - Атлетико Мадрид 3:1 (Примера)
15 януари Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:2 (Купа на Краля)

Гранада:

21 декември Гранада - Хетафе 1:1 (Примера)
05 януари Кордоба - Гранада 2:0 (Примера)
08 януари Гранада - Севиля 1:2 (Купа на Краля)
11 януари Гранада - Реал Сосиедад 1:1 (Примера)
14 януари Севиля - Гранада 4:0 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Гранада

46 срещи
27 победи за Атлетико Мадрид
9 равенства
10 победи за Гранада
Голова Разлика: 81:35 за Атлетико Мадрид

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200