Анонс на 17-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 17-ти кръг на Примера дивисион

Севиля - Селта Виго
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 03.01.2015 г.
Час: 19:00


И през настоящия сезон целите пред отбора на Севиля са високи. Действащия шампион в Лига Европа се е прицелил в място в Топ 4 в крайното подреждане в Примера, което би осигурило участие на "рохибланкос" в Шампионската лига догодина. Севиля завърши календарната 2014 г. на 6-то място във временното класиране, като добрата новина за играчите на Унай Емери е, че ги дели само 1 точка от 4-ото място. Андалусци имат 30 точки в актива си, колкото и петият Виляреал, но показателите на "жълтата подводница" са по-добри от тези на южняците, а четвърти е Валенсия, но предимството на севилци е, че са с мач по-малко от преките си конкуренти, тъй като в предишния кръг Севиля трябваше да гостуване лидера Реал Мадрид, но поради ангажиментите на европейския клубен шампион в турнира за Междуконтиненталната купа, двубоят бе отложен за началото на месец февруари. Добрата вест в щаба на "рохибланкос" е, че всички футболисти са здрави.

След силния старт на сезона сега отборът на Селта не се представя убедително. Галисийци завършиха календарната 2014 г. със серия от пет поредни загуби в Примера, които костваха на "небесносините" редица важни точки в борбата за евроквотите. В последния си мач в Ла Лига Селта отстъпи като домакин с 1:0 срещу слабака Алмерия. Играчите на Едуардо Берисо заемат 8-мо място в класирането с актив от 20 точки, на 10 от настоящия опонент. За гостуването в Севиля наказани са Нолито и Фернандес, а Борха Убиня е контузен.

Прогноза: Севиля - Селта Виго 3:0


Елче - Виляреал
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 03.01.2015 г.
Час: 21:00


Елче имаше угрозата да посрещне новата 2015 г. на последното 20-то място в Ла Лига. След 16 кръга валенсианци имат едва 10 точки в актива си и са в серия от шест мача без победа в първенството, като тимът последните четири двубоя. Добрата новина пред наставника Фран Ескриба е, че в момента спасението е на три точки, но за да може Елче да увеличи шансовете си трябва да започне да печели. За първия си мач за годината в отбора липсващи са контузените Москера и Ерера, а Албакар е наказан.

Отборът на Виляреал пък е в другия полюс. "Жълтата подовница" е в серия от пет поредни успеха в Ла Лига и сега играчите на Марселино Гарсия Торал се надяват и през новата година да продължат със солидните изяви, които биха гарантирали на тима участие в Шампионската лига. В момента Виляреал заема 5-то място в класирането с актив от 30 точки, само на 1 от четвъртия Валенсия. В предишния кръг "жълтата подводница" записа лесна домакинска победа с 3:0 срещу новака Депортиво Ла Коруня. За гостуването на последния Елче контузени са Кани, Мусакио, Йокич и Перес, а Пина е наказан.

Прогноза: Елче - Виляреал 0:1


Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 03.01.2015 г.
Час: 23:00


Въпреки че завърши 2014 г. със загуба с 3:0 при гостуването си на Виляреал, Депортиво Ла Коруня успя да остане непосредствено над чертата. Галисийци заемат 17-то място в подреждането и са с актив от 13 точки, колкото има и Гранада, но показателите на водения от Виктор Фернандес тим са по-добри. И през настоящия сезон целта пред шампиона от сезон 1999/2000 ще е да се спаси от изпадане. В първия двубой за новака за новата календарна година контузен е Перес, а Сидней е наказан.

След лошия старт на сезона отборът на Атлетик Билбао записа серия от шест мача без загуба в Примера, но от три кръга насам баските не са побеждавали. В предишния кръг играчите на Ернесто Валверде загубиха у дома с 4:1 от шампиона Атлетико Мадрид. "Лъвовете" откриха в резултата през първата част, но през второто полувреме допуснаха разгромния обрат. Загубата остави тима от Билбао на 11-то място в подреждането с актив от 19 точки, на цели 11 пункта от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири догодина. За гостуването на Депортиво ще липсват контузеният Ираола, а Муняин и Адурис са наказани.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао 2:2


Малага - Алмерия
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 03.01.2015 г.
Час: 23:00


Малага се представя на ниво през настоящата кампания. Тимът от едноименния средиземноморски град завърши календарната 2014 г. на 7-мо място в класирането с актив от 30 точки, колкото имат Виляреал и Севиля, като само 1 делят андалусци от четвъртата позиция. В предишния кръг играчите на Хави Грасия победиха с 2:1 последния Елче. За настоящия двубой контузени са Санчес, Хуанми, Флавио и Чен.

