Анонс на 15-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 15-ти кръг на Примера дивисион

Валенсия - Райо Валекано
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 19:00
Съдия: Хосе Тейшейра


В последния си мач в Примера Валенсия изпусна победата над Гранада в края на срещата. Гостите поведоха в резултата с гол на Алваро Негредо в 83-ата минута, но малко по-късно "прилепите" останаха с човек по-малко на терена, след като Пако Алкасер получи червен картон. Домакините се възползваха от численото си превъзходство и с гол на Айзък Съксес в 89-ата минута стигнаха до равенството. Така Валенсия вече в четвърти пореден мач не успява да победи, но запази петото си място във временното класиране с актив от 25 точки - с 9 по-малко от лидера Реал Мадрид. За настоящия двубой само Алкасер е наказан.

Райо Валекано не успя да победи Севиля в обедния неделен двубой в предишния кръг. "Пчелите" от столицата отстъпиха като домакин с 1:0 на андалусийци. Играчите на Пако Хемес се смъкнаха до 11-то място в подреждането с актив от 17 точки. За тежкото гостуване на Валенсия в състава на мадридчани има редица кадрови проблеми, тъй като от травми се оплакват Кобеньо, Зе Кастро, Фатау и Тоньо.

Прогноза: Валенсия - Райо Валекано 2:0


Кордоба - Леванте
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Прието Иглесиас


Новакът в Примера Кордоба записа исторически първи успех в испанския елит след повече от четири десетилетия. Андалуският тим спечели с 1:0 като гост на коравия състав на Атлетик Билбао в двубой от последния 14-ти кръг в Примера. Набил Гилас реализира единствения гол в 23-ата минута. Кордоба се отлепи от последната 20-а позиция и вече е на 18-то място. Тимът на Мирослав Джукич има тежката задача да се задържи в елита, след като последното участие на отбора в Примера беше през далечния сезон 1971/1972. За настоящия двубой контузени са Бузон, Роси и Креспо.

Отборите на Леванте и Хетафе не успяха да излъчат победител. Двубоят на стадион "Сиутат де Валенсия" завърши при резултат 1:1.Гостите първи взеха преднина в срещата в 58-ата минута с попадение на Карим Йода след асистенция на Мехди Ласен. Рафаел Мартинс обаче възстанови равенството в 71-ата минута и така донесе поне точката на своя тим. Точката остави играчите на Лукас Алкарас на 15-то място в класирането с актив от 13 точки. За настоящия двубой в състава на Леванте няма контузени или наказани футболисти.

Прогноза: Кордоба - Леванте 1:0

 

Малага - Селта Виго
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос Дел Серо


След две поредни загуби в Ла Лига в предишния кръг Малага отново се върна на пътя на победите. Южняците спечелиха с 1:0 гостуването си на новака Депортиво Ла Коруня. Домакините доминираха в големи части от срещата, но стражът на гостите Карлос Камени бе на мястото си и опази мрежата си суха, включително и като отрази дузпа в 12-ата минута. Единственият гол в мача наниза халфа на гостите Серхи Дардер в 22-ата минута, който се възползва от грешка в отбраната на домакините. С този успех играчите на Хави Грасия заемат 7-ото място във временното класиране с актив от 24 точки. За настоящия двубой с травми са Санчес, Хуанми, Амрабат, Флавио и Чен.

Селта очаквано загуби гостуването си на лидера в подреждането Реал Мадрид. Галисийци инкасираха три безответни гола във вратата си, като всичките попадения в срещата бяха дело на суперзвездата на "кралския клуб" Кристиано Роналдо. Въпреки поражението възпитаниците на Едуардо Берисо продължават да заемат 8-мо място в подреждането с актив от 20 точки. Единственият отсъстващ за гостуването на Малага е Борха Убиня.

Прогноза: Малага - Селта 2:1


Еспаньол - Гранада
Стадион: "Power8 Стейдиъм", Барселона
Дата: 14.12.2014 г.
Час: 13:00
Съдия:


В предишния кръг Еспаньол загуби градското дерби срещу Барселона с 5:1. Въпреки че поведоха в резултата с гол на Серхио Гарсия, "папагалчетата" допуснаха разгром, а загубата бе шеста от началото на сезона. Така играчите на Серхио Гонсалес се смъкнаха до 13-то място в подреждането и имат 14 точки в актива си, само на 4 от зоната на изпадащите. За настоящия двубой с травми в състава на каталунците е само Пако Монтанес.

