Шампионът ще започне 2015 г. с победа


FUTBOL-TV

Шампионът ще започне 2015 г. с победа

Атлетико Мадрид - Леванте
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 03.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Алварес Искиердо


Кратка двуседмична пауза в испанската Примера Дивисион приключи. Три дни след настъпването на новата 2015 година се подновява надпреварата в Ла Лига. Първия двубой за годината и за 17-я кръг ще е сблъсъкът между шампиона Атлетико Мадрид и борещия се за оцеляването си в елита тим на Леванте.

Атлетико изпрати старата 2014 г. с победа. В предишния кръг "дюшечкиите" спечелиха по убедителен начин гостуването си на коравия състав на Атлетик Билбао с 4:1. Баските първи поведоха в резултата през първото полувреме, но след почивката възпитаниците на Диего Симеоне бяха напълно преобразени и показаха завидна голова мощ в атака, като заслужено се поздравиха с успеха, а големият герой бе Антоан Гризман, който наниза хеттрик, а едно попадение добави Раул Гарсия от спорно отсъдена дузпа. Така Атлети записаха своята 11-та победа за сезона и продължават да заемат 3-то място в класирането с актив от 35 точки, с 4 по-малко от лидера Реал Мадрид, който обаче е и с мач по-малко. Единственият контузен за първия двубой за годината е Ансалдри. Очаква се в деня след мача да бъде представен и новата звезда на столичани. Както е известно, юношата на Атлетико Фернандо Торес се завръща край Мансанарес, като Ел Ниньо ще играе под наем от Милан до лятото на 2016 г., а към посока "Сан Сиро" потегля дошлият през лятото Алесио Черчи.

Леванте започва новата година с надеждата, че и през настоящия сезон "прилепите" ще успеят да се спасят от изпадане. След 16 кръга играчите на Лукас Алкарас заемат 15-то място в подреждането с актив от 15 точки, но са само на два пункта от зоната на изпадащите. В предишния кръг валенсианци успяха да стигнат до драматично равенство като домакин срещу гостуващия Реал Сосиедад за крайното 1:1, като изравнителното попадение на Леванте бе в 93-ата минута, когато Иваншиц реализира от дузпа. За тежкото гостуване на "Висенте Калдерон" Родас е контузен, а Наваро е наказан.

Напълно очаквано Атлетико има преимущество при домакинствата си срещу Леванте на ниво Ла Лига. През изминалия сезон "дюшекчиите" победиха с 3:2, а гостите от Валенсия са в серия от шест поредни загуби в столицата, като за последно "прилепите" стигнаха до 0:0 на 13 февруари 2005 г.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Леванте 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

06 декември Елче - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)
09 декември Ювентус - Атлетико Мадрид 0:0 (Шампионска лига)
14 декември Атлетико Мадрид - Виляреал 0:1 (Примера)
18 декември Атлетико Мадрид - Л'Оспиталет 2:2 (Купа на Краля)
21 декември Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:4 (Примера)

Леванте:

05 декември Албасете - Леванте 1:1 (Купа на Краля)
08 декември Леванте - Хетафе 1:1 (Примера)
13 декември Кордоба - Леванте 0:0 (Примера)
17 декември Леванте - Албасете 0:0 (Купа на Краля)
20 декември Леванте - Реал Сосиедад 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Леванте

22 срещи
13 победи за Атлетико Мадрид
3 равенства
6 победи за Леванте
Голова Разлика: 37:19 за Атлетико Мадрид

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222