Adidas може да помогне за напускането на Меси на Барселона


Н. Гавазов

Adidas може да помогне за напускането на Меси на Барселона

Испанското издание AS се върна към темата с напускането на Лионел Меси на Барселона. Както е известно, около бъдещето не аржентинския национал се разгоря истинска истерия след загубата на каталунците от Реал Сосиедад. След поредица от изявления на ръководството на клуба, треньорът Луис Енрике и лично на Меси, напрежението постепенно спадна и в момента любима тема за испанските журналисти са взаимоотношенията между Гарет Бейл и Кристиано Роналдо.

Въпреки това, вестник AS публикува любопитна информация, според която една от фирмите, която има спонсорски договор с Меси - Adidas - е поръчала специално проучване, което е показало, че 70% от анкетираните асоциират Меси с доставчика на екипите на Барса Nike и само 30% го свързват с Adidas.

В тази връзка от Adidas са на мнение, че компанията ще печели много повече от партньорството си Меси, ако той премине в Челси или Манчестър Юнайтед.

Както е известно, Челси има договор с Adidas до 2023 година, а Манчестър Юнайтед се обвърза с компанията за срок от 10 години, като контрактът влиза в сила през следващия сезон.

 

  Сподели
101