Суарес: Постъпих правилно, преминавайки в Барселона


Н. Гавазов

Суарес: Постъпих правилно, преминавайки в Барселона

Нападателят на Барселона Луис Суарес сподели мислите си за първите месеци, проведени в каталунския клуб. Както е известно, уругваецът се присъедини към "блаугранас" след края на Мондиал 2014 и след като изтърпя наказанието си, заради ухапването на Джорджо Киелини, напълно се вписа в тима на Луис Енрике.

"Преходът ми в Барселона бе правилното решение по много причини. Барселона има свой собствен стил на игра, те вярват в този стил и той е най-привлекателен за феновете. В Ливърпул върху ми тежеше необходимостта да вкарвам. В Барселона, играейки с Меси и Неймар, върху мен няма такава отговорност. Това ми позволява повече да играя за отбора и се надявам, че хората вече забелязаха това", заяви Суарес.

"Имам отлични взаимоотношения с Меси. Разбира се, това е мечта да излизаш с него на терена, но ние сме латиноамериканци и у нас има много общи неща. Всеки, който е играл с Меси, ще ви каже, че неговата единствена цел се състои в това, Барса да изглежда добре и да побеждава", каза още уругваецът.

 

  Сподели
170