Еспаньол - Валенсия: Гостите ще направят крачка напред


Н. Гавазов

Еспаньол - Валенсия: Гостите ще направят крачка напред

Еспаньол - Валенсия
Стадион: "Корнея Ел Прат", Барселона
Дата: 13.01.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Иглесиас Виянуева

В голяма част от осминафиналните срещи за Купата на Краля преди реваншите се запазва интригата, което означава, че любителите на испанския футбол няма да останат без интересни двубои. Разбира се, централната среща ще се състои на "Сантяго Бернабеу" където Реал ще се опита да заличи пасива си от два гола, освен това много любопитни се очертава да бъдат сблъсъците на "Корнея Ел Прат" и "Аноете".

Първата среща между Валенсия и Еспаньол на "Местая" завърши с победа за домакините, но резултатът по никакъв начин не позволява на "прилепите" да се чувстват комфортно. Еспаньол отстъпи, но успя да изпълни задачата-минимум - да вкара гол и по този начин да запази реални шансове да се класира за четвъртфинала на турнира.

Еспаньол влиза в днешния мач след екскурзионна визита до "Сантяго Бернабеу" през уикенда. Каталунците по принцип излязоха обречени, а след като резултатът стана 2:0 за домакините, гостите от Барселона съвсем се предадоха и дори червеният картон на Фабио Коентрао не накара играчите на Еспаньол поне малко да се напрегнат. Впрочем, това бе трето поредно поражение на "папагалите" във всички турнири и то изпрати тима на десета позиция, далече от зоната на европейските турнири, което означава, че единственият шанс да се играе в Европа минава през Купата на Краля.

Валенсия не трябва да бъде обвиняван, че не постигна по-голяма победа над Еспаньол в първата среща. "Прилепите" влязоха в мача след тежко домакинство на Реал Мадрид, който отне много физически сили и емоции. Дори каталунците бяха близо до равенството, но Валенсия прояви характер и грабна победата. Преодолявайки Еспаньол, "прилепите" съвсем загубиха сили и не успяха да продължат победната си серия в рамките на Примера. Мачът във Виго приличаше повече на сиеста, отколкото на двубой между елитни тимове. Гостите демонстрираха вяла игра и трябва да са доволни, че успяха да измъкнат точката, която ги остави на пета позиция в класирането, на пункт от четвъртия Севиля.

Фаворит в днешната среща е Валенсия и няма да бъде изненадващо, ако гостите победят минимално. Това става още по-реално, ако "прилепите" излязат на терена с титулярния си състав, а това може да се случи с оглед на следващия съперник в Примера дивисион. По принцип Еспаньол играе силно тук и хората на Гонзалес имат само едно поражение на собствена земя, така че може да очакваме много по-динамичен и интерес мач от този преди седмица. Предполага се, че двубоят ще бъде равностоен, без видимо надмощие на някой от отборите и много е вероятно да завърши без победител.

Прогноза: Еспаньол - Валенсия 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

17 декември Еспаньол - Алавес 1:0 (Купа на Краля)
20 декември Райо Валекано - Еспаньол 1:3 (Примера)
04 януари Еспаньол - Ейбар 1:2 (Примера)
07 януари Валенсия - Еспаньол 2:1 (Купа на Краля)
10 януари Реал Мадрид - Еспаньол 3:0 (Примера)

Валенсия:

16 декември Валенсия - Райо Валекано 4:4 (Купа на Краля)
20 декември Ейбар - Валенсия 0:1 (Примера)
04 януари Валенсия - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
07 януари Валенсия - Еспаньол 2:1 (Купа на Краля)
10 януари Селта - Валенсия 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Еспаньол - Валенсия

168 срещи
57 победи за Еспаньол
34 равенства
77 победи за Валенсия
Голова Разлика: 279:244 за Валенсия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215