Алмерия пък показа, че ще се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елитната Ла Лига. В предишния кръг "рохибланкос" победиха с 1:0 при гостуването си на Селта и събраха 13 точки в актива си, които позволиха на тима да се изкачи на 16-то място в подреждането благодарение на по-добрите си показатели спрямо Депортиво Ла Коруня и Гранада, които са със същия точков актив. За тежкото гостуване на Малага наставникът на Алмерия Хуан Игнасио Мартинес няма да може да разчита на контузения Рубен и наказания Дубарбиер.

Прогноза: Малага - Алмерия 2:0


Хетафе - Райо Валекано
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 04.01.2015 г.
Час: 13:00


Ранният неделен двубой от програмата на 17-я кръг в Примера ще е столичното дерби между съставите на Хетафе и Райо Валекано.

Домакините заемат 12-то място във временното класиране. В края на календарната година наставникът на тима от едноименното мадридско предградие Козмин Контра напусна отбора, тъй като получи по-добра оферта от отбор от Китай. Хетафе няма победа вече шест кръга в Примера, в които столичани записаха четири равенства, едно от които срещу Барселона у дома, и две загуби. Така мадридчани имат 17 точки в актива си. За настоящия двубой контузени са Лаго и Ескудеро.

Райо Валекано е съсед във временното класиране на Хетафе. "Пчелите" имат същия точков актив като своя опонент, но показателите на водения от Пако Хемес тим са по-лоши от тези на Хетафе и поради това Райо заема 13-то място в таблицата. В предишния кръг мадридчани инкасираха трета поредна загуба в Ла Лига, като този път отстъпиха с 3:1 при домакинството си на Еспаньол. За гостуването на Хетафе с травми в състава на Райо са Кобеньо, Зе Кастро и Фату.

Прогноза: Хетафе - Райо Валекано 1:1


Еспаньол - Ейбар
Стадион: "Power8 Stadium", Барселона
Дата: 04.01.2015 г.
Час: 20:00


Еспаньол изпрати по много добър начин старата година. Каталунците записаха две поредни победи в края на месец декември, които позволиха на "папагалчетата" да се изкачат до 10-ото място в подреждането. Първо футболистите на Серхио Гонсалес победиха драматично у дома с 2:1 Гранада, а в последния кръг Еспаньол спечели и визитата си на Райо Валекано с 3:1. Каталунците имат 20 точки в актива си, но са с по-лоши показатели Селта и настоящия опонент Ейбар, които са със същия точков актив. Наказани за първия мач за годината са Стуани и Васкес.

Ейбар, който е абсолютен дебютант в елита на испанския футбол, се представя повече от задоволително до момента. Отборът от едноименното баско градче заема 9-то място в подреждането с актив от 20 точки. В предишния кръг Ейбар допусна домакинска загуба от Валенсия с 1:0 на своя "Ипуруа", която сложи край на серията от две поредни победи и равенство за новака. За гостуването в Каталуния наставникът на тима Гайска Гаритано няма да може да разчита на наказаните Арубарена и Албентоса, а Хайме е контузен.

Прогноза: Еспаньол - Ейбар 1:1


Кордоба - Гранада
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 05.01.2015 г.
Час: 21:45


Последният двубой от 17-я кръг в Примера, който е и първи за календарната 2015 година, ще е андалуското дерби между Кордоба и Гранада, което в случая се явява и опашкарски сблъсък между два от отборите, замесени в битката за оцеляване.

Домакините имат една единствена победа за 16 мача в Ла Лига. "Зелено-белите" я постигнаха в началото на миналия месец, когато победиха изненадващи с 1:0 при гостуването си на коравия състав на Атлетик Билбао, а успехът бе първи за Кордоба в Примера Дивисион след 42-годишна пауза. След това обаче последваха равенство и загуба, като поражението бе с 5:0 при гостуването на андалусци на гранда Барселона. В момента играчите на Мирослав Джукич заемат предпоследното 19-то място във временното класиране с актив от 11 точки. За настоящия двубой единственият липсващ в състава на Кордоба е контузеният Бузон.

Ситуацията в щаба на Гранада е с една идея по-добре. "Рохибланкос" заемат 18-то място в подреждането с актив от 13 точки, колкото имат и отборите на Алмерия и Депортиво Ла Коруня, но показателите на Гранада са по-лоши. Притеснителното в случая е, че играчите на Хоакин Капарос не са побеждавали от 20 септември миналата година, когато спечелиха визитата си на Атлетик Билбао с 1:0 и оттогава последваха 12 поредни мача без успех в Ла Лига, в които Гранада записа седем загуби и пет равенства. За гостуването на Кордоба контузени са Алфредо, Мурийо, Рочина и Мачис, а наказан е Итура.

Прогноза: Короба - Гранада 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195