В последния си мач в Примера Гранада стигна до драматично домакинско равенство срещу амбициозния състав на Валенсия. Гостите поведоха в резултата с гол на Алваро Негредо в 83-ата минута, но малко по-късно "прилепите" останаха с човек по-малко на терена, след като Пако Алкасер получи червен картон. Домакините се възползваха от численото си превъзходство и с гол на Айзък Съксес в 89-ата минута стигнаха до равенството. Ремито остави андалусийци на 16-то място в подреждането с актив от 12 точки. За настоящия двубой треньорът на тима Хоакин Капарос няма да може да разчита на контузените Маркес, Рочина, Рики и Мачис, а Фулкие е наказан.

Прогноза: Еспаньол - Гранада 1:0


Севиля - Ейбар
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 14.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Естрада Фернандес


Отборът на Севиля спечели минимално с 1:0 гостуването си на Райо Валекано в обеден мач от предишния 14-ти кръг в Ла Лига. Карлос Бака вкара гола в осмата минута след объркване в отбраната на "пчеличките". С успеха момчетата на Унай Емери затвърдиха четвъртата си позиция в подреждането. "Рохибланкос" имат 29 точки в актива си, със 7 по-малко от водача Реал Мадрид. За настоящия двубой Емери няма да може да разчита на контузения Тремулинас, а Карисо е наказан.

Абсолютният дебютант в испанския елит Ейбар спечели убедително с 5:2 домакинството си на Алмерия. Федерико Пиовокари, Саул Берхон, Раул Албентоса, Раул Навас и Андер Капа бяха героите за тима от едноименното баско градче. За южняците се разписаха Фернандо Сориано и Едгар. Победата дръпна тима на Гайска Гаритано в първата половина на таблицата и Ейбар заема 9-то място актив от 19 точки. За тежкото гостуване на Севиля контузени са Хайме и Вила.

Прогноза: Севиля - Ейбар 3:1


Реал Сосиедад - Атлетик Билбао
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 14.12.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Фернандес Борбалан

Късният неделен двубой ще бъде голямото дерби на Баската автономна област, а един срещу друг се изправят съставите на Реал Соседад и Атлетик Билбао.

В предишния кръг Реал бе разбит при гостуването си на Виляреал с 4:0. "Жълтата подводница" постигна трета поредна победа и в същото време нанесе първа загуба на баските под ръководството на Дейвид Мойс. Всички голове в мача паднаха в последните 25 минути. Загубата остави тима от град Сан Себастиан на 14-то място в класиране с актив от 13 точки, на 3 от опасната зона. За своето първо баско дерби треньорът на Реал Дейвид Мойс няма да може да разчита на контузените Елустондо, Салдуа, Агирече и Гонсалес.

Серията на Атлетик Билбао от шест последователни мача без загуба в Ла Лига бе прекъсната в предишния кръг, когато "лъвовете" допуснаха повече от изненадваща загуба като домакин от новака Кордоба с 0:1. Поражението смъкна играчите на Ернесто Валверде на 10-то място в класирането, оставяйки ги с актив от 18 точки, като по този начин баските изпуснаха възможността да се изкачат с две позиции по-напред в таблицата. През седмицата Атлетик победи с 2:0 БАТЕ в последния си двубой от груповата фаза в Шампионската лига, но тимът от Билбао напуска турнира и напролет ще участва в Лига Европа. Под въпрос за гостите преди голямото баско дерби са Адурис и Ечеита.

Прогноза: Реал Сосиедад - Атлетик Билбао 2:2


Депортиво Ла Коруня - Елче
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 15.12.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Мелеро Лопес

Завършекът на 15-я кръг в Примера ще се състои в понеделник вечер в област Галисия и ще бъде "опашкарското" дерби между предпоследния и последния в класирането, където на своя "Риасор" Депортиво Ла Коруня е домакин на Елче.

Отборът на Депортиво загуби донякъде незаслужено последния си мач в Ла Лига. Галисийци инкасираха домакинско поражение 1:0 от Малага, въпреки че доминираха в големи части от срещата и стигнаха до няколко много опасни ситуации за гол, но стражът на гостите Карлос Камени бе на мястото си и опази мрежата си суха, включително и като отрази дузпа в 12-ата минута. Загубата остави "СуперДепор" в зоната на изпадащите, а играчите на Виктор Фернандес заемат предпоследното 19-то място с актив от едва 10 точки. За настоящия двубой контузен е само Лукас Перес.

Елче също записа поражение в предишния кръг. Тимът от едноименното валенсианско градче отстъпи с 2:0 при домакинството си на шампиона Атлетико Мадрид. Загубата остави Елче на последното 20-то място в подреждането в Примера с актив от 10 точки и най-лоши показатели от всички отбори в Примера до момента. За гостуването на Депортиво наставникът на гостите Фран Ескриба няма да може да разчита на Нигес и Ерера.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Елче 1:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298